Jestem nowy na tym forum, wiele czytalem i na poczatku praktycznie nic nie pisalem, dlaczego w koncu zaczalem?
Bo brakuje mi miejsca, w ktorym moglbym sie dzielic moja wiedza.
Wstep mamy za soba, teraz juz nie bedzie tak milo.
Pozycjonowanie.pl - domena zobowiazuje, myslalem ze znajde tu profesjonalistow ktorzy wymieniaja sie swoimi pomyslami, spostrzezeniami... zamiast tego znalazlem tu tematy i posty o spamowaniu, tworzeniu farm itp.
A gdzie w tym wszystkim netykieta ? Spamowanie generalnie uznane jest za dzialanie malo etyczne w internecie, mnie samego wkurzaja spamerzy - i nie , nie dlatego ze zarabiaja pieniadze, ale dlatego, ze psuja opinie nam - pozycjonerom.
To co dzieje sie w internecie zaczyna mnie przerazac, pojawiaja sie tysiace nic nie znaczacych stron, z trescia zduplikowana, albo nie majaca zadnego sensu. Setki kopii tego samego katalogu, tekstow piosenek...
Dlaczego szukajac czegos w googlach musze przebrnac przez mase takich stron ?
Zrodzilo nam sie pokolenie klikaczy - przeliczajacych na pieniadze kazde klikniecie myszka... Czy surfowanie po internecie na tym polega ?
NIE.
Wasze forum juz po pierwszym wejsciu odebralem jako poradnik spamowania dla siedzacych calymi dniami w domu przed komputerem dzieciakow. Generalnie czytajac posty, nie mozna sie z tym nie zgodzic, garstka fachowcow probuje cos nadrabiac - jednak forum jako calosc - nie stanowi tresci merytorycznej.
To ze nie radzicie sobie z masa nowych, powtarzajacych sie tematow - to inna sprawa. Najgorszy jest poziom dyskusji.
Dlaczego nie sprobujecie podzielic forum na bardziej skonkretyzowane dzialy (moze nie az tak jak na forum PIO - ale cos posredniego). Brakuje mi tu wielu miejsc dotyczacych konkretnej wyszukiwarki, technologii, pomocy, czy podstaw pozycjonowania.
Dlaczego bande ciekawych tematu dzieciakow uczycie spamowania ?
Tego nie moge zrozumiec...
I gwarantuje kazdemu z probujacych udowodnic mi wyzszosc spamowania i zarabiania w sieci:
W PARE MIESIECY TYLE NIE ZAROBICIE, CO PRAWDZIWY EKSPERT POZYCJONOWANIA W MIESIAC.
Strona 1 z 1
Etyka, profesjonalizm w pozycjonowaniu
Napisano 13 luty 2007 - 04:40
Ale Cię naszło stary na moralizatorski wykład 
Pozycjonowanie.pl - domena zobowiazuje, myslalem ze znajde tu profesjonalistow ktorzy wymieniaja sie swoimi pomyslami, spostrzezeniami... zamiast tego znalazlem tu tematy i posty o spamowaniu, tworzeniu farm itp.
hehe... no chyba od samego początku to forum było raczej spamerskie... wskazuje na to chociażby lektura pierwszych postów
nie znam intencji załozycieli forum, ale domenę pozycjonowanie.pl odbieram raczej jako wyrafinowany żarcik, niż wskazówkę co do tematyki forum 
A gdzie w tym wszystkim netykieta ? Spamowanie generalnie uznane jest za dzialanie malo etyczne w internecie, mnie samego wkurzaja spamerzy - i nie , nie dlatego ze zarabiaja pieniadze, ale dlatego, ze psuja opinie nam - pozycjonerom.
tak ? a możesz sprecyzować w jaki sposób ? tylko poważnie
Bo wiesz co ? wydaje mi się że opinię pozycjonerom psują nie spamerzy, a pseudopozycjonerzy jakich pełno na PiO
tak, tak... chodzi tutaj o pozycjonujących za 19,90 za pomocą dodawarek i innych gowien. Opinię pozycjonerom psują pozycjonerzy z allegro za 9,90. Opinie pozycjonerom psuja poczatkujący pozycjonerzy, co pierwsze co robią to fundują klientowi filtra.
