Pozycjonowanie.pl: Doorwaye - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Doorwaye przyszlosc dinozaurow? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Noobie 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Members

Napisano 02 kwiecień 2006 - 07:50

Hej

Cos zamilklo forum deczko... a w czasie jaki mamy obecnie przydaloby sie kilka slow od osob co spamuja z powodzeniem nie miesiac czy dwa, a czwa lata i wiecej...

Pytania juz sie pojawialy o wplyw domniemanego BigDaddy'ego na spamy... jak zwal ten update googla tak zwal ale jedno jest widoczne bardzo - cos spamy nie chca wchodzic.. ba nawet nie chca sie pokazywac w wynikach...

1. Czy jazdy jakie sa obecnie w googlu zdarzaly sie juz wczesniej?
2. Czy dlugo to potrwa? Jak widze w kazdym programie PPC w top20 zarobki ludzi polecialy dosc zdecydowanie... Moze sie ktos ustosunkuje do tego...
3. Dodawac spamy jak wczesniej? Bo dodajac kolejna domenke ktora w indeksie sie nie znajdzie to sie lekko mija z celem...
4. Moze ktos juz wyczail co stanowi problem dla gbota przed porzadnym zindeksowaniem?
5. A moze przejsc calkowicie na generowanie spamow na freehostach? Nie probowalem a moze wlasnie tam teraz wchodzi po staremu?

Drugi punkt obrad to pytanie jakie sie juz pojawilo... ale jak widac nikt nie kwapi sie sensownie odpowiedziec...
http://www.pozycjonowanie.pl/index.php?showtopic=35
Czy naprawde nikt z powodzeniem tego nie uzywal? Z powodzeniem dla spamow oczywiscie...

Pozdrawiam
Jak slac traffik to tylko do PeakClick.com - SignUp
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mbojan 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:.

Napisano 03 kwiecień 2006 - 12:04

Hm..mimo ze sam duzego doswiadczenia nie mam to sproboje odpowiedziec na Twoje pytania na podstawie tego co sie dowiedzialem od bardziej doswiadczonych spamerow smile.gif

1. Czy jazdy jakie sa obecnie w googlu zdarzaly sie juz wczesniej?
Tak..juz wczesniej google wariowalo ale zawsze po jakims czasie sie stablilizowalo. Nie ma co panikowac tylko trzeba robic swoje.

2. Czy dlugo to potrwa? Jak widze w kazdym programie PPC w top20 zarobki ludzi polecialy dosc zdecydowanie... Moze sie ktos ustosunkuje do tego...
Kazdy chcialby to wiedziec..nawet inzyniery w G :-)

3. Dodawac spamy jak wczesniej? Bo dodajac kolejna domenke ktora w indeksie sie nie znajdzie to sie lekko mija z celem...
Oczywiscie..Jak sie boisz ze wyleci to mniej agresywnie dodawaj linki, moze to pomoze?

4. Moze ktos juz wyczail co stanowi problem dla gbota przed porzadnym zindeksowaniem?

Moze wieksza wage przyklada do wieku linkow ew. mocnie przyglada sie przyrosowi linkow w czasie ?

5. A moze przejsc calkowicie na generowanie spamow na freehostach? Nie probowalem a moze wlasnie tam teraz wchodzi po staremu?
Nie, nie wchodzi mam pare spamow na free hostach i tez stoi sad.gif

Czy naprawde nikt z powodzeniem tego nie uzywal? Z powodzeniem dla spamow oczywiscie...

Ja ostatnio troche sie bawilem linkorem..musze przyznac ze nawet nie jest taki zly pomimo tego ze wlasciciel sobie troche darmowych linkow powrzucal do systemu biggrin.gif

asdfasdfasfasdfasfsadfasfd
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mutex 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 03 kwiecień 2006 - 12:46

ja sobie dodalem ostatnio (kilka dni temu) 12 nowych domenek na 8 ipkach, nazwy bardzo podobne,

4 podlinkowalem slabo
4 troche mocniej
4 srednio

i zauwazylem ze gbot prawie nie wchodzi mi na zdublowane ipki. (kiedys tak nie mialem)
dokladniej wybiera sobie tylko jedna domenke, ta lepiej podlinkowana i ja indeksuje a to gorsza olewa

jesli chodzi o linkowanie to oczywiscie czym mocniej tym lepiej..wink.gif (czyli bez zmian)
0

#4 Guest_Maddox_*

• Grupa: Guests

Napisano 03 kwiecień 2006 - 03:29

QUOTE(Rookie @ Apr 2 2006, 07:50 PM) Wyświetl post

mniej wiecej co 3 miesiace jest taki dolek w topie, pozniej ludzie siadaja do roboty i top znowu odzywa, natomiast jesli mowisz o peakclicku to niedawno byl pad freehosta i praktycznie wszystkie dane zostaly utracone w tym doorwaye kilku webmasterow robiacych ponad $1k dziennie, teraz widac tego skutki na topie smile.gif
0

#5 Guest_Maddox_*

Napisano 03 kwiecień 2006 - 03:47

Pare cytatow z zachodniego forum dotyczacego nowego updatu googla:

Yeah, a lot of changes are happening. A lot of good site with relavent information have disappeared. Webmasters on other mainstream boards have been complaining that their SERP has gone to Google hell.

Search engine spammers are ahead of the game right now.

Maddox: HAHAHA ostatnia linijka jest boska smile.gif

jeezus, have had number 1-3 spots for over 6 months on "..................", now that page is on spot 305, how the fuck did this happen ???

Is google just dancing?

0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Noobie 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 03 kwiecień 2006 - 11:42

niom to dobrze wiedziec...

a co z indeksacja? normalne to?
pojawialy sie juz takie szopki?

Pozdrawiam
Jak slac traffik to tylko do PeakClick.com - SignUp
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   pimp 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 03 kwiecień 2006 - 03:56

QUOTE(Rookie @ Apr 3 2006, 12:42 PM) Wyświetl post

niom to dobrze wiedziec...

a co z indeksacja? normalne to?
pojawialy sie juz takie szopki?

Pozdrawiam

pojawialy, ale nie przypominam sobie tak dlugiego zastoju
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Arrival 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Moderators

Napisano 03 kwiecień 2006 - 04:12

Dokladnie... Byly takie co trwaly kilka/kilkanascie dni, ale taki jak teraz praktycznie totalnie sparalizowal moja prace sad.gif Nawet przy "normalnych" stronach mam problem w dodaniu jakiejs podstrony. Cudem zlapal strone glowna sklepu.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   trakker 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 03 kwiecień 2006 - 06:19

Przez BigDaddy teraz moje stare strony uzyskują jeszcze więcej podstron w indeksie, nowe mimo bardzo silnej promocji stoją przy ~100-300 stron w indeksie. Trzeba czekać wink.gif

██████ PeakClick ██████
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Arrival 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 03 kwiecień 2006 - 09:41

QUOTE(trakker @ Apr 3 2006, 07:19 PM) Wyświetl post

Przez BigDaddy teraz moje stare strony uzyskują jeszcze więcej podstron w indeksie, nowe mimo bardzo silnej promocji stoją przy ~100-300 stron w indeksie. Trzeba czekać wink.gif

To samo z nowymi... ok 150 subdomen/podstron i stoi sad.gif
A moze to tak ma juz zostac? biggrin.gif Jakies spowolnienie indexacji, zeby spamy ograniczyc?
0

#11 Guest_Maddox_*

Napisano 03 kwiecień 2006 - 09:50

problemy z indeksacja nie maja nic wspolnego ze spamami, mi to wyglada jakby google mial jakies problemy poprostu
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   trakker 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 03 kwiecień 2006 - 10:23

Google napewno ma problemy z ilością danych. Kiedyś ten wyścig z liczbą zaindeksowanych stron, aż usuneli ten napis. Google ostro pracuje nad technologiami chłodzenia i upakowania tanich serwerów. Mają zamiar robić datacenter w kontenerach, aby je później móc produkować na większą skalę i przerzucać pomiędzy krajami, dodawać w zależności od obciążenia itp. Zresztą to widać po patentach.

