Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dynamiczne keywords i description
Pozycjonowanie.pl > Pozycjonowanie, promocja serwisów, spamowanie, narzędzia > Pozycjonowanie
sq8bgq
Witam

Ponieważ cośtam klepię w PHP i MySQL mam pytanie. Czy jest jakikolwiek sens generowania dynamicznego keywords i description?

Obecnie, statycznie mam:

<meta name="description" content="Pawel R*** - Home Website, Blog">
<meta name="keywords" content="PHP, programowanie, delphi, 802g, wireless, radiokomunikacja, MySQL, programs">

Zastanawiam się, czy nie lepiej by było dla strony pod tytułem "Gdzie jest Mój Samochód?" wygenerować:

<meta name="description" content="Gdzie jest Mój Samochód?">
<meta name="keywords" content="Ze względów antykradzieżowych nigdy nie lubiłem posiadania wielkiej ilości urządzeń elektronicznych w samochodzie. Nie wyobrażałem sobie przemieszczania się bez nawigacji satelitarnej. Jednak nawigacja to... kolejna skrzynka do wyciągnięcia z samochodu podczas jego opuszczania zwłaszcza na dłuższy moment.">

Przy czym keywords to np. pierwsze 1000 znaków z bazy danych dla danego artykułu.

Inna podstrona miałaby całkowicie inny description i slowa kluczowe.

WIEM, że w dzisiejszych czasach bawienie się w te tagi nie ma już wybitnego znaczenia, czy jest więc sens to zmieniać, czy może to pomóc w wyszukiwaniu konkretnych podstron mojej witryny w google? Pod zwględem programistycznym nie stanowi to dla mnie problemu, tylko po prostu czy cokolwiek na tym zyskam?

pozdrawiam
Paweł
Joseph
Odpowiem do co odpowiedziałem ci na PiO
meta tagi oprócz title nie mają większego znaczenia smile.gif
sq8bgq
CYTAT(Joseph @ Jan 22 2010, 09:45 AM) *

dziekuję!
jsmp
CYTAT(Joseph @ Jan 22 2010, 08:45 AM) *

I znów jesteś mało rzetelny. Opis ma duże znaczenie - ale dla użytkowników patrzących w wyniki. Więc jak już tłumaczysz to rób to rzetelnie smile.gif Opis jest ważny, keywords de facto jak mówisz nie.
Joseph
CYTAT(jsmp @ Jan 26 2010, 08:52 PM) *
I znów jesteś mało rzetelny. Opis ma duże znaczenie - ale dla użytkowników patrzących w wyniki. Więc jak już tłumaczysz to rób to rzetelnie smile.gif Opis jest ważny, keywords de facto jak mówisz nie.

Przyznaje się do błędu i przyznaje koledze rację description jest ważne dla użytkowników bo jest widoczne w SERPie . Natomiast dla googla i pozycji w SERPie nie ma większego

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.