Mam pytanie
Czy język w jakim jest dana strona i typ domeny (np. domena narodowa chińska a strona po polsku) ma jakieś znaczenie na pozycje w google?
Jak to się ma do np. szukania z filtrem języka w google? Czy taka chińska domena ma szanse znaleźć się w wynikach z polski?
Strona 1 z 1
Pozycjonowanie, domeny narodowe i...
Napisano 15 luty 2007 - 09:08
tak - google "regionalizuje " wyniki wyszukiwania
- to samo jest z linkami , jak linkujesz na zagranicznych stronach .. to masz mniejszy efekt
- to samo jest z linkami , jak linkujesz na zagranicznych stronach .. to masz mniejszy efekt
darmowe ogłoszenia
ogłoszenia
K1 - K2
pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników tego wspaniałego forum
ogłoszenia
K1 - K2
pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników tego wspaniałego forum
Napisano 18 luty 2007 - 02:44
ma jakieś znaczenie na pozycje w google?
W google.pl? google.com? Porównaj sobie wyniki w obu.
Napisano 18 luty 2007 - 09:57
a co powiecie o tych 2 domenach?
Która z nich jest bardziej wartościowa (łatwiejsza w pozycjonowaniu (google.pl i inne polskie szukarki), bardziej przyjazna odwiedzającemu itp
)
forex-center24.com
eforex.com.pl
??
A może między e-forex.com.pl
Czy te myślniki wogóle coś dają? (efekt ujemny czy dodatni? dla kogo - google czy odwiedzających)
Mi osobiście nie przeszkadzają myślniki w adresie. Moze też dlatego że korzystam z Ulubionych więc nie musze adresu wpisywać
Która z nich jest bardziej wartościowa (łatwiejsza w pozycjonowaniu (google.pl i inne polskie szukarki), bardziej przyjazna odwiedzającemu itp
forex-center24.com
eforex.com.pl
??
A może między e-forex.com.pl
Czy te myślniki wogóle coś dają? (efekt ujemny czy dodatni? dla kogo - google czy odwiedzających)
Mi osobiście nie przeszkadzają myślniki w adresie. Moze też dlatego że korzystam z Ulubionych więc nie musze adresu wpisywać
Napisano 18 luty 2007 - 10:16
"Forex" przedewszystkim moze jeszcze któreś z tych po słowie "Forex": analiza techniczna, analiza fundamentalna, sygnały, prognozy rynku, waluty, strategie, inwestowanie,
Napisano 18 luty 2007 - 10:25
W takim razie w drugim przypadku powinieneś oddzielić "e" i "forex" myślnikiem, aby były traktowane jako oddzielne słowa. Ja bym wybrała drugą, bo w pierwszej domenie tylko niepotrzebnie używasz "center24". To Ci w niczym nie pomoże, a jeśli masz możliwość wyboru krótkiej domeny, nie dodawaj do niej zbędnych słów.
Napisano 18 luty 2007 - 10:32
Ale z tego co wiem to po wpisaniu słowa forex w googlu to na adresie jest to słowo pogrubiane nawet jak nie ma oddzieleń myślnikiem - ale mogę się mylić że to nie ma znaczenia.
Napisano 18 luty 2007 - 10:40
Wyróżniane są wtedy wszystkie miejsca, w których znajduje się to słowo. Ale jeśli nie oddzielisz ich myślnikiem, to będzie ono traktowane jako jedno słowo, a nie 2. Z tego samego powodu nie używaj w domenie podkreślnika tylko zawsze myślnik jeśli chcesz w nim zamieścić kilka słów.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc