Pozycjonowanie.pl: cennik pozycjonera, czyli dlaczego tak drogo - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

cennik pozycjonera, czyli dlaczego tak drogo Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Nalesnik 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Members

Napisano 02 luty 2007 - 11:21

posty przeniesione z webbarazu,
tu możecie poszaleć

nonim

QUOTE(ToyotaSupra @ Feb 1 2007, 08:46 PM) Wyświetl post

na szybko: uporzadkowanie kodu, validacja zgodna z W3C, otymalizacja właściwa, hehe, htaccess. na pierwszy rzut oka okolice 300 EUR

Boże co za ceny??? !!!
i to jeszcze za nic, bo wątpię, żeby to cokolwiek pomogło przy pozycjonowaniu.

za 300 EUR to studenciaki zrobią nową stronę na divach zgodą z XHTML Rest.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Arrival 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Moderators

Napisano 02 luty 2007 - 01:58

Studenciak nie ma biura. Studenciak nie ma firmy. Studenciak nie płaci zusu. Studenciak nie płaci podatkow. Studenciak jedyne co musi kupic to piwo. Normalny czlowiek utrzymuje rodzine. Zastanow sie o czym piszesz bo jesli 300 euro to duzo za usluge pozycjonowania to wiesz...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Zyga 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 02 luty 2007 - 04:39

Nie rozumiem skąd się wzięło przeświadczenie, że w internecie wszystko musi być z 9,95 smile.gif .
Facet chce wypozycjonować sklep a nie stronę cioci Stasi o beretach. Sklep to potencjalny zysk a dobrze wypozycjonowany sklep to gwarantowany zysk jak w tym wypadku 300eu to wiele to sorry. I właśnie trzeba skończyć ze studenciakami, którzy na lewo działają w necie, bo odbierają zyski legalnym firmą to szara strefa. Więc nie pi…l, że to dużo chłop się pytał ile to kosztuje i dostał odpowiedź nie pisał, że chce na lewo bez kwitu i za 9.95.

0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   ToyotaSupra 

• Mroczny Onanista
  • PipPipPip

Napisano 02 luty 2007 - 05:07

QUOTE(Zyga @ Feb 2 2007, 05:39 PM) Wyświetl post

Nie rozumiem skąd się wzięło przeświadczenie, że w internecie wszystko musi być z 9,95 smile.gif .

hehe ;D wściekle dobrze gadasz smile.gif

Chociaż osobiście, to ja lubie studencików/licealistów wbrew pozorom - konkurencja z nich żadna, a na dodatek jeszcze filtrują klientów :-)

Klient który przy pozycjonowaniu swojego e-biznesu zastanawia się nad ofertą za 9,99 i liczy że dostanie za to profesjonalną usługę - nie jest moim klientem. Koszt samej "ewangelizacji" takiego klienta jest o wiele większy niż marne 300 EUR. Gdyby nie studenciaki - firmy pozycjonerskie musiały by podniesc ceny - koszty rosną gdy trzeba przez 90% czasu odpowiadać na głupie pytania i uzerać się z "klientami" myślącymi że dostaną wartościowy traffic spod "ogłoszenia" za 9.95 wink.gif W efekcie po kieszeni dostaliby ci własnie poważni klienci wink.gif

A poza tym, jak już klient dostanie filtra na skutek błędu pozycjonera-licealisty, to też już jest mądrzejszy nieco smile.gif

Reasumując - rynek jest wielki i zmieszczą się na nim zarówno - rekiny e-biznesu i dodawarek katalogujących spod znaku 9.95, jak i skromni pozycjonerzy, pozycjonujący na umowę, wystawiający faktury, etc.
Kto zostanie na rynku ? smile.gif

Edit: a sorry, jeszcze do tego sie odniosę

QUOTE(Nalesnik @ Feb 2 2007, 12:21 PM) Wyświetl post

Boże co za ceny??? !!!
i to jeszcze za nic, bo wątpię, żeby to cokolwiek pomogło przy pozycjonowaniu.

No, jeżeli optymalizacja strony nic nie pomaga przy pozycjonowaniu, to pogratulować wiedzy smile.gif Wydaje mi się że nawet Mr. Grejf się ze mna zgodzi ze optymalizacja bardzo pomaga a czasami stanowi klucz do sukcesu smile.gif Oczywiscie można załatwić bardzo dużo samymi linkami (patrz akcja kretyn) ale to chyba nie tędy droga smile.gif

Pozdro, Toy

Przeczytaj !!! *** Aktualnie pozycjonuję: zakłady sportowe i przemysłowe hehe...
jak słowo daję, PUSTE SERPY, nisza czeka :) *** że co, że jak, no właśnie :) YEAH
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Nalesnik 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 02 luty 2007 - 05:50

QUOTE(Arrival @ Feb 2 2007, 01:58 PM) Wyświetl post

Studenciak nie ma biura. Studenciak nie ma firmy. Studenciak nie płaci zusu. Studenciak nie płaci podatkow. Studenciak jedyne co musi kupic to piwo. Normalny czlowiek utrzymuje rodzine. Zastanow sie o czym piszesz bo jesli 300 euro to duzo za usluge pozycjonowania to wiesz...

300EUR/m nie jest duzo, ale myslalem, ze piszesz o tym, ze "uporzadkowanie kodu, validacja zgodna z W3C, otymalizacja właściwa, hehe, htaccess." bedzie kosztowalo 300 EUR a nie pozycjonowanie

Z drugiej strony kogo obchodzi to, ze masz na utrzymaniiu rodzine - Klient wybiera tego kto daje najmniej przy zalozeniu, ze jest w stanie wywiazac sie ze zlecenia.

QUOTE(ToyotaSupra @ Feb 2 2007, 05:07 PM) Wyświetl post

No, jeżeli optymalizacja strony nic nie pomaga przy pozycjonowaniu, to pogratulować wiedzy smile.gif Wydaje mi się że nawet Mr. Grejf się ze mna zgodzi ze optymalizacja bardzo pomaga a czasami stanowi klucz do sukcesu smile.gif Oczywiscie można załatwić bardzo dużo samymi linkami (patrz akcja kretyn) ale to chyba nie tędy droga smile.gif

nie doczytales, albo nie zrozumiales
byla mowa o optymalizacji kodu nie strony, a to jest roznica
to czy strona jest zgodna W3C nie ma wiekszego wplywu na pozycje

tak jak to napisales pogratulowac wiedzy
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   nonim 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Moderators

Napisano 02 luty 2007 - 05:59

QUOTE(Nalesnik @ Feb 2 2007, 05:50 PM) Wyświetl post

no to i ja dorzuce swoje 3 grosze..
bo nie masz racji, a może inaczej, masz tylko połowiczną,
bo choć nigdy nie zwracałem uwagi na optymalizację kodu itd. to muszę przyznać, że ma to wpływ na szybkość indeksacji, choć na samą pozycję to już niewielki...

pozdrawiam

0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   ToyotaSupra 

• Mroczny Onanista
  • PipPipPip

Napisano 02 luty 2007 - 06:04

hehe... wiedzialem ze sie zacznie smile.gif

QUOTE(Nalesnik @ Feb 2 2007, 06:50 PM) Wyświetl post

300EUR/m nie jest duzo, ale myslalem, ze piszesz o tym, ze "uporzadkowanie kodu, validacja zgodna z W3C, otymalizacja właściwa, hehe, htaccess." bedzie kosztowalo 300 EUR.

i to samo mialem na mysli smile.gif tak, tyle standardowo (od 300EUR wzwyż) biorę za tzw. czynnosci wstepne - czyli optymalizacje, validacje i inne bzdurki like htacces smile.gif

Z drugiej strony kogo obchodzi to, ze masz na utrzymaniiu rodzine - Klient wybiera tego kto daje najmniej przy zalozeniu, ze jest w stanie wywiazac sie ze zlecenia.

ależ oczywiscie, klient ma 100% możliwość wyboru - ktoś zaoferuje taniej, proszę bardzo ;-D uwierz mi, jakoś mam klientów bez specjalnego starania sie o nich smile.gif i przepychanki o kilka EUR smile.gif
A poza tym tak na magrinesie - osobiście ja nie mam na utrzymaniu rodziny. :-P

Wiesz, nie sprawdzałem tego nigdy. Natomiast duzy śmietnik w kodzie ma wpływ na tempo indekscji sajta.

