jesli mam stronke niezgodną ze standartami html i takie bzdurki to czy to ma związek z pozycją w google?
Strona 1 z 1
Walidacja a pozycjonowanie? czy ma jakies znaczenie
Napisano 07 luty 2007 - 10:37
maritos - jak nie jak tak ?
wszystkie roboty wyszukiwarek zostały napisane z myślą ze analizowane strony będą ( w pewnym stopniu) zgodne z W3C.
brak zgodności z W3C to nic innego jak błędy w kodzie strony, a to ze strona z błędami ci się poprawnie wyświetla nie znaczy ze robot moze ja bezproblemowo przeczytać
wszystkie roboty wyszukiwarek zostały napisane z myślą ze analizowane strony będą ( w pewnym stopniu) zgodne z W3C.
brak zgodności z W3C to nic innego jak błędy w kodzie strony, a to ze strona z błędami ci się poprawnie wyświetla nie znaczy ze robot moze ja bezproblemowo przeczytać
Napisano 07 luty 2007 - 11:43
Jesli dobrze pamietam, w jednym z wywiadow na www.webpronews.com Vanessa Fox z Google powiedziala, ze Google nie zwraca uwagi na kod, jego poprawnosc itp.
więc pewnie spytasz więc po co komu poprawny kod??
odpowiedź jest prosta: żeby strona poprawnie wyświetlała się w przeglądarkach
Napisano 08 luty 2007 - 12:00
Jesli dobrze pamietam, w jednym z wywiadow na www.webpronews.com Vanessa Fox z Google powiedziala, ze Google nie zwraca uwagi na kod, jego poprawnosc itp.
więc pewnie spytasz więc po co komu poprawny kod??
oj, i tak i nie...
Walidacja jest dla robotów ;-) a moze nie sama walidacja, a porządek w kodzie. Wskaznikiem porządku w kodzie jest pomyslna walidacja.
Smietnik w kodzie nie ma wpływu na pozycję.
Jezeli pozycjonujemy sajta pod frazę "sklep internetowy" to oczywiscie mozliwe jest osiagniecie 1 pozycji w rankingu, przy nie walidującym się kodzie.
Jeżeli pozycjonujemy klientowi sklep internetowy pod hasło dajmy na to "sklep internetowy" oraz żeby był w top5 po artykułach które sprzedaje - wymaga to zaindeksowania 100% sajta, a w tym pomaga walidacja, htaccess i te inne bzdurki. Smietnik w kodzie nie pomaga robotom. Sama walidacja również - pragnę podkreslic, ze walidujący się kod, jest jedynie jednym ze wskaźników dobrze wykonanej oprtymalizacji.
Pozdro, Toy
Przeczytaj !!! *** Aktualnie pozycjonuję: zakłady sportowe i przemysłowe hehe...
jak słowo daję, PUSTE SERPY, nisza czeka :) *** że co, że jak, no właśnie :) YEAH
Przeczytaj !!! *** Aktualnie pozycjonuję: zakłady sportowe i przemysłowe hehe...
jak słowo daję, PUSTE SERPY, nisza czeka :) *** że co, że jak, no właśnie :) YEAH
Napisano 08 luty 2007 - 12:26
to po trochu tak i po trochu nie ale poprawny kod i tak staram się mieć poprawny - to świadczy o serwisie
Napisano 08 luty 2007 - 03:49
Pod warunkiem ze przeglądarka trzyma się sztywno W3C ( a powszechnie wiadomo że ta "jedyna poprawna przeglądarka" z M$ ma z tym problemy )
Napisano 08 luty 2007 - 09:44
wczoraj miałem 300 błędów
a dzisiaj juz tylko 20 pare. tylko marqee nie działa przy xhtml 1.0
Napisano 08 luty 2007 - 03:17
nie trzeba
znam html i css a tam są błedy wymienione
wczoraj nie miałem czasu wszystkiego, dzięki za chęci
Napisano 08 luty 2007 - 06:37
oj, i tak i nie...
Ojjj... myślę że dość łatwo wyprodukuję dwie strony - przechodzący walidację śmietnik ciężki do ugryzienia dla robota, i niewalidujący się czysty i elegancki, będący smakowitym kąskiem dla robota kod
Semantyka, rozsądna struktura dokumentu, dobre linkowanie wewnętrzne - tak. Walidacja? Cóż, niewiele ma tu do rzeczy
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc