Pozycjonowanie.pl: Duplicate content - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Duplicate content Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   AdamAGP 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Members

Napisano 29 grudzień 2006 - 01:07

Jeżeli jest druga wersja strony głównej dla innej przeglądarki to może to być odebrane jako duplikat. Jest pod adresem www.adres.pl/index2.html. Dałem tam noindex na wszelki wypadek.

Czy zaindeksowany alias może być odebrany jako duplicate content? Na wszelki wypadek pytam:)
Podstawy Fotografii oraz Obróbka zdjęć - retusz twarzy, obróbka zdjęć kolorwych i czarno-białych, Wyostrzanie, Kadrowanie. Poza tym Ekspozycja w fotografii. Porady, czyli Aparaty Cyfrowe, a także Obiektywy. Techniki fotografii: Fotografia Makro - Fotografia Portret u i inne. Ogólnie aparaty cyfrowe. zgora News

Wsia
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   bananowski 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 29 grudzień 2006 - 01:22

jezeli alias to standardowa ramka 100x100 to google nie odczyta jej zawartosci wiec nie ma mowy o duplicate
Hi! Nice site! <a href=.. :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   AdamAGP 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 29 grudzień 2006 - 10:26

QUOTE(bananowski @ Dec 29 2006, 01:22 PM) Wyświetl post

jezeli alias to standardowa ramka 100x100 to google nie odczyta jej zawartosci wiec nie ma mowy o duplicate

To standardowa ramka, ale indeksuje mi z aliasu linki do podstron, więc coś tam jednak chyba widzi.
Podstawy Fotografii oraz Obróbka zdjęć - retusz twarzy, obróbka zdjęć kolorwych i czarno-białych, Wyostrzanie, Kadrowanie. Poza tym Ekspozycja w fotografii. Porady, czyli Aparaty Cyfrowe, a także Obiektywy. Techniki fotografii: Fotografia Makro - Fotografia Portret u i inne. Ogólnie aparaty cyfrowe. zgora News

Wsia
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   bananowski 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 29 grudzień 2006 - 11:28

QUOTE(AdamAGP @ Dec 29 2006, 10:26 PM) Wyświetl post

To standardowa ramka, ale indeksuje mi z aliasu linki do podstron, więc coś tam jednak chyba widzi.

no to sorry, z moich doswiadczen google nigdy nie zindexowalo zawartosci ramki sad.gif
Hi! Nice site! <a href=.. :)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   AdamAGP 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 30 grudzień 2006 - 11:34

Treści chyba nie widzi, ale jak sprawdzam linki do podstron to wyświetla aliasu.

Google zliczające stronę do suplementu, albo nakładając duplicat content, bierze pod uwagę sam tekst na stronie, tytuł i opis, czy cały kod strony?

Wsia
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   CrashXT 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 14 luty 2007 - 08:55

Jeżeli strona jest na jednym IP to nie będzie dc, ale w tym przypadku raczej chodzi o cloaking. Za to już można otrzymać bana - zależy też od podejścia pracownika G.

P.s. Adaś dodaj jeszcze kilka linków do stopki bo teraz jest za mało tongue.gif
Darmowe pozycjonowanie
Programowanie - eProg.pl - forum programistyczne dla zaawansowanych i początkujących
Opisy GG - Wyselekcjonowane najlepsze opisy w sieci!

0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   AdamAGP 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 15 luty 2007 - 12:49

No jest na jednym IP. Przebudowałem teraz serwis likwidując ramki, wiec spora część kodu został skopiowana na podstrony i poza tekstem podstrony mają prawie identyczny kod, ale wszyscy tak robią przecież? Tylko nie chciałbym, żeby mi jakieś strony w suplemencie wylądowały. Poza tym mi zindeksowało jako osobną podstronę wersje jako ../plik.html i ../plik. Nie wiem czemu bo raczej nie mam żadnego linku do ../plik bez html

Wsia
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1