Pozycjonowanie.pl: metatagi - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

metatagi jakie title Oceń temat: -----

#1 Guest_didablju_*

• Grupa: Guests

Napisano 14 kwiecień 2006 - 09:54

Od dawna już nic poza title nie jest ważne w google, ale ja właśnie zastanawiam się jak pozycjonując stronę np. pod popularnym słowem 'gry online' dobrać jej tytuł. Tutaj zaczynają się moje wątpliwości, otóż przeprowadziłem trochę testów i wynika z nich, że dobrze jest wsadzić w title samą frazę "gry online" i nic poza tym, ale po zmianie na np. "gry online - strona i gierki" witryna ląduje w góglu jeszcze wyżej, a więc czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś więcej na ten temat, co wstawić w title? z góry dzięki za jakieś ciekawe informację
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Artooreq 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Members

Napisano 15 kwiecień 2006 - 12:30

nie wiem skąd wziales tekst : nic poza title nie jest wazne. To totalna bzdura jakiej dawno nie słyszalem. Ale z moich testów wynika, że im dalej od słowa pod które pozycjonujesz tym lepiej. Dla testów sprobuj dać w title "Darmowe gry online nazwadomeny.com"
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   sebus86 

• Member
  • PipPip

Napisano 15 kwiecień 2006 - 12:33

Co do title to najlepiej by opisywała twoja strone, a tak naprawde liczy sie anchor linkwo indeksujacych dotwojej strony im wiecej z danym słowem tym wyzej w wyszukiwarce. Mozesz probowac zamieszczac rozne tytuły ale czy to ma sens, staraj sei o mase linkwo z danymi słowami i bedzie oki. Po za tym jezeli dopiero zaczynasz to ciezko ebdzie ci sei przebic przez taka fraze
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   sionx 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 19 kwiecień 2006 - 10:41

takie tematy proponuje przesuwac do 'poczatkujacych' bo na tym forum wkrotce bedzie neizly smietnik .. w sumie juz sie zaczyna..
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Artooreq 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 19 kwiecień 2006 - 10:55

Gdyby zagłębić temat to może wyjść, że wcale to takie oczywiste nie jest wink.gif
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   sionx 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 19 kwiecień 2006 - 11:02

Artooreq a coz takiego moga miec metatagi tajemniczego ?
da sie w title wrzucic redira (tak by na liscie wynikow google.com robilo przekierowanie) ? cos sie zmienilo ?

jednak dalbym Artooreq takie tematy do poczatkujacych.. bo bedzie bajzel..

generalnie metatagi jak wiadomo nie maja wiekszego znaczenia
licza sie :

linki, linki, linki (najlepiej theme related) linki linki content linki linki content i moze jeszcze content i linki ..

zapomnialem o czyms ? smile.gif

0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Artooreq 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 19 kwiecień 2006 - 11:34

no w 99% sie zgodze wink.gif

ale odpowiednie przygotowanie TITLE dla każdej szukarki, którą będziemy chcieli uwieść powinno wygladać inaczej. Czyli między linki linki linki wsadź raz słowo title wink.gif
0

#8 Guest_didablju_*

Napisano 20 kwiecień 2006 - 03:00

wbrew pozorom problem metatagów jest ważny i po odpowiedniej ich zmianie można przeskoczyć o kilka oczek w górę (lub w dół) pod poważnymi frazami.
więc jeśli ktoś ma coś !KONKRETNEGO! do powiedzenia to prosze, prosze rowniez oszczedzic mi swoich wywodów i opowiadania o tym, że najwazniejsze są linki, a reszta do kosza. Ja tu pytam o najoptymalniejszą zawartość title!
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   sionx 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 20 kwiecień 2006 - 03:11

a ja mowie..
to nei do kosza a do poczatkujacych..

meta sprawia ze zamiast na 947 miejscu bedziesz na 921 pasuje ? ( przenosnia.. nei przyczepiac sie do liczb :> )

zalezy dla jakich szukarek.. w roznym stopniu dla roznych.. ale nei na meta nalezy sie glownie skupiac stad moj post..

a cos konkretnego nie napisze.. bo co mam napisac ? ile slow w title jest punktowanych ? co sie dzieje gdy dajes keywords w postaci SEX, Sex , SeX, seX ?

didablju - takich informacji pelno w necie.. od kilku dobrych lat, co mozna nowego dodac ? juz chyba nic.. chyba ze chcesz zeby ktos tu zrobil caly wyklad o metatagach..
wg mnie wpisz "pozycjonowanie title keywords" w google i znajdziesz wiecej info niz tu ktokolwiek kiedykolwiek napisze..

minely czasy gdy samym titlem mogles zdobyc wszystkie pozycje w onecie

nei trac czasu.. sa wazniesjze rzeczy do analizowania..

pozdr
0

#10 Guest_didablju_*

Napisano 20 kwiecień 2006 - 03:40

ty chyba nie rozumiesz, o co chodzi (więc po co się wypowiadasz).

meta sprawia ze zamiast na 947 miejscu bedziesz na 921 pasuje ? ( przenosnia.. nei przyczepiac sie do liczb :> )

odpowiednia zmiana zawartości title może spowodować, że z 9 wskocze na 5 miejsce pod np. 'gry online'

zalezy dla jakich szukarek.. w roznym stopniu dla roznych.. ale nei na meta nalezy sie glownie skupiac stad moj post..

ale ja wlasnie pytam sie o meta, wiec po co wciskasz mi ten sam kit o linkach, nie jestem laikiem, nie spadłem z drzewa, wiem co mogą linki, ale pisząc ten post chce dowiedzieć się o najlepszą składnie title!

a cos konkretnego nie napisze.. bo co mam napisac ? ile slow w title jest punktowanych ? co sie dzieje gdy dajes keywords w postaci SEX, Sex , SeX, seX ?

jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia to poprostu nic nie pisz, a tym bardziej nie chcij mnie uczyć, mówiąc, że linki to wszystko, a title to nic.

didablju - takich informacji pelno w necie.. od kilku dobrych lat, co mozna nowego dodac ? juz chyba nic.. chyba ze chcesz zeby ktos tu zrobil caly wyklad o metatagach..
wg mnie wpisz "pozycjonowanie title keywords" w google i znajdziesz wiecej info niz tu ktokolwiek kiedykolwiek napisze..

zadałem pytanie na forum, bo może jest tu ktoś kto sie na tym zna

minely czasy gdy samym titlem mogles zdobyc wszystkie pozycje w onecie

poważnie ? a po co mi to mówisz
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   sionx 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 20 kwiecień 2006 - 03:46

ok sorka
to chyba Ty czegos nie kumasz.. dal bym ci jednak grupe poczatkujacy..

nie zadawaj mega trudnych pytan skoro nie ma madrego aby na nie odpoweidziec.. napsiz do googla..

a o linkach wspomnialem jeden raz wiec splamerze NIE ZARZUCAJ MI ZE ciagle pisze ci o linkach ? dziwne ze o linkach wiesz a o metatagach nie ... coz.. prawdopodobnie jestes madrzejszy.. od siebie..

i jeszcze jedno.. piszesz:
"odpowiednia zmiana zawartości title może spowodować, że z 9 wskocze na 5 miejsce pod np. 'gry online'"

a ja mowie GOWNO PRAWDA.. dla frazy 'grochowka do pierdzenia' moze ci sie uda ale nie dla obleganych.. tu title nie ma wiele do powiedzenia.. chyba ze tez w tym miejscu sie myle i nic nie wiem..

no przyznaj sie ze te pierdoly ktore piszesz sa wynikiem mojego stwierdzenia ze temat do kosza albo poczatkujacych..

w takim razie postaram sie omijac Twoje tematy..

koniec tematu jak dla mnie
0

#12 Guest_didablju_*

Napisano 20 kwiecień 2006 - 04:18

jeszcze jedno.. piszesz:
"odpowiednia zmiana zawartości title może spowodować, że z 9 wskocze na 5 miejsce pod np. 'gry online'"

a ja mowie GOWNO PRAWDA.. dla frazy 'grochowka do pierdzenia' moze ci sie uda ale nie dla obleganych.. tu title nie ma wiele do powiedzenia.. chyba ze tez w tym miejscu sie myle i nic nie wiem..

ja w przeciwieństwie do ciebie nie pisze o rzeczach o ktorych nie mam pojecia, i to co napisalem już zrobiłem, wbrew pozorom dobre title i dobrze napisany content na stronie potrafi w pozycjonowaniu wiele zdziałac.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   sionx 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 20 kwiecień 2006 - 04:48

nie ma sensu tego ciagnac
nie znam sie
ok jestes madrzejszy
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1