Na poczatku tego forum odwiedził go Kill Bill z PiO. Poczytaj sobie co napisał. Jakoś nie narzekał na psucie opinii i inne bzudry, tylko sugerował, że w sumie Blackseo i Whiteseo za wiele się nie różnią. Napisał raczej o wymienie pogladów i technik. Poczytaj... Osobiście dla mnie Kill Bill z PiO jest autorytetem jeżeli chodzi o pozycjonowanie.
No coż, korzystasz z zasobów giganta, nie moja wina że tam sam szajs. Radzę skorzystać z "hm?"
bardzo wartościowa wyszukiwarka.
Setki kopii katalogów - na Boga, to nie spamerzy je robią. To właśnie Ci pseudopozycjonerzy pozycjonujący logadzwonki i zarabianie a'la szuwi
A jeżeli zechcesz kiedyś kupić przez internet Viagrę - założę się ze wejdziesz z googli na czyjegoś door'a, który przekieruje Cię do firmy sprzedającej viagrę i w ten sposób trafisz na wartościową stronę, nawet nie zauważywszy ze miał w tym swój udział spamer. (no chyba ze zauważysz drobniutkie przekierowanie w JS)
To ze nie radzicie sobie z masa nowych, powtarzajacych sie tematow - to inna sprawa. Najgorszy jest poziom dyskusji.
Poziom dyskusji jest taki, jak niestety poziom 14letnich pseudopozycjonerów, którzy zasłaniając się ADHD i dysleksją, piszą bzdurne posty najeżone błedami ortograficznymi. Poziom dyskusji również zaniżają posty osób które niestety nie potrafia uświadomic sobie że istnieje taka opcja jak "Szukaj".
Poziom dyskujsi zaniżają również niestety takie osoby, jak ja - po prostu czasami cholera nas bierze na tych osobników co wymieniłem powyżej.
nie, no... jest zupełnie odwrotnie - ja nie mogę zrozumieć jednej rzeczy - dlaczego forum które w sumie było spamerskie od samego początku (jeszcze raz zachęcam do lektury pierwszych postów), w pewnym momencie stało się również dla pozycjonerów. Jeżeli by ktoś z załozycieli jakos wyjaśnił ten fenomen, to byłbym wdzięczny, bo być może sprowokuje to naprawdę ciekawą dyskusję
I gwarantuje kazdemu z probujacych udowodnic mi wyzszosc spamowania i zarabiania w sieci:
W PARE MIESIECY TYLE NIE ZAROBICIE, CO PRAWDZIWY EKSPERT POZYCJONOWANIA W MIESIAC.
na przykład 30k $ ??
nie wydaje mi się... chociaż może... trzyba być naprawdę wymiataczem... albo dobrym sprzedawcą
hehe...
Natomiast pracowity i łebski spamer tyle wykręci spokojnie. NIe wierzysz ? Zapraszam do obejrzenia top20 w peaku, top 20 w KlikVipie i innych tam... Wykręci tyle siedząc w gaciach przy kompie, bez spotykania się z klientami, bez garnituru, bez kontaktów i bez tzw. biznesowych spotkań, kaw i wymian uśmiechów z sekretarkami prezesów.
hehe... no chyba od samego początku to forum było raczej spamerskie... wskazuje na to chociażby lektura pierwszych postów
Bo wiesz co ? wydaje mi się że opinię pozycjonerom psują nie spamerzy, a pseudopozycjonerzy jakich pełno na PiO
Na poczatku tego forum odwiedził go Kill Bill z PiO. Poczytaj sobie co napisał. Jakoś nie narzekał na psucie opinii i inne bzudry, tylko sugerował, że w sumie Blackseo i Whiteseo za wiele się nie różnią. Napisał raczej o wymienie pogladów i technik. Poczytaj... Osobiście dla mnie Kill Bill z PiO jest autorytetem jeżeli chodzi o pozycjonowanie.
To co dzieje sie w internecie zaczyna mnie przerazac, pojawiaja sie tysiace nic nie znaczacych stron, z trescia zduplikowana, albo nie majaca zadnego sensu. Setki kopii tego samego katalogu, tekstow piosenek...
No coż, korzystasz z zasobów giganta, nie moja wina że tam sam szajs. Radzę skorzystać z "hm?"
Setki kopii katalogów - na Boga, to nie spamerzy je robią. To właśnie Ci pseudopozycjonerzy pozycjonujący logadzwonki i zarabianie a'la szuwi
A jeżeli zechcesz kiedyś kupić przez internet Viagrę - założę się ze wejdziesz z googli na czyjegoś door'a, który przekieruje Cię do firmy sprzedającej viagrę i w ten sposób trafisz na wartościową stronę, nawet nie zauważywszy ze miał w tym swój udział spamer. (no chyba ze zauważysz drobniutkie przekierowanie w JS)
Poziom dyskusji jest taki, jak niestety poziom 14letnich pseudopozycjonerów, którzy zasłaniając się ADHD i dysleksją, piszą bzdurne posty najeżone błedami ortograficznymi. Poziom dyskusji również zaniżają posty osób które niestety nie potrafia uświadomic sobie że istnieje taka opcja jak "Szukaj".
Poziom dyskujsi zaniżają również niestety takie osoby, jak ja - po prostu czasami cholera nas bierze na tych osobników co wymieniłem powyżej.
nie, no... jest zupełnie odwrotnie - ja nie mogę zrozumieć jednej rzeczy - dlaczego forum które w sumie było spamerskie od samego początku (jeszcze raz zachęcam do lektury pierwszych postów), w pewnym momencie stało się również dla pozycjonerów. Jeżeli by ktoś z załozycieli jakos wyjaśnił ten fenomen, to byłbym wdzięczny, bo być może sprowokuje to naprawdę ciekawą dyskusję
na przykład 30k $ ??
Natomiast pracowity i łebski spamer tyle wykręci spokojnie. NIe wierzysz ? Zapraszam do obejrzenia top20 w peaku, top 20 w KlikVipie i innych tam... Wykręci tyle siedząc w gaciach przy kompie, bez spotykania się z klientami, bez garnituru, bez kontaktów i bez tzw. biznesowych spotkań, kaw i wymian uśmiechów z sekretarkami prezesów.
Pozdro, Toy
Przeczytaj !!! *** Aktualnie pozycjonuję: zakłady sportowe i przemysłowe hehe...
jak słowo daję, PUSTE SERPY, nisza czeka :) *** że co, że jak, no właśnie :) YEAH
Przeczytaj !!! *** Aktualnie pozycjonuję: zakłady sportowe i przemysłowe hehe...
jak słowo daję, PUSTE SERPY, nisza czeka :) *** że co, że jak, no właśnie :) YEAH
Napisano 13 luty 2007 - 06:55
hyhy a ty myślisz ze byle dzieciak jest w stanie napisać sensowny generator spamów ? ,lub spamioarke guestbooków ?
99,9% osobników wchodzących na to forum z chęci szybkiego wzbogacenia się , po przeczytaniu paru postów zorientowaniu się co i jak mówi pass. Zostają tylko ci co maja zapał i wiedzę ...
To co dzieje sie w internecie zaczyna mnie przerazac, pojawiaja sie tysiace nic nie znaczacych stron, z trescia zduplikowana, albo nie majaca zadnego sensu. Setki kopii tego samego katalogu, tekstów piosenek...
Panie pozycjoner (hyhy) - chcesz mi wmówić ze pozycjonujesz bez jakiegokolwiek zaplecza, bez zni jednego katalogu ? - poprzez tylko optymalizację kodu ?
Nie mieszajmy do tego etyki, bo jak już zaczniemy filozofować nad etyką w SEO to dojdziemy do wniosku ze samo SEO (i white i black) jest nietyczne - bo jakby nie było jest to nienaturalne podnoszenie stron w rankingu
No tu raczej się z tobą zgodzę , zapotrzebowanie na SEO jest ogromne , a mając wszystko dobrze poukładane można rzeczywiście wyciągać z tego uczciwe sumy , a teksty ze ktos tam mam z PC 30k $ - hmm zobaczyć znaczy uwierzyć
ToyotaSupra
nie, no... jest zupełnie odwrotnie - ja nie mogę zrozumieć jednej rzeczy - dlaczego forum które w sumie było spamerskie od samego początku (jeszcze raz zachęcam do lektury pierwszych postów), w pewnym momencie stało się również dla pozycjonerów. Jeżeli by ktoś z załozycieli jakos wyjaśnił ten fenomen, to byłbym wdzięczny, bo być może sprowokuje to naprawdę ciekawą dyskusję smile.gif
Bo tutaj można dokładniej się zapoznać BlackSeo w czystej postaci - gdzie indziej znajdziesz osoby które co chwila łapią filtra/bana w google i dzielą się wiedzą(z tym dzieleniem jest różnie) na ten temat. Dobry pozycjoner korzysta z White i Black Seo .Ba nie można być w ogóle pozycjonerem (który wie o czym mówi) nie mając pojęcia o blackseo
Napisano 13 luty 2007 - 09:01
Przykład idzie z góry kolego. My jestesmy ofiarami tego systemu haraczy [podatków i wyzyskiwania ludzi]. Człowiek też musi żyć z czegoś.
Napisano 14 luty 2007 - 01:23
hyhy - dla mnie pozycjonowanie jest nielegalne ! - to przecież sztuczne nie rzeczywiste podnoszenie strony w wynikach ?? czyż nie tak ! ??
fuj jak tak można przecież to jest nie uczciwe
- także może zakończmy ten temat
darmowe ogłoszenia
ogłoszenia
K1 - K2
pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników tego wspaniałego forum
ogłoszenia
K1 - K2
pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników tego wspaniałego forum
Napisano 14 luty 2007 - 03:46
Temat jest ciekawy, a i burza ciekawa sie rozpetala wiec dlaczego mamy go konczyc ?
Ciesze sie, ze znalezly sie osoby ktore podjely dyskusje i musze przyznac, nie jałową.
Generalnie jak tylko znajde chwile czasu odpowiem Wam - bo rozłozyliscie moje wypowiedzi na drobne czesci.
Jedna rzecz mnie uderzyla podczas pierwszego - takiego szybkiego czytania (jestem w pracy) -
Odnosnie rankingu najlepiej zarabiajacych - czy ktos z Was jest w tej 1 trzydziestce ? Czy znacie kogos kto tam jest ? Czy spamujac zarobiacie na swoje miesieczne utrzymanie , tak jakby byla to Wasza praca ?
Reszte dopisze pozniej. pozdro
Ciesze sie, ze znalezly sie osoby ktore podjely dyskusje i musze przyznac, nie jałową.
Generalnie jak tylko znajde chwile czasu odpowiem Wam - bo rozłozyliscie moje wypowiedzi na drobne czesci.
Jedna rzecz mnie uderzyla podczas pierwszego - takiego szybkiego czytania (jestem w pracy) -
Odnosnie rankingu najlepiej zarabiajacych - czy ktos z Was jest w tej 1 trzydziestce ? Czy znacie kogos kto tam jest ? Czy spamujac zarobiacie na swoje miesieczne utrzymanie , tak jakby byla to Wasza praca ?
Reszte dopisze pozniej. pozdro
Napisano 14 luty 2007 - 05:52
Temat jest ciekawy, a i burza ciekawa sie rozpetala wiec dlaczego mamy go konczyc ?
hehe, no chyba po to jest forum zeby dyskutować - forum gdzie wszyscy sobie przytakują byłoby nudne
hehe, wydaje mi sie ze nikt specjalnie na forum publicznie się nie przyzna.
Natomiast nie wydaje mi się aby peakclick czy inne firmy oszukiwały ludzi publikujac nieprawdziwe TOP20
Pozdro, Toy
Napisano 14 luty 2007 - 06:30
1. Najpierw obrzuciles blotem i pogarda spamerow a teraz widze ze szukasz pracy.
2. Nie trzeba byc w pierwsze 20 zeby zarabiac godziwe pieniadze
Ehh szkoda gadac... Powiem tylko tak, o ile pozycjonowanie _jest_ dla kazdego to spamowanie niestety nie; Spamer powinien:
- pozycjonerm lub posiadac szeroka wiedze na ten temat,
- byc bieglym programistom
- administratorem
Dlatego grono spamerow jest i i bedzie mniej liczne.
Wasze forum juz po pierwszym wejsciu odebralem jako poradnik spamowania dla siedzacych calymi dniami w domu przed komputerem dzieciakow.
Dokladnie, pelno tutaj ludzi zwabionych spiewka o latwej kasie, niestety tak latwo nie jest. Nie wiem jak w przypadku innych forumowiczow, ja 18 lat skonczylem kilkanascie lat temu a spamowaniem zajmuje sie zawodowo.
Napisano 15 luty 2007 - 02:01
1. Najpierw obrzuciles blotem i pogarda spamerow a teraz widze ze szukasz pracy.
Uwierz mi, ze nie
A pierwszy post moze i wydal sie Wam zbyt ostry, ale jakos musialem zwrocic na ten problem Wasza uwage.
I zobacz jaki jest efekt, pare osob na dluzej skupilo sie nad tematem.
No to lecimy:
Dokladnie, pelno tutaj ludzi zwabionych spiewka o latwej kasie, niestety tak latwo nie jest. Nie wiem jak w przypadku innych forumowiczow, ja 18 lat skonczylem kilkanascie lat temu a spamowaniem zajmuje sie zawodowo.
Nie sposob sie nie zgodzic, ze forum jest odwiedzane przez zadnych wiedzy i jednoczesnie glupiotkich malolatow - to o czym pisalem, to fakt, iz na dzien dobry otrzymuja tu wiedze w drobnych fragmentach, ktora wykorzystuja w niewlasciwy sposob.
Zwrocilem Wam uwage na ten problem, co z nim zrobicie to inna sprawa.
ToyotaSupra Napisal:
No coż, korzystasz z zasobów giganta, nie moja wina że tam sam szajs. Radzę skorzystać z "hm?" smile.gif bardzo wartościowa wyszukiwarka.
Setki kopii katalogów - na Boga, to nie spamerzy je robią. To właśnie Ci pseudopozycjonerzy pozycjonujący logadzwonki i zarabianie a'la szuwi smile.gif
Setki kopii katalogów - na Boga, to nie spamerzy je robią. To właśnie Ci pseudopozycjonerzy pozycjonujący logadzwonki i zarabianie a'la szuwi smile.gif
Pisalem odnosnie giganta tylko dlatego, ze wiekszosc naszego spoleczenstwa korzysta z jego wyszukiwarki, a jego pozycja na rynku wymusza rowniez zachowania nas - pozycjonerow - ktorzy musimy walczyc o pozycje, bo za tym ida pieniazki.
I nie zgodze sie z Toba co do tego ze nie zauwaze doorway`a - coraz czesciej zauwazam ich obecnosc, coraz wiecej stron nastawionych na latwy zarobek zarabia dzieki reklamom googla (czy innej wyszukiwarki), z tym, ze z ta roznica - ze to nie idzie w parze z zawartoscia merytoryczna strony.
