Hej
Mam stronę www.mójpies.pl, zawiera IDNy, czyli czcionki narodowe, które sa przekształcane przez przeglądarki konkurencyjne dla IE na ASCII.
Aby linki były dostępne z IE, linkuję strony poprzez zapis ASCII IDN: xn--mjpies-bxa.pl , a nie poprzez mójpies.pl
Co ciekawe.
Po wpisaniu w Google www.xn--mjpies-bxa.pl nic nie wyskakuje, domena nie została zindeksowana.
Ale już po wpisaniu www.mójpies.pl, mamy kopię strony z 24 Marca.
W końcu nie wiem co mam zrobić.
Stawiać dwa różne linki do jednej lokacji, które Google rozpoznaje jako zupełnie inne sity?
Czyli skoro Google banuje strony, które są kopiami, to co zrobi z takimi dwoma różnymi URLami .pl, które odwołują się do jednej witryny i do jednego IP?
No i czy linki do xn--mjpies-bxa.pl, Google będzie widziało jako linki do mójpies.pl ?
Jakie są Wasze przemyślenia o tym mechanizmie Google i jak myślicie, co powinienem zrobić z moimi linkami?
Strona 1 z 1
IDNy. Google ma zakrzywione soczewki ;)
Napisano 28 marzec 2006 - 10:21
Czyli skoro Google banuje strony, które są kopiami, to co zrobi z takimi dwoma różnymi URLami .pl, które odwołują się do jednej witryny i do jednego IP?
No i czy linki do xn--mjpies-bxa.pl, Google będzie widziało jako linki do mójpies.pl ?
Jakie są Wasze przemyślenia o tym mechanizmie Google i jak myślicie, co powinienem zrobić z moimi linkami?
robisz w katalogu glownym plik .htaccess i jesli serwer ma funkcjonalnosc mod_rewrite() robisz przekierowanie 301
uzywa sie tego m.in. do przekierowania adres.pl na www.adres.pl lub na odwrot itd
linki to kazdego z adresow sumuja sie
EDIT:
pozno juz i dopiero do mnie dotarlo... masz domene z polskimi znakami?
probowalem wejść na mÓjpies.pl i cos nie moge...
Napisano 28 marzec 2006 - 11:14
No jak widzsz google sobie przetlumaczyl Twoje linki www.xn--mjpies-bxa.pl na www.mójpies.pl wiec wszystko jest ok
Ja bym zostawil tak jak jest teraz.
asdfasdfasfasdfasfsadfasfd
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc