hehe... wiedzialem ze sie zacznie

QUOTE(Nalesnik @ Feb 2 2007, 06:50 PM)

300EUR/m nie jest duzo, ale myslalem, ze piszesz o tym, ze "uporzadkowanie kodu, validacja zgodna z W3C, otymalizacja właściwa, hehe, htaccess." bedzie kosztowalo 300 EUR.
i to samo mialem na mysli

tak, tyle standardowo (od 300EUR wzwyż) biorę za tzw. czynnosci wstepne - czyli optymalizacje, validacje i inne bzdurki like htacces

Z drugiej strony kogo obchodzi to, ze masz na utrzymaniiu rodzine - Klient wybiera tego kto daje najmniej przy zalozeniu, ze jest w stanie wywiazac sie ze zlecenia.
ależ oczywiscie, klient ma 100% możliwość wyboru - ktoś zaoferuje taniej, proszę bardzo ;-D uwierz mi, jakoś mam klientów bez specjalnego starania sie o nich

i przepychanki o kilka EUR

A poza tym tak na magrinesie - osobiście ja nie mam na utrzymaniu rodziny. :-P
byla mowa o optymalizacji kodu nie strony, a to jest roznica
to czy strona jest zgodna W3C nie ma wiekszego wplywu na pozycje
Wiesz, nie sprawdzałem tego nigdy. Natomiast duzy śmietnik w kodzie ma wpływ na tempo indekscji sajta.
Zasadniczo jeżeli dotykam się HTML'a na stronach klientów, staram się najpierw doprowadzić kod do porządku, a dopiero potem optymalizować pod kątem słów kluczowych. Validacja W3C jest niejako
dodatkowym (pogrubiłem to - i powtórze jeszcze - DODATKOWYM) wskaźnikiem tego, że moja robota wykonana została dobrze.
edit: nonim, byles szybszy