Pozycjonowanie.pl: Zostać rklamodawcą - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Zostać rklamodawcą ...

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   nonim 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Moderators

Napisano 13 styczeń 2007 - 03:20

hmm...
no zapytuje się szanowne grono w jaki sposób można zostać reklamodawcą w PC...

Od jakiegoś czasu drąże temat arbitrażu na cenie clicku...
ma może ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie...?
znaczy się kierowaniu trafficu z PC na stronkę MFA....

oczywiście można samemu spamować i słać na stronkę z linkami do MFA, ale jak się jest leniwym...itd... smile.gif

jakieś rady, reakcje googla, cokolwiek co może mi pomóc uniknąć błędu w tym temacie...

----------------------------------------------------------------------------------------

dla osób, które nie miały styczności, z tym tematem:

Arbitraż jest formą zarobkowania polegającą jak już sama nazwa mówi na arbitrażu...hehe...
Z techniczego punktu widzenia wygląda to tak, że kupuje się traffic i śle go na stronkę zoptymalizowaną pod wysokopłatne keywordy....
przy 'ładnie" zrobionej stronce CTR może dochodzić do 40-50%...

w naszym modelu załóżmy, że będzie to 15%....
znajdujemy sobie keyword pod który optymalizujemy stronkę (meta, h1, <b> linki itd....)
np "żółte wysokie kalosze''

Robimy kampanie np. w GAdwords na listę słów kluczowych błądzących wkoło naszego keywordu, czyli od (butów, kaloszy, różowych kaloszy, po sandały) dajemy niski max bid np. 0,04$, z taką stawką będziemy albo gdzieś w połowie wyników, albo na szarym końcu, zależy jaka konkurencja itd.....
ogólny CTR kampani w GAdwords będzie wynosić pewnie coś około 0,5-1% (ale to jest nieważne)

cały w ten sposób traffic ślemy na naszą zoptymalizowaną stronkę....

każde 100 osób będzie nas kosztować 4 $, jeżeli nasz CTR będzie wynosił 15% (15 kliknięć) to, aby wyjść na zero każde kliknięcie musi być warte 0,27$...

przy kazdym CPC wyższym od 0,27$ my zarabiamy na arbitrażu...
oczywiście jeżeli umiejętnym szablonem osiągniemy wyższy CTR, nasza kwota minimalnego CPC może być niższa....i na odwrót, jeżeli znajdziemy lepiej płatne słowa kluczowe to CTR może być niższy....

ostatnio w świecie "zarabiaczy" hitem jest słanie trafficu (ztargetowanego) uzyskanego np. dzięki GAdwords przez np. cj.com do partnerskich sklepów i tam zbieranie profitów...w wysokości zależnej od wysokości prowizji....
mam nadzieje, że nie zamieszałem tego zbytnio jak coś to będę prostowal wink.gif

----------------------------------------------------------------------------------------

tak to by wyglądało w teorii, nie przerobiłem tego jeszcze w praktyce, ale jak to zrobię to chętnie podziele się z Wami moimi uwagami....i sugestiami...

wracając do mojego podstawowego pytania - w jaki sposób można zostać reklamodawcą w PC... ?

ed: wiem, że temat był już poruszany, ale może coś się zmieniło w tej kwesti....

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   nonim 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 15 styczeń 2007 - 05:45

okej dostałem oficjalną odpowiedź od PC, że jeżeli ich system bidowy wystartuje, to powiadomia mnie...

nie pozostaje nic jak czekać smile.gif

hmm to już 3 rzecz na którą czekam, zaraz po reklamach kontekstowych i możliwości rejestracji domen hehe...

0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Noobie 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Members

Napisano 15 styczeń 2007 - 07:23

rejestracja domen bylaby si... szybki transfer z peakclick'a do peakdomains i ladne oraz userfriendly api i jestesmy w domku smile.gif
reklamy kontekstowe - chyba jednak lepiej adsense wink.gif bo z tego co wiem to peak na umieszczanie ich reklam kontekstwych na spamach nie pozwoli - rygory US overtury... wink.gif

co do programu reklamowego... jest wiele programow gdzie mozna sie reklamowac smile.gif
wiec zamiast czekac mozna zaczac gdzie indziej zabawe z tym biggrin.gif

Pozdrawiam
Jak slac traffik to tylko do PeakClick.com - SignUp
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   AdamD 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 15 styczeń 2007 - 11:33

QUOTE(nonim @ Jan 13 2007, 03:20 AM) Wyświetl post
znaczy się kierowaniu trafficu z PC na stronkę MFA....
oczywiście można samemu spamować i słać na stronkę z linkami do MFA, ale jak się jest leniwym...itd... smile.gif

Coś gdzieś bodajże na PiO widziałem, jak ktoś skarżył się że za 5k uu traffiku kupionego "gdzieśtam" google pokiwało groźnie palcem, mówiąc że jak się numer ze "złym traffikiem" powtórzy, to konto idzie w diabły.

0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Noobie 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 15 styczeń 2007 - 11:35

pewnie GPTR biggrin.gif
Jak slac traffik to tylko do PeakClick.com - SignUp
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   nonim 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 16 styczeń 2007 - 04:06

QUOTE(Noobie @ Jan 15 2007, 11:35 PM) Wyświetl post

pewnie GPTR biggrin.gif

hehe no pewnie tak...ludzie na PiO mają wyobraźnię....wink.gif

pozatym na Adsach świat sie nie kończy...

0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych