Pozycjonowanie.pl: Moj pierwszy raz... - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Moj pierwszy raz... ... czyli jak zaczac - krok po kroku Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Hulk 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa: Members

Napisano 02 maj 2006 - 02:03

Ostatnio bardzo duzo ludzi pyta jak zaczac - krok po kroku
Przedstawie tu sytuacje, gdy mamy do dyspozycji 600zl, zadnego zaplecza, serwera, nic...

1) Na poczatek, ze wzgledu na ograniczony budzet, kupujemy konto na serwerze i 10 domen info - aktualnie jedne z najtanszych na rynku - koszt 6zl x10 + 30zl
2) Na kazdej generujemy 5-10k doorway'ow. Na pozor strony powinny przypominac zwykle serwisy [dlaczego - czytaj pk 3]. Linki do podstron lub sitemap ladnie wkomponowane w strone smile.gif Tak zeby nie rzucaly sie w oczy
3) Kupujemy linki na allegro - mozna kupic duzo i tanio smile.gif Dla jednej domeny po 2 mocne linki - koszt 15zl x10 [strony nie powinny wygnadac jak spamy - beda problemy ze sprzedajacym linki]
4) Po tygodniu, kiedy nasze strony siedza w gglu, msn'ie, y! kupujemy po jednym linku - koszt 8zl x10
5) Kolejny tydzien, zostalo nam 280zl - kupujemy linki - ile wlezie
6) Cieszymy sie zarobkami. Po 3 tygdniach operacje powtarzamy
7) Kiedy zarobimy troche wiecej pieniazkow, budujemy wlasne farmy, linkujemy je w katalogach, kupujemy linki na allegro. Strony zdobywaja dobry PR dzieki czemu mozna wymieniac sie z innymi dobrymi stronami.
8) Powtarzamy wszystko od poczatku z ta tylko roznica, ze mozemy linkowac u siebie - ograniczamy koszty, linkujemy coraz wiecej domen, zarabiamy coraz wiecej, kupujemy wlasnego dedyka, po kilku miesiacach jezdzimy nowym BMW M3 smile.gif
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mbojan 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:.

Napisano 02 maj 2006 - 03:16

A jak mamy do dyspozycji 0zl na poczatek to spamujemy na freehostach a linki zdobywamy np. na gbookach :-)
Najwazniejszy jest i tak soft :-)

asdfasdfasfasdfasfsadfasfd
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   sur0wka 

• Newbie
  • Pip

Napisano 02 maj 2006 - 05:36

Ja postanowilem na dobry pocztek kupic 30 domen
- 15 poswiecic na farmy
- 15 na spamy

Kazda farma oraz spam bedzie dla innej grupy keywordow. Co o tym sadzicie?
Nie licze na to ze ruch bedzie za dwa tygodnie, moge poczekac na pierwsze kliki z dwa miesiace.

Mam pytanie o bany ... jesli wasz dorway (domena) zostanie zbanowany to co robicie z taka domena?

pzdr
sur0wka
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   aff24 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 02 maj 2006 - 07:20

QUOTE(sur0wka @ May 2 2006, 06:36 PM) Wyświetl post

Ja postanowilem na dobry pocztek kupic 30 domen
- 15 poswiecic na farmy
- 15 na spamy

Kazda farma oraz spam bedzie dla innej grupy keywordow. Co o tym sadzicie?

Musisz probowac, teraz nie ma idealnej recepty. A jak sie uda to dobry schemat powielac, powielac, powielac © azypka

Nie licze na to ze ruch bedzie za dwa tygodnie, moge poczekac na pierwsze kliki z dwa miesiace.

Mam pytanie o bany ... jesli wasz dorway (domena) zostanie zbanowany to co robicie z taka domena?

Zalezy jak agresywnie bedzie linkowal, ja mam takie spamy teraz ktore juz po kilku dniach od indeksacji przynosza jakis skapy, bo skapy ale traffik

W przypadku bana sprawdzasz czy door nie otrzymuje jeszcze ew. jakiegos traffiku z innych szukarek. Jezeli tego trafiku nie ma lub jest go malo to wypieprzasz, zapominasz i robisz nowe

0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1