Witam
Ponieważ cośtam klepię w PHP i MySQL mam pytanie. Czy jest jakikolwiek sens generowania dynamicznego keywords i description?
Obecnie, statycznie mam:
<meta name="description" content="Pawel R*** - Home Website, Blog">
<meta name="keywords" content="PHP, programowanie, delphi, 802g, wireless, radiokomunikacja, MySQL, programs">
Zastanawiam się, czy nie lepiej by było dla strony pod tytułem "Gdzie jest Mój Samochód?" wygenerować:
<meta name="description" content="Gdzie jest Mój Samochód?">
<meta name="keywords" content="Ze względów antykradzieżowych nigdy nie lubiłem posiadania wielkiej ilości urządzeń elektronicznych w samochodzie. Nie wyobrażałem sobie przemieszczania się bez nawigacji satelitarnej. Jednak nawigacja to... kolejna skrzynka do wyciągnięcia z samochodu podczas jego opuszczania zwłaszcza na dłuższy moment.">
Przy czym keywords to np. pierwsze 1000 znaków z bazy danych dla danego artykułu.
Inna podstrona miałaby całkowicie inny description i slowa kluczowe.
WIEM, że w dzisiejszych czasach bawienie się w te tagi nie ma już wybitnego znaczenia, czy jest więc sens to zmieniać, czy może to pomóc w wyszukiwaniu konkretnych podstron mojej witryny w google? Pod zwględem programistycznym nie stanowi to dla mnie problemu, tylko po prostu czy cokolwiek na tym zyskam?
pozdrawiam
Paweł