██████ PeakClick ██████
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Arrival 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 03 kwiecień 2006 - 10:23

Mogliby kurcze sie tych problemow pozbyc w koncu smile.gif Bo troche to juz trwa sad.gif
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   pimp 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 04 kwiecień 2006 - 04:13

QUOTE(Maddox @ Apr 3 2006, 10:50 PM) Wyświetl post

problemy z indeksacja nie maja nic wspolnego ze spamami, mi to wyglada jakby google mial jakies problemy poprostu

oni maja jakies problemy z infrastruktura, blogspot przez 4 dni mial wylaczony dostep przez API, dopiero dzis wlaczyli
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Arrival 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 04 kwiecień 2006 - 06:20

To czemu nie wylacza totalnie indexowania, nie naprawia dobrze w tydzien tylko mieszaja wyniki, indexuja ochlapy i trwa to zdecydowanie za dlugo sad.gif
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   xinubu 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 04 kwiecień 2006 - 06:47

brakujaca `moc obliczeniowa` mozna naprawic jedynie poprawiajac infrastrukture obecna serverow ( co w przypadku google z XXX liczba serverow nie wydaje mi sie latwe ) lub dokupic nowe `jednostki obliczeniowe`...
Przeciez ciagle mowimy o tym, ze brakuje im mocy ;-)
jesli kogos obrazilem, przepraszam, nie takie byly moje intencje.. ;<<<
pozdrawiam ;>>
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   trakker 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 04 kwiecień 2006 - 10:01

QUOTE(xinubu @ Apr 4 2006, 07:47 PM) Wyświetl post

brakujaca `moc obliczeniowa` mozna naprawic jedynie poprawiajac infrastrukture obecna serverow ( co w przypadku google z XXX liczba serverow nie wydaje mi sie latwe ) lub dokupic nowe `jednostki obliczeniowe`...
Przeciez ciagle mowimy o tym, ze brakuje im mocy ;-)

W przypadku tak dużych przedsięwzięć jak Google, problemem nie są serwery, ludzie, pieniądze. Problemem jest technologia, której nie można kupić. Konkretniej problemy napewno stwarzają indeksy i algorytmy korzystania z nich. Gdy osiąga się pewne granice waga różnych problemów zaczyna rosnąć wykładniczo...

Jedna z moich nowych stron w Google ma widoczną tylko pierwszą stronę, w indeksie piszą, że znajduje się prawie 300 podstron. Natomiast bezpośrednie wejścia z Google miałem przez ostatnie dwa tygodnie na prawie 500 podstron w tej domenie. cool.gif

██████ PeakClick ██████
0

#18 Guest_Maddox_*

Napisano 06 kwiecień 2006 - 07:20

zanim ktos zacznie beczec ze dzis malo trafiku i ze bany czy inne cuda to informuje ze search.msn.com nie dziala od paru godzin smile.gif
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Arrival 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 06 kwiecień 2006 - 07:56

Juz dziala ;]
0

#20 Guest_Karolek_*

Napisano 06 kwiecień 2006 - 09:58

to moze ja sie podziele moimi obserwacjami...

google ostatni faktycznie bardzo dziwnie sie zachwuje... wg. statsow bot praktycznie wogole nie wchodzi, ale traffic rosnie co widac na zalaczanych statsach.
spamy stoja na domenach wyexpirowanych, a linki to praktycznie tylko guestbooki...

opis kolumn: id | nazwa spamu | ilosc wejsc | ilosc wejsc z Google | ilosc wejsc z Yahoo | ilosc wejsc z MSN | xxx | ilosc GoogleBotow |....

IPB Image

0

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2