Wedlug mnie na tym polega roznica miedzy pozycjonerami a spamerami. Ja tworzac tekst, tresc na strone zwracam sie do fachowca z danej dziedziny (szkolac go w dobieraniu slow kluczowych), zeby ten tekst "spodobal" sie nie tylko ludziom odwiedzajacym strone, ale takze robotom. Spamer wygeneruje tekst z robota - im wiecej, tym lepiej, nie wazne co - byle by sie nie powtarzalo (a i czesto jest to duplicate content).
Ludzie szukajacy szybkiej informacji w wielu przypadkach musza przeklikac malo wartosciowe strony, zeby dojsc do celu poszukiwan. Czy to jest internet z jakim chcemy miec na codzien do czynienia ?
No ja z pewnoscia nie.
Moj tekst o psuciu opinii pozycjonerom:
A bardzo prosze
np. Tanie pozycjonowanie, to o czym sam pisales, 19,90 z gwarancja pierwszej 10tki. Wszyscy wiemy, na czym to polega - bo ja wezme za to abonament kilkukrotnie-kilkadziesiatkrotnie wiekszy.
A co powie klient ? - "A idz Pan, na alegro kupie pozycjonowanie za 20 zl".
np. To o czym caly czas pisze - tresc, content strony - przez spamerow jego wartosc jest obnizona na tysiacach stron.
np. roboty spamujace ksiegi gosci, fora... itp.
A teraz moj uluniony komentarz
hyhy - dla mnie pozycjonowanie jest nielegalne ! - to przecież sztuczne nie rzeczywiste podnoszenie strony w wynikach ?? czyż nie tak ! ?? smile.gif fuj jak tak można przecież to jest nie uczciwe
Tak sie sklada, ze wedlug zalecen wyszukiwarek (np. google) lub placac za reklame i odpowiednio dobierajac slowa kluczowe (np. onet
Widzisz, ja przy pozycjonowaniu nie opieram sie tylko na linkach - ale tez na contencie, odpowiedniej strukturze strony - ale w ten sposob nie wyrzadzam nikomu krzywdy.
Natomiast spamowanie....
A moze mam wkleic definicje slowa "SPAM" ? Bo mi sie ono nigdy dobrze nie kojarzylo...
Jest cos z czym sie tez zgodze, zeby nie bylo ze tylko narzekam:
Dobry pozycjoner korzysta z White i Black Seo .Ba nie można być w ogóle pozycjonerem (który wie o czym mówi) nie mając pojęcia o blackseo
O tak, black seo - wiem czego unikac - dlatego niektore techniki nie sa mi obce
Zrozumcie, ja walcze o pozycje w odniesieniu do przyszlych miesiecy i lat, a nie tygodni.
Wy dostajac bana kupujecie nowa domene, zakladacie nowy door, strone czy co tam sobie chcecie.
Ja pozycjonujac powazna firme nie moge sobie na to pozwolic.
Spodobal mi sie tez komentarz:
Przykład idzie z góry kolego. My jestesmy ofiarami tego systemu haraczy [podatków i wyzyskiwania ludzi]. Człowiek też musi żyć z czegoś.
Jestesmy ofiarami, Polska to ciezki do zycia i zarabiania kraj, jak ktos nie ma glowy na karku, to moze zle skonczyc.
Ale...
Za jaka cene ?
Czy wszystko mozna robic za pieniadze ?
Ja rozumiem... internet, to nic takiego, maly czy duzy spam ...a co tam ! (nawet nie czuje ze rymuje).
Tylko ze ten internet jest juz coraz czesciej narzedziem pracy - nie tylko moim. A to co sie dzieje w dziedzinie SEO, zaczyna nie tyle co mnie przerazac, co przeszkadzac.
I tym pieknym wywodem chyba zakoncze
Dziekuje za Wasze zdanie.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc