Zapisałem się do Clicka jakieś 1.5 miesiąca temu.
Korzystam z feedów i zauważyłem następujące zjawisko:
- przez pierwszych kilkanaście dni na polskim IP pojawiały sie reklamy głównie polskie (przez proxy było widać reklamy angielskie)
- w następnym okresie angielskie reklamy pojawiały się także na polskim IP
- dzisiaj zauważyłem, że na polskim IP nie ma żadnych reklam (przez proxy na IP z usa jest OK)
Czy to jest wynik wprowadzania jakichś zmian przez Clicka?
Mój skrypt jest taki sam od początku (wprowadziłem tylko dodatkowe nowe wymagane parametry jakieś 2 tyg. temu)
Sytuacja, kiedy nie ma żadnych reklam jest dość nieciekawa, wolałbym żeby było byleco ale nie pusto. Czy jest na to jakaś metoda?
Zresztą na www.firesearch.sc/search.php?aid=7596&keyword=Dupa jest dokładnie tak samo - pusto na polskim IP podczas, gdy oglądając stronę przez proxify.com widać znakomite reklamy.
----------------------------------------------------------------
PeakClick | ClickBank | ExpertsNet
Strona 1 z 1
Feedy z Clicka
Napisano 25 kwiecień 2007 - 05:08
Hej
To sie nazywa geolokacja - reklamy sa serwowane po region z ktorego user wchodzi na strone.
Nie wiem jak ,a nie z jakiego feeda korzystasz ,ale w przypadku feeda txt mozna zrobić coś takiego
Z tym ze to ci na sztywno ustawia IP -wiec tez to takie kolorowe nie jest
To sie nazywa geolokacja - reklamy sa serwowane po region z ktorego user wchodzi na strone.
Nie wiem jak ,a nie z jakiego feeda korzystasz ,ale w przypadku feeda txt mozna zrobić coś takiego
CODE
$link='http://feed.peakclick.com/res.php?aff='.$dane_aff.'&subaff=3&ip=216.109.112.135&keyword='.$dane_keyword.'='.$dane_num.'&xml='.$dane_xml;
Napisano 25 kwiecień 2007 - 05:26
CODE
$link='http://feed.peakclick.com/res.php?aff='.$dane_aff.'&subaff=3&ip=216.109.112.135&keyword='.$dane_keyword.'='.$dane_num.'&xml='.$dane_xml;
Wydaje mi sie (a raczej jestem pewny) że cos takiego jest zabronione w peaku. przeciez nie mozna wyswietlac komus z Gambii reklam z USA.
Pozdro, Toy
Przeczytaj !!! *** Aktualnie pozycjonuję: zakłady sportowe i przemysłowe hehe...
jak słowo daję, PUSTE SERPY, nisza czeka :) *** że co, że jak, no właśnie :) YEAH
Przeczytaj !!! *** Aktualnie pozycjonuję: zakłady sportowe i przemysłowe hehe...
jak słowo daję, PUSTE SERPY, nisza czeka :) *** że co, że jak, no właśnie :) YEAH
Napisano 25 kwiecień 2007 - 05:40
no i niezbyt zgodne z regulaminem
Czy aby na pewno ?? ( nie wiem nie sprawdzałem , używac tez tego nie uzywam - bo nie mam takiej potrzeby )
Jakby nie spojrzeć Peak otwarcie daje tą opcje w opisie feeda , wiec droga logicznego myślenia po co by ja dawali jakby jej użycie łamało regulamin ?
Napisano 25 kwiecień 2007 - 05:41
Czy aby na pewno ?? ( nie wiem nie sprawdzałem , używac tez tego nie uzywam - bo nie mam takiej potrzeby )
Jakby nie spojrzeć Peak otwarcie daje tą opcje w opisie feeda , wiec droga logicznego myślenia po co by ja dawali jakby jej użycie łamało regulamin ?
Joseph litości...może jeszcze sztywno ustawimy sobie keywordy?
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc
Dodaj odpowiedź