Pozycjonowanie.pl: Pozycjonowanie a <h1>, <p> - pomocy - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Pozycjonowanie a <h1>, <p> - pomocy Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   kubik 

• Member
  • PipPip
  • Grupa: Members

Napisano 26 luty 2007 - 10:05

witam - czy znaczniki umieszczane na stronie, a w zasadzie ich zawartosc tekstowa - mam tu na mysli H1,H2,H3..., jest brana pod uwage przez wyszukiwarki w ich pozycjonowaniu, jak normalny kontent? Czy tez pomija ja je?
Co sie rowniez dzieje z tekstem (contentem) zawartym pomiedzy nimi, czy tez pomiedzy <p></p>, ktory zostal przesuniety w css-sie poza widoczne granice - 99999, i nie jest widoczny w ogole na stronie, a zamiast niego jakis np.obrazek - czy taki content brany jest rowniez normalnie pod uwage np. przez Google?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Parys 

• Member
  • PipPip

Napisano 26 luty 2007 - 11:46

Nagłówki <Hx> swego czasu były premiowane dodatkowymi punktami przez Google, nie wiem jak jest teraz, ale wydaje mi się, że szukarki się wysprytniły i nie dają już takiego powera jak parę lat temu. Jednak ja wciąż ich używam i w tagi H1 i H2 wrzucam keywordy.

Z tego co mi również wiadomo szukarki nie czytają CSSów, więc pomysł może być warty spróbowania, chociaż ja osobiście wolę bardziej tradycyjne cloackowanie, które wciąż działa bez zarzutów...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   AdamAGP 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 26 luty 2007 - 12:48

Nagłówki H dalej są istotne dla Google

QUOTE(Parys @ Feb 26 2007, 11:46 AM) Wyświetl post

Z tego co mi również wiadomo szukarki nie czytają CSSów, więc pomysł może być warty spróbowania, chociaż ja osobiście wolę bardziej tradycyjne cloackowanie, które wciąż działa bez zarzutów...

Podobno czytają i potrafią rozpoznawać test w kolorze tła, przynajmniej Google.

Kubik nie ukrywaj tekstu bo ktoś może na ciebie napisać spam raport i wylecisz z indeksu, a Polska to szczególnie kraj donosicieli. Ukryty tekst to świetne narzędzie dla konkurencji.
Podstawy Fotografii oraz Obróbka zdjęć - retusz twarzy, obróbka zdjęć kolorwych i czarno-białych, Wyostrzanie, Kadrowanie. Poza tym Ekspozycja w fotografii. Porady, czyli Aparaty Cyfrowe, a także Obiektywy. Techniki fotografii: Fotografia Makro - Fotografia Portret u i inne. Ogólnie aparaty cyfrowe. zgora News

Wsia
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   nonim 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Moderators

Napisano 26 luty 2007 - 08:15

no aż czasami przeginają z tym tekstem w kolorze tła,
na początku mojej przygody z MFA pamiętam, że robiłem sajta
i bawiłem się kolorystyką, tak żeby była przyjemna no i oczywiście
opłacalna, no i zapomnialem, że wyrażenie "Welcome" było w kolorze
powiedzmy czarnym, podczas gdy tło także zrobilem czarne, no i
po jakimś dziwnym okresie czasu (miesiąc) sprawdzając jak tam ona się miewa
okazało się ze ban blink.gif stronka whitowa itd... i jedyną nieprawidłowością
wykrytą przezemnie był ten feralny zwrot w kolorze czarnym....
jednym słowem porażka

0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Parys 

• Member
  • PipPip

Napisano 26 luty 2007 - 08:54

Nie no, to już przegięcie! :/
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   AdamAGP 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 27 luty 2007 - 12:21

QUOTE(Parys @ Feb 26 2007, 08:54 PM) Wyświetl post

Nie no, to już przegięcie! :/

Parys to nie jest przegięcie, mnóstwo nieświadomych ludzi podaje tekst w kolorze tła nasycony frazami kluczowymi, aby zwiększyć wartość content'u swojej strony. Przy czym jest to oszustwo, bo internauta nie widzi tego. Google nie jest głupie, a technologia robotów jest bardzo zaawansowana. Dzięki donosom Google nauczyło się rozpoznawać większość spamu i technik pseudo-pozycjonerskich.

Nonim pytanie tylko czy ten tekst był dokładnie czarnym: #000000 i tło też #000000 czy powiedzmy, że w podobnym kolorze. Bo zastanawia mnie użycie podobnych kolorów. Jest to widoczne dla użytkownika, ale czy Google może to uznać za jakieś oszustwo? ?Chyba nie powinno? Pojęcie widoczności jest tu co najmniej względne i zależy m.in. od monitora.
Podstawy Fotografii oraz Obróbka zdjęć - retusz twarzy, obróbka zdjęć kolorwych i czarno-białych, Wyostrzanie, Kadrowanie. Poza tym Ekspozycja w fotografii. Porady, czyli Aparaty Cyfrowe, a także Obiektywy. Techniki fotografii: Fotografia Makro - Fotografia Portret u i inne. Ogólnie aparaty cyfrowe. zgora News

Wsia
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Parys 

• Member
  • PipPip

Napisano 27 luty 2007 - 12:46

QUOTE(AdamAGP @ Feb 27 2007, 12:21 AM) Wyświetl post

Parys to nie jest przegięcie, mnóstwo nieświadomych ludzi podaje tekst w kolorze tła nasycony frazami kluczowymi, aby zwiększyć wartość content'u swojej strony.

Zgadzam się, ale mówimy o przypadku jednego słowa, które nijak spamowe nie jest.

0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   nonim 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Moderators

Napisano 27 luty 2007 - 12:23

QUOTE(AdamAGP @ Feb 27 2007, 12:21 AM) Wyświetl post

Nonim pytanie tylko czy ten tekst był dokładnie czarnym: #000000 i tło też #000000 czy powiedzmy, że w podobnym kolorze.

czarny podałem jako przykład, to był jakiś tam jasny niebieski,
ale kolor tła był identyczny z tłem, teraz już się pilnuje:D

0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1