QUOTE(hyhy @ Feb 13 2007, 12:42 PM)

juz jest taki serwis - linkshop.pl - tyle ze malo profesjonalnie zrobiony
- Logowanie maja do dupy
- Wyszukiwarka nie zaweza dokladnie rezultatow wyszukiwan
- Jest problem z kontaktem miedzy sprzedawca i kupujacym - tzn po pewnym czasie nie wiesz juz skad, co i za ile kupiles
- Strona strasznie wolno chodzi
Za to podoba mi sie lista linkow - ilosc podstron - nie tylko w googlu, PR, czy jest w dmozie czy nie .. id.
Tylko nie wiem czy to jest z automatu, czy dodawane przez sprzedajacego.
Generalnie w tym temacie w Polsce jest dziura, ale temat duzy i jedna osoba raczej sama tego nie pociagnie
Ok, na prosbe autorow serwisu rozbudowuje swoje uwagi na bardziej KONSTRUKTYWNE.
1. Logowanie - mialem problemy z zalogowaniem, mimo ze jestem pewny ze podawalem wlasciwe haslo - no nic, musialem przebrnac przez odzyskiwanie hasla - ale uznajmy to za moj blad. Za to porazajace sa komunikaty o nieprawidlowym loginie i hasle - porazajace w ten sposob, ze malo widoczne i tak naprawde jezeli nie wpatrzysz sie w strone to nie wiesz co poszlo nie tak.
2. Wyszukiwarka..uuu.. tu mam pare uwag:
a) Nie trzyma wynikow wyszukiwania, jezeli zawezam sobie pole wyszukiwania to nie po to , zeby przy kazdym przeladowaniu (np wglad do swojego panelu) znow je wklepywac,

Wybieram filtrowanie np po pr5 i minimalna ilosc podstron 10000 - i co pojawia sie w wynikach filtrowania ? O zgrozo - na dole sa pr3, pr4 ... itd, o ilosci juz nie wspomne
3. Sprzedajacy - kupujacy:
Kupilem pare linkow i tylko jedna osoba sie do mnie odezwala - nie odpisuja na maile - czyli tak jakby propozycje sprzedazy byly nie aktualne.
W koncu po jakims czasie ktos mi odpisal, ale odbierajac wiadomosc w domu na kliencie pocztowym:
"CO za cholera ? Jakie linki ? Kto to jest ? !! Aaaaaaaa !! To musi byc koles z linkshopu !
TYLKO CHOLERA KTORY !??!!"
Tak wiec obecne rozwiazanie pozostawienia kontaktu sprzedajacy-kupujacy moim zdaniem sie nie sprawdza.
4. O tym ze wolno mi sie wszystko przeladowuje nie musze juz chyba sie rozpisywac.
Nie wiem, moze wolny serwer ? Moze optymalizacja slq by sie przydala ? Mnie odstraszaja strony ktore przeladowuja sie kilka sekund (w pracy mam lacze 1Mbit, w domu 2Mbity - tez nie najszybciej chodzi).
Gdybym mial Wam teraz wystawic ocene postawilbym 3 z plusem.
Plus za pomysl serwisu, 3 za wykonanie.
Graficznie jest ok- poza tym ze niektorym przeszkadza mala czcionka (niesteety i ja sie chyba starzeje, bo mi w niektorych miejscach tez

).
I jeszcze jedno pytanie:
Jak aktualizujecie dane o PR, liczbie podstron, linkach ?
Czy to po prostu jest automat czy sprzedajacy sam to podaje w formularzu ?
Pozdrawiam i mam nadzieje ze to Wam pomoze.