Ile można na tym zarobić?
Napisano 09 kwiecień 2006 - 07:35
wiem że moje pytanie może się wydać nieco śmieszne, bo wiadomo że zalezy to od wielu czynników ale ogólnie może się pochwalicie ile jesteście w stanie wyciągnąc na miesiąc, jaki ruch i procent klików do ruchu;
możecie podać przykłady stronek z peakclick?
bawię się od paru miesięcy Adsense i wiem że teraz zarabiania na reklamach jest interesujące i można także wiele zarobić, ale mam już kilka zasad które "nalezy" stosować:
1. tylko strony anglojęzyczne, polskie reklamy są mało płatne, poza tym klikalność w porównania z anglielskimi marniawa;
2. najlepiej zarabia się na stronach robionych pod Adsense, wtedy nawet przy małych ruchu można nieźle zarobić;
ostatnio udało mi się dojść do 1000 usd/miesiąc i myśle że zarobienie paru tysięcy miesięcznie nie jest rzeczą bardzo trudną, wszystko opiera się o traffik i odpowiednią konstrukcję strony;
pozdrawiam
#2 Guest_Noobie_*
Napisano 09 kwiecień 2006 - 08:01
http://www.pozycjonowanie.pl/index.php?showtopic=34
Pozdrawiam
Napisano 09 kwiecień 2006 - 08:28
witam
wiem że moje pytanie może się wydać nieco śmieszne, bo wiadomo że zalezy to od wielu czynników ale ogólnie może się pochwalicie ile jesteście w stanie wyciągnąc na miesiąc, jaki ruch i procent klików do ruchu;
możecie podać przykłady stronek z peakclick?
bawię się od paru miesięcy Adsense i wiem że teraz zarabiania na reklamach jest interesujące i można także wiele zarobić, ale mam już kilka zasad które "nalezy" stosować:
1. tylko strony anglojęzyczne, polskie reklamy są mało płatne, poza tym klikalność w porównania z anglielskimi marniawa;
2. najlepiej zarabia się na stronach robionych pod Adsense, wtedy nawet przy małych ruchu można nieźle zarobić;
ostatnio udało mi się dojść do 1000 usd/miesiąc i myśle że zarobienie paru tysięcy miesięcznie nie jest rzeczą bardzo trudną, wszystko opiera się o traffik i odpowiednią konstrukcję strony;
pozdrawiam
Male sprostowanie
`i myśle że zarobienie paru tysięcy miesięcznie`
tez tak myslalem.. obecnie nie moge przekroczyc pewnej magicznej 5cyfrowej kwoty.. Im wiecej zarabiasz tym bardziej odczuwasz tzw "smart pricing". Chociaz.. Mnie on dotyka napewno z tego powodu iz reklamy nie sa powiazane tematycznie ze strona ;-) Ty, z tego co piszesz, masz inaczej
przyklad? site:xi.pl ; pewnie to strona kogos kto tutaj zaglada [ pozdrawiam, nienawidze Cie, musiales mnie przeskoczyc akurat na jedno slowko?
pozdrawiam ;>>
Napisano 09 kwiecień 2006 - 09:11
Napisano 09 kwiecień 2006 - 09:24
Napisano 09 kwiecień 2006 - 11:41
co prawda wiekszosc osob klika przypadkowo.. ale.. kogo to obchodzi
mutex: nie mowie o 50k
co do zamkniecia konta.. Maddoxowi zamkneli? ;-)
pozdrawiam ;>>
Napisano 09 kwiecień 2006 - 11:52
Male sprostowanie
`i myśle że zarobienie paru tysięcy miesięcznie`
tez tak myslalem.. obecnie nie moge przekroczyc pewnej magicznej 5cyfrowej kwoty.. Im wiecej zarabiasz tym bardziej odczuwasz tzw "smart pricing". Chociaz.. Mnie on dotyka napewno z tego powodu iz reklamy nie sa powiazane tematycznie ze strona ;-) Ty, z tego co piszesz, masz inaczej
przyklad? site:xi.pl ; pewnie to strona kogos kto tutaj zaglada [ pozdrawiam, nienawidze Cie, musiales mnie przeskoczyc akurat na jedno slowko?
widzie że myslimy podobny tokiem, to ten sposób także testuje oczywiście z dobrymi efektami:)
ale powracają do Peakclick to może ktoś napisze coś więcej na temat statystyk - jaki ctr osiąga itd;
ps. pierwszą rzeczą jaką zrobie jak dostane czek na 10.000 usd to pakuje walizki i wyjezdzam na karaiby ;-)
Napisano 10 kwiecień 2006 - 01:15
oj Arrival nawet nie wiesz jakie CRT mozna osiagnac na takich stronach..
co prawda wiekszosc osob klika przypadkowo.. ale.. kogo to obchodzi
mutex: nie mowie o 50k
co do zamkniecia konta.. Maddoxowi zamkneli? ;-)
A nie miales nigdy problemow z panami z adsense za takie praktyki?
Napisano 10 kwiecień 2006 - 06:12
pozdrawiam ;>>
Napisano 10 kwiecień 2006 - 08:00
Wszystko PL?
Napisano 10 kwiecień 2006 - 12:20
slowka tak jak mowilem biore z http://szukaj.wp.pl/najpop.html;
do tego dochodzi jedna `porzadna` strona ktora generuje ok 40% dochodow
pozdrawiam ;>>
Napisano 10 kwiecień 2006 - 02:10
obecnie 12,
slowka tak jak mowilem biore z http://szukaj.wp.pl/najpop.html;
do tego dochodzi jedna `porzadna` strona ktora generuje ok 40% dochodow
Co masz na mysli mowiac porzadna?
Napisano 10 kwiecień 2006 - 03:09
Napisano 10 kwiecień 2006 - 04:00
#19 Guest_Noobie_*
Napisano 10 kwiecień 2006 - 05:14
ja osobiscie jak czegos szukam to sprawdzam to recznie przy uzyciu :
overury - tylko w celu rekonesansowym
adwords - w celu wyszukania odpowiednich sensownych fraz jakie sa wyszukiwane
search msn - w celu dokladnego sprawdzenia konkurencji na dane haslo i mocy ich stronek pod dane interesujace mnie haslo
alexa - w celu okreslenia przyblizonego mozliwego ruchu na stronkach pod danymi haslami...
+ do tego wlasne ciezkie do opisania kryteria
Pozdrawiam
Napisano 10 kwiecień 2006 - 05:30

Pomoc
Dodaj odpowiedź