Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Turbo Agregator RSS
Pozycjonowanie.pl > Inne > Strony do oceny
Poki Lee Sniver
Postanowiłem i ja coś stworzyć na miarę fajnych rzeczy tongue.gif co można by też może sprzedać lub zrobić na tym coś niecoś $

A więc do dzieła.

Skrypt: RSS Site Agregator
Demo: www.rss4u.pl

Opis:
Skrypt jest czytnikiem RSS, w domyśle ma także generować treść z ATOM. Działa prosto, pobiera informacje z wprowadzonych kanałów RSS i zamieszcza na stronie. Całość jest buforowana (tj. zapisywana do plików tymczasowych i przetwarzana przez skrypt) w celu zmniejszenia obciążeń bazodanowych w przyszłości gdy tej treści będzie dużo.

Całość posiada własny mechanizm generowania sitemap.xml i "auto pingowanie" do:
1. Google
2. Bing
3. Yahoo
4. ASK

Ponad to postawiłem na "ładne linki" dzieki czemu w ich adresach NIE MA LICZB które to określają żądany rekord z bazy.
Starałem się stworzyć całość tak jak to Google przykazało, czyli title i reszta rzeczy tak jak w podręczniku. Gdzieniegdzie jeszcze nie dopracowałem tego zagadnienia.

Całość jest napisana we własnym frameworku + SMARTY + PEAR + gotowe elementy JS & gotowa skórka CSS

Kod jest rozłożony tak by każdy mógł w nim pogrzebać i poprzerabiać do własnych potrzeb.

Warstwy kodu PHP, HTML i SQL są rozłożone tak by można łatwo dokonywać modyfikacji.

Póki udostępnię publice proszę o subiektywną ocenę - najlepiej pozytywną, ale negatywna to naturalna rzecz więc czekam na baty...

Tym razem nie będę się wydurniał z księgami gości xD
jsmp
Szczerze? To kiepsko. To typowy autoaktualizujący się serwis_trup. Nie daje użytkownikom żadnych własnych treści, zbiera tylko rssy z najpopularniejszych serwisów. Od tego powstały programy jak RSS Reader i inne okienkowe wersje, więc po co to ?

i nie chce tu mądrkować, ale dla mnie to w try migi dostanie duplicat content tongue.gif
Poki Lee Sniver
a jeśli bym dał użytkownikowi taką możliwość że sam wybierze co ma sie mu wyświetlać?
jsmp
To już coś lepszego, lecz dalej niczym się nie różni do typowych albo iGoogle z możliwością manipulowania pnelami z newsami a także od zwykłego czytnika... Wymyśl coś unikatowego, inaczej to utonie w możu takich samych autoodświeżaczy biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.