Mam proste pytanie - czy niektóre linki mogą zamiast pomagać szkodzić, obniżać PR itp. ?
Np. linki ze złym anchorem, ze strony niezgodnej tematycznie, z tej samej domeny, ze strony o niskim PR.
Niedawno na jednej z moich stron PR spadł z 5 na 0 i zastanawiam się co mogło być przyczyną.
Strona 1 z 1
Zły link?
Napisano 05 luty 2007 - 06:10
Moim zdaniem złe linki ! to mit , nie ma czegoś takiego , zamiast bowiem pozycjonować mógł byś zastosować anty pozycjonowanie . Masz bazę „ Złych linków „ gość pisze do ciebie
Mój drogi za 1000 zeta potrzebuje skasować top10 na frazę
i jakby konkurencji brak
, jest taka zasada że żaden link nie może zaszkodzić ( link prowadzący ) co innego jak linkujesz ze swoje strony na niedozwolone wtedy cię może spotkać kara ! . a PR ci spadł i już może np. katalogi z których uzyskałeś Pr wyleciały w powietrze , jest 1000 różnych przyczyn
Mój drogi za 1000 zeta potrzebuje skasować top10 na frazę
darmowe ogłoszenia
ogłoszenia
K1 - K2
pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników tego wspaniałego forum
ogłoszenia
K1 - K2
Napisano 05 luty 2007 - 10:25
OK, dzieki!
Mam jeszcze pytanie, mógłbyś mi nieco bliżej przybliżyć za jakie praktyki
mogę zostać ukarany.
Mam jeszcze pytanie, mógłbyś mi nieco bliżej przybliżyć za jakie praktyki
mogę zostać ukarany.
Napisano 11 luty 2007 - 02:47
Google nie zwraca uwagi na złe linki, ale antypozycjonowanie nie jest niemożliwe
Niestety jest krótkotrwałe i trudne do osięgnięcia czytaj: nieopłacalne. Lista rzeczy Bebe:
- ukryty tekst - roboty już czytają css i wykrywają warstwy ukryte

- tekst i back tego samego koloru
- mały tekst
- za szybkie linkowanie
- spamowanie
- keyword spooffing
Napisano 11 luty 2007 - 03:04
Google nie zwraca uwagi na złe linki, ale antypozycjonowanie nie jest niemożliwe
- ukryty tekst - roboty już czytają css i wykrywają warstwy ukryte

- tekst i back tego samego koloru
- mały tekst
- za szybkie linkowanie
- spamowanie
- keyword spooffing
przeczytaj dobrze temat !
darmowe ogłoszenia
ogłoszenia
K1 - K2
ogłoszenia
K1 - K2
Napisano 13 luty 2007 - 12:45
dodalbym jeszcze duplicate content 
Generalnie od zlej strony zaczynasz shelvo - rob wszystko zgodnie z zasadami to nie bedziesz musial pamietac czego nie nalezy robic.
Jezeli ktos zaczyna od poznania metod spamowania - to helloooł !? nie w tym kierunku idziemy.
Generalnie od zlej strony zaczynasz shelvo - rob wszystko zgodnie z zasadami to nie bedziesz musial pamietac czego nie nalezy robic.
Jezeli ktos zaczyna od poznania metod spamowania - to helloooł !? nie w tym kierunku idziemy.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc