Pozycjonowanie.pl: Zaczynam od początku - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zaczynam od początku czyli jak to wszystko ma wygladac i od czego zaczac Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Bart_Q 

• Member
  • PipPip
  • Grupa: Members

Napisano 26 kwiecień 2006 - 01:57

Witam. A wiec chcialem sie dowiedziec kilku rzeczy o spamowaniu. A dokladniej od czego zaczac. Z gory mowie iz przeczytalem prawie cale forum smile.gif

No wiec na poczatek chcialem sie troche poduczyc tego calego spamowania i zobaczyc o co w tym chodzi (narazie nie chodzi mi o zarobek)

1. powiedzmy ze narazie chce zrobic 20 doorway'ow pod 20 keyword'ow. Zalozylem darmowe konto na host.sk z domena anothercar.host.sk. Teraz wrzucac do katalogow doorwaye i linkowac je w postaci www.anothercar.host.sk/katalog_z_doorwyem? Czy tez moze zakladac gdzie indziej domeny i przypisywac je do danych katalogow z host.sk?

2. teraz jak powinien wygladac doorway? Wiem, ze jak normalna strona, ale czy kazdy doorway moze wygladac tak samo (tzn ten sam content) czy kazdy ma byc inny? Chcialbym tez zobaczyc kod html takiego doorwaya.
teraz zalozmy ze moj kazdy doorway sklada sie z 20 podstron. I teraz jak je linkowac miedzy soba?
Czy na kazdej podstronie dawac linki do reszty doorwayow czy tez na kazda podstrone jeden link?

3. Teraz cos o tworzeniu keywordow i contentu. wgralem na server skrypty ktore byly podane w innych postach (tzn skopiowalem do notatnika tekst zrodlowy i nazwalem plik cos_tam.php) Wgralem miedzy innymi skrypt z algorytmem markova czy jakos tak oraz do pozyskiwania keywordow. Niestey po wpisaniu w przegladarke adresu prowadzacego do cos_tam.php wywala mi bledy. Dlaczego? Co zrobilem nie tak? Sorki jesli pytania sa banalne ale jestem poki co zielony zarowno ze spamem jak i php (ale co do pisania skryptow to mam kuzyna tengiego informatyka wink.gif wiec mysle, ze zrobimy tak, ze ja mu powiem czego oczekuje po skrypcie a on mi taki stworzy, w miedzy czasie sam bede uczyl sie php)

4. Teraz jesli doorway dostaje banana w googlach to dostaje go subdomena (np. doorway.republika.pl) czy server (katalog), na ktorym jest umieszczony doorway (www.anothercar.host.sk/katalog_z_doorwyem) ?

Wiem, ze spamowanie na darmowych hostach i domenach troche mija sie z celem, ale ja narazie chce sie pouczyc i to wszystko ogarnac. Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   azypka 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 26 kwiecień 2006 - 11:45

1) Doorwaye po 20 podstron to troche malo. Sugerowalbym conajmniej 100 podstron, niektorzy z nas robia kilkadziesiat tysiecy podstron (wiecej nie ma sensu teraz, site z taka duzo iloscia podstron ciezko wchodzi)
Rozne domeny mozesz linkowac miedzy soba, podstrony na tych domenach tez. Przede wszystkim musisz pospamowac guestbboki,blogi, wikipedie i wszystko co pozwala na umieszenie linka.
Ewentualnie mozesz znalezc kilka stron z wysokim PR (conajmniej 5) i wtedy dajesz duzo mniejsza ilosc linkow, zeby nie dostac peneatly. Aha i linkuj do kazdej podstrony, nie tylko do glownej.

2) http://www.google.com/search?client=opera&...=utf-8&oe=utf-8
Same doorwaye. Poogladaj i wymysl cos sam. Nie ma 1 uniwersalnej metody na zrobienie doorwaya. Poczytaj o whie hat seo, kazda z wyszukiwarek ma troche inne kryteria zapewniajace sukces, wiec doorwaja musisz generowac z mysla o konkretnej wyszukiwarce.

3) Masz bardzo male szanse na sukces jesli bedziesz polegal na skryptach dostepnych w necie czy na forum. Naucz sie sam programowac, na poczatek php a jak tylko zaczniesz go kumac naucz sie dobrze perla - jego mozliwosc sa nieograniczone, jest szybszy niz php, a duza baza gotowych modulow na www.cpan.org zaoszczedza wiele pisania.
W momencie jak troche bedziesz znal sie na programowaniu sam stworz skrypt, ktory wygeneruje doorwaye. Mozesz sie wzorwac na czyichs doorwayach (patrz punkt 2) i starac sie wygenerowac cos bardzo podobnego. Duzo sie dzieki temu nauczysz i o szukarkach i o programowaniu. W programowaniu nie idz na skroty, jesli cos mozesz zrobic na okolo ale prosciej, wybierz trudniejsze rozwiazanie - nauczysz sie czegos nowego co na pewno zaprocentuje w pisaniu kolejnych skryptow.

4) AFAIR bana mozna dostac subdomena albo katalog, 100% pewnosci nie mam nigdy nie sledzilem tego smile.gif
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   xinubu 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 26 kwiecień 2006 - 02:23

wszystko okej mam tylko jedno ale co do jednego..

zdania dotyczace szybkosci perla i php sa podzielone, sam nie przeprowadzalem zadnych testow dlatego nie wypowiem sie.. bylbym jednak ostrozny z twierdzeniem iz perl jest szybszy od php ;-)

Azypka ma racje, to co zazwyczaj jest udost jest poprostu kiepskie... Lepiej zarezerowac sobie powiedzmy 2tyg i nauczyc sie jednego z jezykow w stopniu wystarczajacym do napisania wlasnego GB Sp, DW gen etc.. Pozniej przyjdzie czas na jego optymalizacje...
jesli kogos obrazilem, przepraszam, nie takie byly moje intencje.. ;<<<
pozdrawiam ;>>
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Artooreq 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 26 kwiecień 2006 - 02:32

z tym słowem OPTYMALIACJA bym uważał wink.gif Skrypt da sie raczej ulepszać - w czasach zmian w szukarkach nie ma optymalnego skryptu do spamu wink.gif
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Bart_Q 

• Member
  • PipPip

Napisano 26 kwiecień 2006 - 04:10

A wiec z tymi 20 podstronami to chce zrobic tylko narazie, tak zeby sie nauczyc podstaw, nie chce z tego zadnych profitow tylko poznac ogolne zasady co, gdzie i jak.

Co do skryptow i php. Od wczoraj zaczynam sie go juz uczyc smile.gif a narazie mysle ze nawiaze wspolprace z kuzynem, dla ktorego programowanie to pryszcz i robi to dla hobby.

Dzieki za odpowiedzi i prosze o dalsze sugestie smile.gif
0

#6 Guest_Maddox_*

• Grupa: Guests

Napisano 26 kwiecień 2006 - 04:33

1. na poczatek obojetne czy uzyjesz katalogow czy plikow, czyli np:

anothercar.host.sk/keyword1/
anothercar.host.sk/keyword2/

lub

anothercar.host.sk/keyword1.html
anothercar.host.sk/keyword2.html
anothercar.host.sk/keyword3.html

2. kazdy doorway musi byc unikalny pod wzgledem tekstu, teklst moze byc wygenerowanym komputerowo stekiem bzdur, konieczne na doorwayu tez sa linki do innych doorwayow, wielu webmasterow stosuje tez tzw mapy, czyli np tworza plik anothercar.host.sk/mapa.html a w nim liste i linki do wszystkich doorwayow na domenie zeby wyszukiwarki latwiej znalazly wszystkie strony.

kolega podal przykladowa liste wynikow googla gdzie mozna zobaczyc doorwaye, zwykle jak tam klikniesz to nie zobaczysz doorwaya poniewaz doorway cie automatycznie przekieruje na strone z wynikami (ktora doorwayem juz nie jest), powinienes wylaczyc obsluge javascript w swojej przegladarce zeby obejrzec doorwaye. Jak juz sobie znajdziesz taki na ktorym sie chcesz wzorowac to podaj go tutaj na forum to postaram ci sie napsiac czy dobrze wybrales smile.gif

3. ciezko nam pomoc bez zobaczenia przykladu smile.gif najlepiej pogadaj z tym kuzynem on ci pomoze najszybciej

4. jak doorway dostaje bana to dostaje go subdomena lub domena, w zaleznosci od adresu doorwaya, np w wypadku anothercar.host.sk/keyword3.html bana dostanie WSZYSTKO na domene anothercar.host.sk

0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   xinubu 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 26 kwiecień 2006 - 05:26

QUOTE(Artooreq @ Apr 26 2006, 03:32 PM) Wyświetl post

z tym słowem OPTYMALIACJA bym uważał wink.gif Skrypt da sie raczej ulepszać - w czasach zmian w szukarkach nie ma optymalnego skryptu do spamu wink.gif

Mialem na mysli zmiane algorytmu na szybszy ;-) Na poczatku nie pisze sie zbyt optymalnie - wiem to po sobie:)
jesli kogos obrazilem, przepraszam, nie takie byly moje intencje.. ;<<<
pozdrawiam ;>>
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Bart_Q 

• Member
  • PipPip

Napisano 26 kwiecień 2006 - 11:01

4. jak doorway dostaje bana to dostaje go subdomena lub domena, w zaleznosci od adresu doorwaya, np w wypadku anothercar.host.sk/keyword3.html bana dostanie WSZYSTKO na domene anothercar.host.sk

a dajmy na to mam doorway'a na serverze anothercar.host.sk/keyword3 i podpieta pod niego domenke np. keyword3.republika.pl i linkuje wszedzie domene z republiki to w razie banana poleci sama domena na republika.pl i wystarczy pod tego doorway'a podpiac inna domenke czy poleci i domena i server i wtedy musze zmienic hosta?

A co do php jzu sie go zaczalem uczyc i powiem wam, ze bardzo mnie wciaga. Kiedys robilem troche stronki i html'a znam bardzo dobrze (nie wiem czy to sie przyda do spamowania i dalszej nauki php), ale jzu na samym poczatku zauwzaylem, ze php daje duuuuzo wiecej mozliwosci. Html przy php jest tylko narzedziem za pomoca, ktorego mozna wyswietlac tekst tongue.gif
0

#9 Guest_Maddox_*

Napisano 26 kwiecień 2006 - 11:02

QUOTE(Bart_Q @ Apr 26 2006, 11:01 PM) Wyświetl post

a dajmy na to mam doorway'a na serverze anothercar.host.sk/keyword3 i podpieta pod niego domenke np. keyword3.republika.pl

to zdanie jest dla mnie niezrozumiale, wyjasnij co znaczy podpieta...
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Bart_Q 

• Member
  • PipPip

Napisano 26 kwiecień 2006 - 11:26

no bo na serverze host.sk dostalem domene anothercar.host.sk no i na tym serverze umeiszczam doorwaya z keyword3 wiec adres do tego doorwaya bedzie wygladal www.anothercar.host.sk/keyword3
Ale rejstruje w republice domene keyword3.republika.pl no i w przegladarce jak wpsize keyword3.republika.pl to otwiera sie doorway, ktory fizycznie jest na www.anothercar.host.sk/keyword3. No i teraz w razie banana leci tylko keyword3.republika.pl czy leci rowniez www.anothercar.host.sk/keyword3
0

#11 Guest_Maddox_*

Napisano 26 kwiecień 2006 - 11:28

QUOTE(Bart_Q @ Apr 26 2006, 11:26 PM) Wyświetl post

no bo na serverze host.sk dostalem domene anothercar.host.sk no i na tym serverze umeiszczam doorwaya z keyword3 wiec adres do tego doorwaya bedzie wygladal www.anothercar.host.sk/keyword3
Ale rejstruje w republice domene keyword3.republika.pl no i w przegladarce jak wpsize keyword3.republika.pl to otwiera sie doorway, ktory fizycznie jest na www.anothercar.host.sk/keyword3. No i teraz w razie banana leci tylko keyword3.republika.pl czy leci rowniez www.anothercar.host.sk/keyword3

nie widze zwiazku miedzy host.sk a republika, uzywasz to albo to, albo razem ale wtedy tu jest doorway X a tam doorway Y
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Bart_Q 

