Witam
Na początku roku zniknęła mi strona z googla. Adres www.vitalsauna.pl.
Pod koniec ubiegłego roku dotarła na drugą stronę wyników wyszukiwania po wpisaniu w wyszukiwarce 'sauna' lub 'sauny'.
Nie wiem czy mam na niej coś niezgodnego z regulaminem google?
Znaczniki meta na stronie:
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<meta name="Description" content="Sauny. VITAL SAUNA - producent. W ofercie sauny suche, parowe, kabiny na podczerwień - IR. Wellness-kompleksowe realizacje."/>
<meta name="Keywords" content="sauna, sauny, sauny fińskie, łaĽnie parowe, kabiny IR, podczerwień, solaria, rekreacja, wellness, fitness"/>
<meta name="robots" content="index, nofollow"/>
Strona jest skatalogowana w kilku katalogach firm. Są na nią regularne wejścia.
Gdy wpiszę w wyszukiwarce 'vitalsauna' to strona się pojawia (jako pierwsza), ale nie o to w tym przypadku chodzi, bo ma być znajdowana po hasłach 'sauna', 'sauny'.
Proszę o pomoc co zrobić / poprawić / zmienić aby strona wróciła na poprzednio zajmowane pozycje w googlach
Strona 1 z 1
znikcięcie strony w googlach
Napisano 20 styczeń 2007 - 08:18
no dobra...
Pod koniec ubiegłego roku dotarła na drugą stronę wyników wyszukiwania po wpisaniu w wyszukiwarce 'sauna' lub 'sauny'.
konkurencja nie śpi i pozycjonuje swoje strony...
tak, a ich ilość można policzyć na palcach obu rąk
przeczytaj posty o podstawach pozycjonowania, jest też forum PiO... a przede wszystkim zainwestuj w linki
konkurencja nie śpi i pozycjonuje swoje strony...
Strona jest skatalogowana w kilku katalogach firm. Są na nią regularne wejścia.
tak, a ich ilość można policzyć na palcach obu rąk
ma być znajdowana po hasłach 'sauna', 'sauny'.
Proszę o pomoc co zrobić
przeczytaj posty o podstawach pozycjonowania, jest też forum PiO... a przede wszystkim zainwestuj w linki
QAZOO?
Napisano 20 styczeń 2007 - 08:25
dokładnie jak ktoś kiedyś mądry powiedział
linki , linki , linki ale to nie wszystko !
darmowe ogłoszenia
ogłoszenia
K1 - K2
pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników tego wspaniałego forum
ogłoszenia
K1 - K2
pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników tego wspaniałego forum
Napisano 20 styczeń 2007 - 10:01
Czytałem już nie jedno forum nt pozycjonowania.
Jeśli ktoś uważnie czytał mojego posta to zauważył, że problemem jest to że stronę "wcięło", a nie to że jest odnotowywana na dalszych pozycjach. Nie ma jej wśród 500 pierwszych stron, a była w 20-ce. Sytuacja miała miejsce w ciągu jednego dnia. Tego nie można raczej wytłumaczyć tym że "konkurencja nie śpi".
Jeśli ktoś potrafi mi to wytłumaczyć to byłbym wdzięczny.
Jeśli ktoś uważnie czytał mojego posta to zauważył, że problemem jest to że stronę "wcięło", a nie to że jest odnotowywana na dalszych pozycjach. Nie ma jej wśród 500 pierwszych stron, a była w 20-ce. Sytuacja miała miejsce w ciągu jednego dnia. Tego nie można raczej wytłumaczyć tym że "konkurencja nie śpi".
Jeśli ktoś potrafi mi to wytłumaczyć to byłbym wdzięczny.
Napisano 21 styczeń 2007 - 04:25
Czy na sytuację opisaną powyżej mógł mieć wpływ, że na tym koncie (hostingowym) pojawiła się druga strona do której kieruje inna domena ?
Czyli jeszcze raz: Czy fakt że na jednym koncie leżą dwie strony (jedna w podkatalogu), do których kierują dwie różne domeny ma wpływ na zniknięcie strony z wyników googla?
Szukam przyczyny całego zamieszania bo klient ma pretensje a ja nie mogę mu tego wytłumaczyć w logiczny sposób. Bo dla mnie też jest dziwna sytuacja kiedy strona z drugiej dziesiątki wyników wypada wogóle w ciągu jednego dnia (nie ma jej w pierwszych 500 wynikach wyszukiwania).
Jeszcze raz proszę o pomoc.
maciej80
Czyli jeszcze raz: Czy fakt że na jednym koncie leżą dwie strony (jedna w podkatalogu), do których kierują dwie różne domeny ma wpływ na zniknięcie strony z wyników googla?
Szukam przyczyny całego zamieszania bo klient ma pretensje a ja nie mogę mu tego wytłumaczyć w logiczny sposób. Bo dla mnie też jest dziwna sytuacja kiedy strona z drugiej dziesiątki wyników wypada wogóle w ciągu jednego dnia (nie ma jej w pierwszych 500 wynikach wyszukiwania).
Jeszcze raz proszę o pomoc.
maciej80
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc