Jeżeli jest druga wersja strony głównej dla innej przeglądarki to może to być odebrane jako duplikat. Jest pod adresem www.adres.pl/index2.html. Dałem tam noindex na wszelki wypadek.
Czy zaindeksowany alias może być odebrany jako duplicate content? Na wszelki wypadek pytam:)
Strona 1 z 1
Duplicate content
Napisano 29 grudzień 2006 - 01:07
Podstawy Fotografii oraz Obróbka zdjęć - retusz twarzy, obróbka zdjęć kolorwych i czarno-białych, Wyostrzanie, Kadrowanie. Poza tym Ekspozycja w fotografii. Porady, czyli Aparaty Cyfrowe, a także Obiektywy. Techniki fotografii: Fotografia Makro - Fotografia Portret u i inne. Ogólnie aparaty cyfrowe. zgora News
Wsia
Wsia
Napisano 29 grudzień 2006 - 01:22
jezeli alias to standardowa ramka 100x100 to google nie odczyta jej zawartosci wiec nie ma mowy o duplicate
Hi! Nice site! <a href=.. :)
Napisano 29 grudzień 2006 - 10:26
jezeli alias to standardowa ramka 100x100 to google nie odczyta jej zawartosci wiec nie ma mowy o duplicate
To standardowa ramka, ale indeksuje mi z aliasu linki do podstron, więc coś tam jednak chyba widzi.
Podstawy Fotografii oraz Obróbka zdjęć - retusz twarzy, obróbka zdjęć kolorwych i czarno-białych, Wyostrzanie, Kadrowanie. Poza tym Ekspozycja w fotografii. Porady, czyli Aparaty Cyfrowe, a także Obiektywy. Techniki fotografii: Fotografia Makro - Fotografia Portret u i inne. Ogólnie aparaty cyfrowe. zgora News
Wsia
Wsia
Napisano 29 grudzień 2006 - 11:28
To standardowa ramka, ale indeksuje mi z aliasu linki do podstron, więc coś tam jednak chyba widzi.
no to sorry, z moich doswiadczen google nigdy nie zindexowalo zawartosci ramki
Hi! Nice site! <a href=.. :)
Napisano 30 grudzień 2006 - 11:34
Treści chyba nie widzi, ale jak sprawdzam linki do podstron to wyświetla aliasu.
Google zliczające stronę do suplementu, albo nakładając duplicat content, bierze pod uwagę sam tekst na stronie, tytuł i opis, czy cały kod strony?
Google zliczające stronę do suplementu, albo nakładając duplicat content, bierze pod uwagę sam tekst na stronie, tytuł i opis, czy cały kod strony?
Wsia
Wsia
Napisano 14 luty 2007 - 08:55
Jeżeli strona jest na jednym IP to nie będzie dc, ale w tym przypadku raczej chodzi o cloaking. Za to już można otrzymać bana - zależy też od podejścia pracownika G.
P.s. Adaś dodaj jeszcze kilka linków do stopki bo teraz jest za mało
P.s. Adaś dodaj jeszcze kilka linków do stopki bo teraz jest za mało
Darmowe pozycjonowanie
Programowanie - eProg.pl - forum programistyczne dla zaawansowanych i początkujących
Opisy GG - Wyselekcjonowane najlepsze opisy w sieci!
Programowanie - eProg.pl - forum programistyczne dla zaawansowanych i początkujących
Opisy GG - Wyselekcjonowane najlepsze opisy w sieci!
Napisano 15 luty 2007 - 12:49
No jest na jednym IP. Przebudowałem teraz serwis likwidując ramki, wiec spora część kodu został skopiowana na podstrony i poza tekstem podstrony mają prawie identyczny kod, ale wszyscy tak robią przecież? Tylko nie chciałbym, żeby mi jakieś strony w suplemencie wylądowały. Poza tym mi zindeksowało jako osobną podstronę wersje jako ../plik.html i ../plik. Nie wiem czemu bo raczej nie mam żadnego linku do ../plik bez html
Wsia
Wsia
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc