Strona 1 z 1
Big Daddy - wplyw na spamy
Napisano 27 marzec 2006 - 07:31
Czy odczuliscie jakis wplyw na wasze spamy ostatnio? Jak ktos nie wie o co chodzi to odsylam do tematu o schizofrenii googla u konkurencji, linku nie bede wklejal, bo nie chce mi sie wnikac w regulamin czy jest to dozwolone.
W kazdym razie pokrotce google wprowadza nowy algorytm, jest on na czesci serwerow na czesci jest stary. Nowy algorytm duzo wolniej indeksuje stronki co jest spowodowane prawdopodobnie zbyt slaba infrastruktura. na dzien dzisiejszy juz wszystkie DC chodza z nowym algorytmem a wszystkie moje stronki niespamowe odnotowaly spadki. Jak to wyglada u was?
W kazdym razie pokrotce google wprowadza nowy algorytm, jest on na czesci serwerow na czesci jest stary. Nowy algorytm duzo wolniej indeksuje stronki co jest spowodowane prawdopodobnie zbyt slaba infrastruktura. na dzien dzisiejszy juz wszystkie DC chodza z nowym algorytmem a wszystkie moje stronki niespamowe odnotowaly spadki. Jak to wyglada u was?
Podpinanie pociętych layoutów pod systemy zarządzania treścią, przystosowywanie Wordpress do nietypowych zadań - TANIO - kontakt email.
Napisano 27 marzec 2006 - 09:14
na normalnych stronkach odnotowalem niezly wzrost - ale sa to nowe sajty...
jezeli chodzi o spamy - mocno w dol
Pozdrawiam
jezeli chodzi o spamy - mocno w dol
Pozdrawiam
Jak slac traffik to tylko do PeakClick.com - SignUp
Napisano 28 marzec 2006 - 06:55
Przez ok. 2 miesiace google sie dziwnie zachowywal prezentujac 2 rozne grupy wynikow ale to juz przeszlosc - teraz jest jedna grupa ktora ma poindeksowane stare i nowe strony (tzn. te same strony przed i po zmianach jesli ktos niedawno robil zmiany) a od kilku dni strony przed zmianami sa wywalane - slowem sytuacja sie rozjasnia. Ta grupa jest juz na wiekszosci DC BigDaddym bym sie nie przejmowal za bardzo tylko troche jeszcze poczekal
Napisano 28 marzec 2006 - 08:07
nom ustabilizowalo sie letko - mam tylko nadzieje iz indeksacja - tzn jej predkosc bedzie tak jak wczesniej czyli niemal ekspresowo
Jak slac traffik to tylko do PeakClick.com - SignUp
Napisano 28 marzec 2006 - 11:22
no nie mowcie ze Was zaczelo znowu indexowac
U mnie jak stalo tak stoi 
EDIT:
A nie! Jednak cos sie ruszylo :-)
EDIT:
A nie! Jednak cos sie ruszylo :-)
asdfasdfasfasdfasfsadfasfd
Napisano 29 marzec 2006 - 12:37
Ja widze tylko to ze na domenach krajowych ktore maja linki z danego kraju dostaje traffik z krajowego googla dla tych domen ...
szlag ....
Napisano 29 marzec 2006 - 01:18
Niby sie ruszylo bo cos tam indeksuje, ale niestety to wszystko jest gdzies gleboko w googlowej dupie bo ruchu z tego 0
Napisano 30 marzec 2006 - 09:37
I jak tam u was? Dalej zero? Mi przedwczoraj dodalo cos z opoznieniem 6-8 dniowym. Cos=2-3 strony glowne domen
.
Napisano 30 marzec 2006 - 03:22
U mnie bot lata po spamach ale efektów 0. W indeksie pojawiają sie tylko pojedyńcze podstrony. Jedynie jedna domena na kilkaset ostatnio wpuszczonych pojawila sie prawie w calosci w indeksie ale ruch z niej niewielki.
Napisano 02 kwiecień 2006 - 08:17
I jak tam panowie? Bo jak tak dalej pojdzie to kwiecien nie bedzie zbyt wesolym miesiacem
Mi lapie, ale pojedyncze strony (pomimo dobrego linkowania).
Napisano 02 kwiecień 2006 - 09:51
u mnie bardzio lipa... pojawilo sie cos 2 dni temu... ... ale pozatym lipa.
dzis w nocy bot ani razu nie byl; na moich spamach, choc linkowanie jest dobre.
dzis w nocy bot ani razu nie byl; na moich spamach, choc linkowanie jest dobre.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc