Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona do oceny
Pozycjonowanie.pl > Inne > Strony do oceny
rubis
Witam,

Chciałbym prosić o opinię na temat mojego serwisu. Jestem w tym nowy więc proszę o "łagodny wyrok kary" rolleyes.gif . A poważnie to zależy mi na konkretnych opiniach typu "zmień to i to".
Choć ogólne wrażenie też jest dla mnie ważne.

adres serwisu to www.teraz-legnica.pl

Z góry dzięki za opinie.
siler
Grafika nie powala:) Reklamy zlewają sie ze sobą i są nieczytelne. Po co wymieniasz się linkami z katalogami ? Zaśmiecasz strone banerkami...
rubis
Reklamy będą zmienione. U góry będzie jeden duży baner.

A odnośnie linków to faktycznie mi też nie bardzo pasują ale na starcie chciałem wspomóc pozycjonowanie.

Dzięki za rady. smile.gif
proks
A to będzie / jest strona zapleczowa?
Bo tak wygląda. Układ, grafika, money.pl po prawej stronie. Pierwsze wrażenie jest takie, że jest to kolejny pseudo portal zasilany z rss-ów.
Po wejściu od razu chce się wyjść.
Jeżeli strona powstała po to, żeby zarabiać krocie, to życzę dużo powodzenia. Jeżeli z lokalnego patriotyzmu i pasji, to też, bo na razie pasji nie widać, tylko pokopiowane z innych stron treści.
rubis
Fakt - na razie jest większość materiałów ze źródeł zewnętrznych (wkrótce powinno się to zmienić). Strona ruszyła w marcu więc żeby trochę ją zapełnić korzysta z materiałów zewnętrznych (nie z rss-ów). Dlatego też są moduły money.pl.
Muszę tutaj jednak zaznaczyć, że w Legnicy działa na tej zasadzie portal i obecnie jest zdecydowanym liderem jeżeli idzie o odwiedzających (z tego co mi wiadomo).

Dlaczego uważasz, że układ i grafika wygląda na stronę zapleczową (to z money.pl rozumiem ale reszty nie bardzo)?
To moje pierwsze dzieło w internecie więc pytam wielu osób co o nim sądzą i raczej układ im się podoba. Z grafiką bywa różnie - w efekcie część rzeczy będzie wkrótce zmieniona.

Odnośnie zarabiania to nie liczę na krocie - przynajmniej nie w krótkim okresie. Choć docelowo ma generować zyski. Na razie to inwestycja.
Odnośnie patriotyzmu i pasji - pasji może trochę w tym jest (bez tego w końcu ciężko o sukces w jakiejkolwiek dziedzinie).
proks
Nie wiem dlaczego. Takie było moje pierwsze wrażenie i trudno je będzie zmienić jeżeli strona pozostanie taką jaka jest.
Chyba takie lekkie zboczenie zawodowe. Większość stron, które oglądam to zapleczówki.
Jak nie będziesz miał dobrej treści, to grafika i układ Ci nie pomoże. Jak będzie treść, to się obroni niezależnie od układu strony.
Ja bym próbował rozwinąć forum, być może dział ogłoszeń przyniesie użytkowników.

O wiem - w takich portalach największy ruch przyprowadzają w miarę aktualne informacje o wypadkach i korkach w okolicy. Warunek - musi być możliwość komentowania takich informacji.
rubis
Dzięki za uwagi:-)
Forum w niedługim czasie powinno się pojawić.Na początek uruchomiłem ogłoszenia i katalog firm.
mmr
Nie no grafika zdecydowanie do poprawy
rubis
Masz coś konkretnego na myśli?
Lagotek
Widze ze to prosta strona oparta na joomli, od strony graficznej kuleje strasznie, wpierw ja zmien by mozna bylo cokolwiek powiedziec, bo na chwile obecna jest zbyt wiele rzeczy ktore na pierwszy rzut oka razi po oczach, jak np. reklamy porozrzucane chaotycznie po calej stronie.
rubis
Powoli staram się to uporządkować. To moje pierwsze kroki więc szukam optymalnego rozwiązania - chodzi o rozkład reklam i ich ilość.
Poza brakiem doświadczenia brakuje trochę czasu bo na dobrą sprawę sam robię wszystko. No i czasami dokucza brak wiedzy programistycznej.

W każdym razie dziękuję za sugestie wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.