Witam, Moj problem to spadek pozycji strony mojej księgarni http://motoryzacyjna.pl
Na hasło motoryzacyjna.pl strona znajduje się na pozycjach od 30 do 59 pozycji. Wszystko się zmienia okresowo. Wczesniej sa katalogi i inne temu podobne np fora lub aukcje internetowe z adresem mojej strony. Domena ma ponad rok. Sytuacja taka trwa od 1 lutego a strona poleciala na głowne frazy (z pierwszych i drugich stron) równiez na od 30 do 60.
Przykładowe hasła i pozycje jakie strona miała przed spadkiem: księgarnia motoryzacyjna (5), autoporadniki (14), książki motoryzacyjne (5), poradniki motoryzacyjne (6)
Dopiero po spadku zorientowałem się, że miałem problem z konstrukcją sklepu: zapętlanie się linków, dużo subdomen - produkty na subdomenach.
Aktualnie zlikwidowałem wszystkie błędy oraz wiekszość nieaktualnych linków, dodałem robots.txt aby zablokowac indeksacje podobnych styron. Zrobiłem mapę strony. I nic od 2 miesiecy nic sie nie zmieniło. Prawie, bo jakies 5 tygodni temu na hało motoryzacyjna.pl zamiast około 800 wyników miałem 30000 a moja strone na 4 pozycji. Teraz ilość wyników na nazwe strony wynosi około 12 tys.
Z powaznych zmian to jednorazowe dodanie duzej ilosci produktów do sklepu około 1200 linków (dwa tygodnie przed spadkiem). Ale problem w tym, że miałem błąd i komunikat serwera dla tych nowych stron był 404.
Jesli macie jakies pomysły co robić aby moja strona została przywrócona, co jest przyczyna takiego spaku, jak długo to może trwać i czy widzicie sens dalszego czekania - to napiszcie. Z góry dzieki.
Strona 1 z 1
Motoryzacyjna.pl - filtr na domenie ? Zanasz sie na pozycjonowaniu? Wejdz i pomóż ! Dzieki
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc