QUOTE(bombell @ May 1 2006, 09:15 AM)

co jest jeśli mam już strone w onet.pl, czy to sie też tyczy reindeksacji tzn. zmieniłem wpisy w metatagach i chciałem żeby robot jeszcze raz zaindeksował. czy to też będzie trwało 24h czy to tylko dotyczy nowo dodawanych stron? oczywiście jak zapłace te 10 zł.
Z reguły nie dodaje się takich samych stron jeszcze raz do wyszukiwarek, bo można dostać bana (mimo to nie znam jeszcze nikogo kto by takiego bana dostał). Jeśli masz już strone w onet.pl i jest ona widoczna w katalogu to po prostu wgraj na serwer nową wersję Twojej strony (z tymi metatagami poprawionymi), a robot kiedyś ją zaindeksuje, wiadomo nie trwa to tydzień tylko dużo dłużej.
Jeśli natomiast jesteś odważny i nie boisz się zaryzykować bezpowrotnego wyrzucenia strony z katalogu możesz zapłacić im te 10 zł i czekać dzień lub dwa aż robot zaktualizuje strone.

aha i jeszcze jedno pytanko czy w czasie wypelniania formularza dodawania strony do onet.pl są brane pod uwage już obecne metatagi czy to dopiero jest to zamówienie na odwiedziny robota które dopiero będą i wtedy on je przeczyta?
Wypełniając ten formularz po prostu zostawiasz im tak jakby zgłoszenie swojej strony, oni ją przyjmują, a potem robot kiedyś ją zaindeksuje. W ten sposób nic praktycznie nie osiągasz, czekasz tylko aż robot odwiedzi Twoją stronę i wtedy przeczyta te tagi.

i jeszcze jedno pytanie dotyczące "<META name="revisit-after" content="5 days">" czy mając taki wpis w index.html po dodaniu strony do wyszukiwarki onet.pl robot odwiedzi ją za 5 dni i znowu przeindeksuje? czy to wogóle nie ma znaczenia dla robota w onet.pl?
Hmm... ciężko powiedzieć. Jeśli masz duży PR to jakieś znaczenie to na pewno ma, ale możesz sobie wyobrazić co by było gdyby wszyscy internauci mieli ten tag w swojej stronie? Robot po prostu nie dał by rady, nie ma szans żeby ponownie odwiedził wszystkie strony co ileś tam dni. Ale na pewno nie zaszkodzi Ci ten tag