Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Precle i co dalej?
Pozycjonowanie.pl > Pozycjonowanie, promocja serwisów, spamowanie, narzędzia > Pozycjonowanie
hitchcock
Witam!

Od jakiegoś czasu próbuję wypozycjonować swoją stronę na hasła kluczowe: fotografia ślubna Tarnów, zdjęcia ślubne Tarnów, fotografia ślubna Kraków, zdjęcia ślubne Kraków, fotograf ślubny Kraków.
Zacząłem od dodawania do katalogów, jednak przeczytałem, że qlweby nic nie dają. Zainteresowałem się preclami. Napisałem trochę artykułów, z czego 10 całkowicie unikalnych na hasła fotografia ślubna Tarnów i fotografia ślubna Kraków. Poza tym jakieś 20 precli z mieszaniem treści, synonimami itp.
Pytanie brzmi - co robić dalej?

Moje aktualne pozycje:
fotografia ślubna Tarnów - 17 pozycja (jeszcze dzisiaj była 9, trochę spadło)
zdjęcia ślubne Tarnów - 36
fotograf ślubny Kraków - 91 (dzisiaj przed południem było coś w granicach 30-40)
plener ślubny kraków - 50 (też było wyżej)

Adres strony: www.patrykwalkowicz.pl
balas
1) Podlinkuj te wpisy czymś
2) Pisz dalej - te liczby nie robią wielkiego wrażenia smile.gif
3) Linkuj DOBRYMI katalogami (za jakość zazwyczaj trzeba płacić, ale w końcu chcesz zarabiać na tej stronie, czyż nie?)

powodzenia smile.gif
hitchcock
CYTAT(balas @ Aug 12 2009, 10:07 AM) *
1) Podlinkuj te wpisy czymś

Czym na przykład mogę je linkować?

CYTAT(balas @ Aug 12 2009, 10:07 AM) *
3) Linkuj DOBRYMI katalogami (za jakość zazwyczaj trzeba płacić, ale w końcu chcesz zarabiać na tej stronie, czyż nie?)

Czy ważne jest, żeby były tematyczne, czy wystarczy że mają wysoki pr i są płatne?

Zastanawiam się czy jest sens kupowania na allegro linków pozycjonujących np z pr4 na miesiąc?
Jarosz
jeśli masz jakieś domeny i zaplecze to seodopalacz.pl
hitchcock
CYTAT(Jarosz @ Aug 12 2009, 03:57 PM) *
jeśli masz jakieś domeny i zaplecze to seodopalacz.pl

Niestety nie posiadam takowego. Co innego mogę zrobić?
n000
Zrobic zaplecze.
frex
Artykuly Seo to po katalogach podstawa pozycjonowania.

Moim zdaniem powinieneś najpierw zobaczyć jak takie wpisy są poprawnie napisane. Podejrzyj w dobrych katalogach inne artykuły. Nastepnie napisz kilka porzadnych artów i podlinkuj je.

pozdrawiam .
MadeIn3W
CYTAT(n000 @ Aug 13 2009, 02:46 AM) *
Zrobic zaplecze.

albo kupić. jest wiele osób zajmujących się tym profesjonalnie. poza tym 20 precli to nic. 2000 to zaledwie ok.
balas
CYTAT(hitchcock @ Aug 12 2009, 11:50 AM) *
Czym na przykład mogę je linkować?

Czymkolwiek po czym przejdzie bot i zobaczy backlink. Większość stron www to potencjalne źródła linków.
MadeIn3W
CYTAT(balas @ Sep 3 2009, 06:48 PM) *
Czymkolwiek po czym przejdzie bot i zobaczy backlink. Większość stron www to potencjalne źródła linków.

np. to forum.

wstaw sobie link z 3 anchorami w sygnaturkę (stopkę) smile.gif
rf13
Zbieraj linki => katalogi (nawet z niskim PR), precle (najlepiej te zadbane, jest szansa że będą dłużej) i swl (stałe, na początek w małej ilości).

Buduj w międzyczasie zaplecze. Powodzenia.
frex
witam,

proponowałbym poczytać jak takie artykuly powinno się dobrze pisać. następnie tak jak poprzednicy powiedzieli dodaj do dobrych zadbanych katalogow.

pozdrawiam.
mad
Jeśli jesteś początkujący to SWL nie polecam.Dodawaj arty do precli, wpisy do katalogów itd. poprostu zdobywaj nowe linki.Tylko nie za dużo na raz ale systematycznie.No i najlepiej ręcznie bez wszelkich automatów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.