Pozycjonowanie.pl: wyniki wyszukiwania googla - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

wyniki wyszukiwania googla Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mutex 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Members

Napisano 03 kwiecień 2006 - 11:48

witam..

czasami zdarza sie ze google wyswietla wyniki wyszukiwania w nastepujacy sposob:
po kliknieciu na jakis wynik na poczatku jestesmy przenoszeni (<a hrefem>) na jakis licznik googla, ktory dopiero przenosi nas na wlasciwa stronke. jest to robione w sposob niemal niewidoczny (mozemy sie tego dowiedziec tylko czytajac kod strony)

zapewne sluzy to do sprawdzania klikalnosci w dany wynik..
moje pytanie brzmi.. czy ta klikalnosc ma jakis wplyw na pozycje wyniku dla danego keyworda?

jesli ma to znaczy ze google uzywa sieci neuronowych swoich uzytkownikow do polepszania swoich wynikow..wink.gif no i moze mozna jakos "wyklikac" nasz wynik na wyzsza pozycje.. tongue.gif (to chyba nie jest click fraud..?)

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mbojan 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:.

Napisano 03 kwiecień 2006 - 04:00

Google jakis czas temu(z 3-4 miechy) opatentowalo technologie, ktora ma wlasnie w sposob inteligentny oceniac wyniki na podstawie klikalnosci i odpowiednio je modyfikowac. Raczej nie bedzie to zwykly kilohit :-)
asdfasdfasfasdfasfsadfasfd
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   trakker 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 03 kwiecień 2006 - 06:24

Jak kiedyś się na to natknąłem to testowałem licząc na reperowanie pozycji wink.gif Niestety, to nic nie daje, uruchomione było losowanie klikanie z b. dużej ilości IP i testowałem to na cieńkich i średnich frazach - nic. Później na webmasterworld czytałem wypowiedź Googleguy'a, że oni używają tego tylko do wewnętrznego audytu swoich algorytmów. Czyli porównują różne algorytmy rankowania stron - zatrudnieni są ludzie od audytu, którzy mają panel i sprawdzają na podstawie m.in. tych danych z klikania jak odpowiednie są wyniki dla różnych fraz. Nie ma to żadnego znaczenia dla SEO.

██████ PeakClick ██████
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1