• Member
  • PipPip

Napisano 26 kwiecień 2006 - 11:59

nie widze zwiazku miedzy host.sk a republika, uzywasz to albo to, albo razem ale wtedy tu jest doorway X a tam doorway Y

Kurcze chyba zlego przyklady uzylem bo na republice zdaje sie ze tez jest darmowy hosting. zamaist republiki w moich poprzednich psotach wstaw sobie prv.pl. Chdozi mi o to czy poelci tylko prv.pl czy host.sk takze
0

#13 Guest_Maddox_*

Napisano 27 kwiecień 2006 - 12:02

QUOTE(Bart_Q @ Apr 26 2006, 11:59 PM) Wyświetl post

Kurcze chyba zlego przyklady uzylem bo na republice zdaje sie ze tez jest darmowy hosting. zamaist republiki w moich poprzednich psotach wstaw sobie prv.pl. Chdozi mi o to czy poelci tylko prv.pl czy host.sk takze

to duza roznica miedzy prv.pl a republika, prv to aliasy, republika to hosting

poleci to co bedzie zaindeksowane w wyszukiwarccem czyli prv
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Bart_Q 

• Member
  • PipPip

Napisano 27 kwiecień 2006 - 12:49

o to wlasnie mi chodzilo biggrin.gif dzieki

A jak sprawdzic jaki dana strona ma PR i inne parametry?
0

#15 Guest_Maddox_*

Napisano 27 kwiecień 2006 - 12:58

QUOTE(Bart_Q @ Apr 27 2006, 12:49 AM) Wyświetl post

o to wlasnie mi chodzilo biggrin.gif dzieki
A jak sprawdzic jaki dana strona ma PR i inne parametry?

zainstaluj toolbar.google.com pokaze ci pr

inne parametry?
0

#16 Guest_Noobie_*

Napisano 27 kwiecień 2006 - 01:06

Pewnie strony zaindeksowane BL itp...

http://www.mypagerank.net/

Pozdrawiam
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Bart_Q 

• Member
  • PipPip

Napisano 27 kwiecień 2006 - 01:07

hmm a moze nie ma juz innych. Cos zle doczytalem wink.gif

Pewnie strony zaindeksowane BL itp...

o wlasnie biggrin.gif dzieki
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Bart_Q 

• Member
  • PipPip

Napisano 30 kwiecień 2006 - 12:53

A mam pytanko. np moja stronka bedzie wysoko wyswietlac sie pod keywordem A to moge ja przekierowac na find.fm na keyword B a bardzo zblizonej tematyce do keyworda A?
0

#19 Guest_Maddox_*

Napisano 30 kwiecień 2006 - 01:31

QUOTE(Bart_Q @ Apr 30 2006, 12:53 AM) Wyświetl post

A mam pytanko. np moja stronka bedzie wysoko wyswietlac sie pod keywordem A to moge ja przekierowac na find.fm na keyword B a bardzo zblizonej tematyce do keyworda A?

teoretycznie tak, praktycznie zanim to zrobisz skontaktuj sie z supportem. Zresta narazie nie powiniene ssie tym interesowac, zacznij spamowac smile.gif
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Bart_Q 

• Member
  • PipPip

Napisano 01 maj 2006 - 01:53

A moglby mi ktos napisac ten skrypt w js zeby przekirowywalo na inna strone (najlepiej odrazu co wpisac zeby na find.fm na mojego nicka przekierowywalo) bo nie moge jakos znalezc :/

Aha czy w chwili obecnej lepiej zaczac spamowac pod google czy lepiej pod msn?
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1