Zasadniczo jeżeli dotykam się HTML'a na stronach klientów, staram się najpierw doprowadzić kod do porządku, a dopiero potem optymalizować pod kątem słów kluczowych. Validacja W3C jest niejako dodatkowym (pogrubiłem to - i powtórze jeszcze - DODATKOWYM) wskaźnikiem tego, że moja robota wykonana została dobrze.

edit: nonim, byles szybszy smile.gif
Pozdro, Toy

Przeczytaj !!! *** Aktualnie pozycjonuję: zakłady sportowe i przemysłowe hehe...
jak słowo daję, PUSTE SERPY, nisza czeka :) *** że co, że jak, no właśnie :) YEAH
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Nalesnik 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 02 luty 2007 - 06:08

ja rodzine mam biggrin.gif

... problem (albo i szczescie) w tym, ze nie zawsze mam dostep do FTP klienta aby zmodyfikowac kod.
jezeli strona klienta ma dobre META i slowa kluczowe w tresci to lepiej sie kodu nie tykac.
Nagle zmiany w kodzie raczej nie sa wskazane.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Zyga 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 02 luty 2007 - 06:45

Widzisz optymalizacja kodu pod pozycjonowanie tez ma znaczenie lepiej miec keya w h1 na poczatku kodu niz na koncu. A to gdzie on bedzie na stronie i jak bedzie wygladal to juz od nas zalezy smile.gif
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Nalesnik 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 02 luty 2007 - 06:48

QUOTE(Zyga @ Feb 2 2007, 06:45 PM) Wyświetl post

Widzisz optymalizacja kodu pod pozycjonowanie tez ma znaczenie lepiej miec keya w h1 na poczatku kodu niz na koncu. A to gdzie on bedzie na stronie i jak bedzie wygladal to juz od nas zalezy smile.gif

Zgadza sie ... ale pod warunkiem, ze to ty jestes tworca kodu.
Jezeli pozycjonujesz strone klientowi to raczej strona jest juz gotowa
... no ale troche zbaczamy na inny temat ...
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   ToyotaSupra 

• Mroczny Onanista
  • PipPipPip

Napisano 02 luty 2007 - 08:34

QUOTE(Nalesnik @ Feb 2 2007, 07:48 PM) Wyświetl post

Zgadza sie ... ale pod warunkiem, ze to ty jestes tworca kodu.
Jezeli pozycjonujesz strone klientowi to raczej strona jest juz gotowa
... no ale troche zbaczamy na inny temat ...

tak offtopic na maksa, to może Szanowny Moder znowu przesunie topic do dyskusji ;D

właśnie - dlatego wbrew pozorom optymalizacja, to nie jest usługa za 50 PLN. Trzeba się czasem nagrzebać w kodzie sklepu internetowego, pisanego 3 lata temu przez gościa który zwiał do USA i modyfikowanego przez nieudolnego informatyka klienta :-) biorąc to pod uwagę, zaczynasz być wdzięczny życiu ze w PHP nie ma GOTO ;D hehe...

Pozdro, Toy

0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   bypedes 

• Member
  • PipPip
  • Interests:Oj duzo<br /><br />przed-przed - stare religie Wschodu, parapsychology, Chinese art<br /><br />przed-przed - zwiekszyc ogladalnosc http://shangrilafurnish.com i sprzedac wraz z fabryka<br /><br />przedostatni - jak zwiekszyc widocznosc www.bypedes.com zbudowanej na bazie wikiengine, ( zobacz wikipedia) zrobiona w 15-tu jezykach - redagowana przez wszyskich Internetowcow.<br /><br />Ostatni - zorganizowac browar w Chinach. Realne, juz jedna fabryka stoi

Napisano 06 luty 2007 - 06:05

Wrzuce tez swoje 2 grosze

NA SEO jest wiecej self-guru niz gdzie indziej, ktorzy moga wolac tysiacami, ale nie potrafia pokazac i pochwalic sie swoja czy klienta www ktory mialby w normie traffic, w koncu o to chodzi klientowi

Wiec jesli juz placic, to trzeba najpierw byc pewien ze ta robota bedzie zrobiona porzadnie i warta, wiec nie nalezy ryzykowac 300. Mialem juz propozycje, tydzien pracy za 1000, zadnych referencji

Ponadto, nie jestem pewien, czy za tymi 300 Euro takze nie stoi 13-letni chlopczyna umiacy bardzo niewiele.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   ToyotaSupra 

• Mroczny Onanista
  • PipPipPip

Napisano 06 luty 2007 - 09:53

QUOTE(bypedes @ Feb 6 2007, 07:05 PM) Wyświetl post

Ponadto, nie jestem pewien, czy za tymi 300 Euro takze nie stoi 13-letni chlopczyna umiacy bardzo niewiele.

hehe... wink.gif no dobra, muszę się odnieść do tego... na początek "UMIEJĄCY" a nie umiący. Szacunek jakim darzysz język którym się posługujesz, świadczy również o podejsciu do innych rzeczy. M.in. do pracy smile.gif

