zakładam strone na której chce ruszyć kilka fajnych popularnych działów, łącznie wypisałem sobie 15 fraz pod którymi chcę pozycjonować poszczególne działy, są to ciężkie frazy jak np. 'tapety na pulpit' czy 'gry online', mam do was speców pytanko: jaką najlepiej obrać politykę dodawania linków? Kupować np. na allegro, dodawać do katalogów, ksiąg gości czy może robić wielo podstronowe serwisy z lirycsami (słyszalem, ze nie wiele więcej daje umieszczenie linka na stronie ze 100 tysiącami podstron niż tylko na stronie głównej ze sporym PR) ? Jak myślicie, macie jakieś dobre konkretne rady? z gory dzieki
Strona 1 z 1
pozycjonowanie jak wypozycjonować
Napisano 18 kwiecień 2006 - 04:49
rób wszystko razem co wymieniłeś
Tyle, że stopniowo - nie w 1 dzień
nawet powiem więcej - nie miesiąc... (rok? rok tez nie?
)
Stopniowo i sukcesywnie.
kupowanie linkow na allegro ma sens tylko wtedy, gdy sprzedawca nie sprzeda 1000 linków. Ma tez sens wybieranie linkow na stronach pokrewnych tematycznie. Nie ma sensu kupowanie na przyklad linki na miesiąc w magazynie filatelistycznym do tapet na pulpit.
Stopniowo i sukcesywnie.
kupowanie linkow na allegro ma sens tylko wtedy, gdy sprzedawca nie sprzeda 1000 linków. Ma tez sens wybieranie linkow na stronach pokrewnych tematycznie. Nie ma sensu kupowanie na przyklad linki na miesiąc w magazynie filatelistycznym do tapet na pulpit.
Napisano 19 kwiecień 2006 - 12:52
dokladnie, powoli i stopniowo. Dodaj na poczatek 20 linkow do najlepszych katalogow SEO friendly sz wysokim PR. Odczekaj jakies 2-4 tygodnie i dodaj 20-40 linkow do katalogow. I ta czynnosc powtarzaj. Po jakims dluzszym okresie czasu mozesz kupic gdzies link/i sponsorowany/e
#4 Guest_didablju_*
Napisano 19 kwiecień 2006 - 06:07
jak myslicie koledzy, ile czasu potrwa dostanie się do czołówki ? Trzeba znaleźć złoty środek, zeby nie złapać sandboxa. Mam do tych którzy wiedzą pytanko: czy bardziej opłaca się dodać linka na wszystkie podstrony domeny z 100tysiącami zaindeksowanych stron, czy może bardziej opłaca się dodać linka do 10 domen z niewysokim PR i kilkuset podstronami ?
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc