waldek115
Sep 14 2009, 09:42 PM
Witam serdecznie
Jestem nowym na forum ble ble itd. :-)
Problem taki - prowadzę stronkę od kilku lat ( 2 lub 3) i ostatnio gwałtownie spadł mi page rank wpierw z 4 do 3 a potem z 3 do 2 a link popularity zleciało do 0 z 32 . Również alexa poleciała równo w dół.
Co jest tego przyczyną ? Lub co mogę zrobić.
Od kilku tygodni pisze precle i dodaje je systematycznie na Wordpresach. Również wprowadzam ręcznie ( ręcznie nie programami) stronkę do katalogów.
Pozdrawiam i proszę o konkretną rade.
n000
Sep 14 2009, 09:47 PM
Może jakiś filtr za zbyt dużo linków, może wybrałeś złe miejscówki?
waldek115
Sep 15 2009, 07:17 AM
Dziwi mnie ta sytuacja monitoruję swoją stronę od momentu powstanie i nie było takiego spadku. A gogle już tak na stałe czy przywróci mój prawdziwy rank?
n000
Sep 15 2009, 12:21 PM
O Pagerank to bym sie nie martwil na twoim miejscu. Nie jest on mega ważny.
Nikt na forum nie jest wrozka(choć niektorzy tak twierdza) i nie poda Ci przyczyny, przy takiej ilości danych.
Ja obstawiam na zbyt duży przyrost szajsowych linkow z majacych zla slawe precli.
waldek115
Sep 15 2009, 02:53 PM
No rozumiem. Też bym stawiał na te szajskie precle. w takim razie co polecacie lub w co warto zainwestować. tworzę mały portal regionalny i chcę trochę poprawić jego położenie. pozdr
n000
Sep 15 2009, 06:52 PM
Dodawaj do wysokiej jakości preclów(bardzo niewiele, ale skuteczne).
Dla strony regionalnej leciutko starczy.
Możesz też pomyśleć o czymś w rodzaju własnego precla.
mad
Sep 16 2009, 04:22 PM
Page Rankiem się nie przejmuj ważniejsza jest pozycja strony.Spokojnie linkuj dalej a strona powinna iść w górę.
Joseph
Jan 18 2010, 09:31 AM
@waldek115
Ja mam pytanie - po co ci ten PR ? - ten wskaźnik nie symbolizuje niczego ... to ma jedynie jakiś sens przy katalogach (bo napędza ruch) , a poza tym to kicha... zupełnie nieprzydatna kicha
jsmp
Jan 26 2010, 08:49 PM
CYTAT
Również alexa poleciała równo w dół.
W dół czy w góre? Zastanów się

CYTAT
ostatnio gwałtownie spadł mi page rank wpierw z 4 do 3 a potem z 3 do 2
No to gwałtownie czy stopniowo... Twoja wypowiedz jest niespójna

podbijanie PR pakietami linków - oferte mogę wysłać na PW

Po prostu zacznij pozycjonować swoją stronę internetową, naucz się pozycjonować poradnik-seo.pl
Kaleta
Feb 20 2010, 02:02 PM
Pytanie zasadnicze: Sprzedawales Linki na swojei stronie? Jezeli tak ostroy PageRank spada (Ktory faktycznie tylko ma znaczenie dla potencjalnych kupcow - ze sredniem pojeciem o pozyjonowaniu) to zwyczajnie jest to poenalty za sprzedawanie linkow. Zeby wyjsc wystarczy te linki usunac i po pweny czasie twoj PR wraca - a le to tez tylko pomysl, bo faktycznie dosc malo informaci podales
mad
Feb 21 2010, 10:13 PM
Nie przejmuj się PR, on niczemu nie służy, dużo ważniejsza jest pozycja w google i wejścia na stronę.Ja parę dni temu trafiłem przypadkiem na bloga którego zalożylem z rok temu i zapomniałem o nim, nie ma prawie linków, jako treść jeden art co nawet 1000 znaków nie ma i dostał pr4.
bioevo
Feb 28 2010, 04:00 PM
Zgadza się, PR to PR, ogólna ocena, często potrafi zmylić w wartościowaniu aspektów różnych ruchów pozycjonerskich.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.