No cóż, przyszła sobie osoba na forum i zadała pytanie o wycenę. Coś mnie podkusiło, być może byłem w wybitnie dobrym humorze tego dnia, że choć nigdy tego nie robię postanowiłem podać cenę za jaką warto przy tej stronie w ogóle odpalać sprzęta. Nie sugerowałem nawet ze podjałbym się tej pracy. Podałem tylko cenę smile.gif

Wywiązała się ciekawa dyskusja, jednak postanowił odgrzebać ja kol. "bypedes" oraz zasugerowć że za tą ceną kryje się 13-latek "umiący, hehe" bardzo niewiele. Nie jest to miejsce na tego typu dyskusje, ani słowne przepychanki, ale sądząc po linkach ze stopki (aż pięciu, spoko... hehe) kol. "bypedes" nie jest osobą która może w jakikolwiek sposób oceniać sposób i skuteczność wykonania pracy pozycjonera (choćby i 13-letniego). Powód ? Brak takowej wiedzy ku temu. Finał.

Natomiast chciałbym zwrócić uwagę na te magiczne 300EUR. Dla niektórych za nic. Cóż, zasiadając do pracy należy właściwie ocenić jej rozmiar - grzebanie w kodzie akurat tej strony wymaga kilku drobnych zmian w skryptach generujących HTML'a, ponadto validacja, htaccessy i inne bzdurki. Całość roboty 300EUR. Od 300EUR w górę raczej.

Oczywiscie można podchodzić do tego w sposób możliwie "przyjazny" dla klienta w stylu "Co się pan martwisz, strzelimy to przez weekend za 50 pln" - ale niestety ten sposób nie gwarantuje jakosci wykonania. Jedyne co gwarantuje raczej, to złapanie kolejnego frajera na pseudopozycjonowanie. Bo nie wierzę, ale naprawdę nie wierzę, ze znajdzie się ktoś kto przysiądzie na kilka dni nad stroną za 50 pln.
Za 50 pln to można niestety oczekiwać tego ze "pozycjoner" zapusci dodawarkę do qlWebów, zaspamuje fora bzdurnymi postami - byle tylko linki z podpisu robot wciagnał, oraz hm... sam nie wiem co jeszcze ? Co jeszcze się robi, kolego bypedes, "NA SEO"? smile.gif

Pozdro, Toy

0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   bypedes 

• Member
  • PipPip
  • Interests:Oj duzo<br /><br />przed-przed - stare religie Wschodu, parapsychology, Chinese art<br /><br />przed-przed - zwiekszyc ogladalnosc http://shangrilafurnish.com i sprzedac wraz z fabryka<br /><br />przedostatni - jak zwiekszyc widocznosc www.bypedes.com zbudowanej na bazie wikiengine, ( zobacz wikipedia) zrobiona w 15-tu jezykach - redagowana przez wszyskich Internetowcow.<br /><br />Ostatni - zorganizowac browar w Chinach. Realne, juz jedna fabryka stoi

Napisano 14 luty 2007 - 11:37

Kolego Troy

Nie wiem czy bys zachowal czystosc jezyka polskiego w takim stopniu jak ja reprezentuje gdybys mieszkal poza Polska cwierc wieku z hakiem i latami nie rozmawiajac wcale po polsku.

Sam nie zajmuje sie pozycjonowaniem. Jak jednak masz ochote sie poduczyc, to podesle ci jakas ksiazke, nawet jakis tam program ktory robi to poprawnie

http://www.iwebtool.com/seo_checklist/tour/page4.html

http://www.axandra-web-site-promotion-soft...l.com/index.htm

Prosze takze nie kontynuowac tej bezproduktywnej dyskusji, prosze podrosnac takze

0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   ToyotaSupra 

• Mroczny Onanista
  • PipPipPip

Napisano 15 luty 2007 - 12:48

Sam nie zajmuje sie pozycjonowaniem. Jak jednak masz ochote sie poduczyc, to podesle ci jakas ksiazke, nawet jakis tam program ktory robi to poprawnie

No cóż... spędzam czasami długie godziny nad stronami które pozycjonuję... jeżeli istnieje program "do pozycjonowania" który zrobi wszystko za mnie i w dodatku jak sugerujesz zrobi to poprawnie - rewelacja. Podaj tylko jego nazwę, proszę...

Jednocześnie zasugerowałeś że powinienem się poduczyć... widziałeś chociaż jedną moją stronę ? Jej pozycję w serpach ? Skąd te wnioski ? Bo w całym tym wątku upierałem się że pozycjonowanie (o ile ma naprawdę zaowocować klientowi wartościowym traffikiem) to nie jest robota na pięć minut i za pięćdziesiąt złotych ? Oprzytomnij, człowieku !

Pozdro, Toy

0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1