Pozycjonowanie.pl: zdobywanie linków - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

zdobywanie linków gdzie jak i za ile Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   adamek22 

• Member
  • PipPip
  • Grupa: Members

Napisano 12 luty 2007 - 09:31

witam

zaraz mnie zjedziecie ....

ale gdzie kupujecie linki z fakturami vat ?

zawsze robiłem tak ze dorzucałem linki do kosztów i robiliśmy to np jako premia etc

teraz jednak muszę udokumentować każdy link fakturą vat, masakra sad.gif

na allegro na 100 aukcji jest 5 wartościowych linków, gdzie sprzedawcy dadzą f-e vat

szukałem w google agencji reklamowych które oferuja "legalną" sprzedaż jednak tam ceny są kosmiczne za shitowe linki

możecie coś polecić ? może własne zaplecze ? w rozsądnej cenie ? pozdrawiam i będę bardzo wdzięczny za pomoc
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   hyhy 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 13 luty 2007 - 09:04

ciezka sprawa powiem Ci..
Ja mam ten sam problem, ale przestalem sie kierowac faktura Vat - bo nie ona ma priorytet przy kupowaniu linkow, a prawdopodobienstwo, ze znajdziesz gdzies wartosciowe sprzedawane przez firme jest bardzo male.
Ja sobie odpuscilem, a szkoda, bo mozna by to wszystko puszczac w koszta.

Pozdro
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   dagadere 

• Member
  • PipPip

Napisano 13 luty 2007 - 12:26

Może czas na specjalistyczny serwis z dzierżawą linków na stronach? Serwis by odkupywał od ludzi bez DG linki choćby na podstawie umów a potem sprzedawał już z fakturką? Myślałem nad czymś takim, ale na razie mało osób by było zainteresowanych tematem, chyba że się mylę i dałem komuś przepis na biznes? ;-)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   hyhy 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 13 luty 2007 - 12:42

juz jest taki serwis - linkshop.pl - tyle ze malo profesjonalnie zrobiony

- Logowanie maja do dupy
- Wyszukiwarka nie zaweza dokladnie rezultatow wyszukiwan
- Jest problem z kontaktem miedzy sprzedawca i kupujacym - tzn po pewnym czasie nie wiesz juz skad, co i za ile kupiles
- Strona strasznie wolno chodzi

Za to podoba mi sie lista linkow - ilosc podstron - nie tylko w googlu, PR, czy jest w dmozie czy nie .. itd.
Tylko nie wiem czy to jest z automatu, czy dodawane przez sprzedajacego.

Generalnie w tym temacie w Polsce jest dziura, ale temat duzy i jedna osoba raczej sama tego nie pociagnie
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   hyhy 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 13 luty 2007 - 03:28

QUOTE(hyhy @ Feb 13 2007, 12:42 PM) Wyświetl post

juz jest taki serwis - linkshop.pl - tyle ze malo profesjonalnie zrobiony

- Logowanie maja do dupy
- Wyszukiwarka nie zaweza dokladnie rezultatow wyszukiwan
- Jest problem z kontaktem miedzy sprzedawca i kupujacym - tzn po pewnym czasie nie wiesz juz skad, co i za ile kupiles
- Strona strasznie wolno chodzi

Za to podoba mi sie lista linkow - ilosc podstron - nie tylko w googlu, PR, czy jest w dmozie czy nie .. id.
Tylko nie wiem czy to jest z automatu, czy dodawane przez sprzedajacego.

Generalnie w tym temacie w Polsce jest dziura, ale temat duzy i jedna osoba raczej sama tego nie pociagnie

Ok, na prosbe autorow serwisu rozbudowuje swoje uwagi na bardziej KONSTRUKTYWNE.

1. Logowanie - mialem problemy z zalogowaniem, mimo ze jestem pewny ze podawalem wlasciwe haslo - no nic, musialem przebrnac przez odzyskiwanie hasla - ale uznajmy to za moj blad. Za to porazajace sa komunikaty o nieprawidlowym loginie i hasle - porazajace w ten sposob, ze malo widoczne i tak naprawde jezeli nie wpatrzysz sie w strone to nie wiesz co poszlo nie tak.
2. Wyszukiwarka..uuu.. tu mam pare uwag:
a) Nie trzyma wynikow wyszukiwania, jezeli zawezam sobie pole wyszukiwania to nie po to , zeby przy kazdym przeladowaniu (np wglad do swojego panelu) znow je wklepywac,
cool.gif Wybieram filtrowanie np po pr5 i minimalna ilosc podstron 10000 - i co pojawia sie w wynikach filtrowania ? O zgrozo - na dole sa pr3, pr4 ... itd, o ilosci juz nie wspomne
3. Sprzedajacy - kupujacy:
Kupilem pare linkow i tylko jedna osoba sie do mnie odezwala - nie odpisuja na maile - czyli tak jakby propozycje sprzedazy byly nie aktualne.
W koncu po jakims czasie ktos mi odpisal, ale odbierajac wiadomosc w domu na kliencie pocztowym:
"CO za cholera ? Jakie linki ? Kto to jest ? !! Aaaaaaaa !! To musi byc koles z linkshopu !
TYLKO CHOLERA KTORY !??!!"
Tak wiec obecne rozwiazanie pozostawienia kontaktu sprzedajacy-kupujacy moim zdaniem sie nie sprawdza.
4. O tym ze wolno mi sie wszystko przeladowuje nie musze juz chyba sie rozpisywac.
Nie wiem, moze wolny serwer ? Moze optymalizacja slq by sie przydala ? Mnie odstraszaja strony ktore przeladowuja sie kilka sekund (w pracy mam lacze 1Mbit, w domu 2Mbity - tez nie najszybciej chodzi).

Gdybym mial Wam teraz wystawic ocene postawilbym 3 z plusem.
Plus za pomysl serwisu, 3 za wykonanie.
Graficznie jest ok- poza tym ze niektorym przeszkadza mala czcionka (niesteety i ja sie chyba starzeje, bo mi w niektorych miejscach tez smile.gif ).

I jeszcze jedno pytanie:
Jak aktualizujecie dane o PR, liczbie podstron, linkach ?
Czy to po prostu jest automat czy sprzedajacy sam to podaje w formularzu ?

Pozdrawiam i mam nadzieje ze to Wam pomoze.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1