witam
co nalezy zrobić żeby uzyskac wysoki Page Rank strony, np.: PR=6?
ile linków i z jakim PageRank powinno byc do naszego serwisu?
Strona 1 z 1
jak uzyskac wysoki pagerank?
Napisano 04 maj 2006 - 10:29
Duzo. Jedyne co mozna powiedziec. Jak bardzo zalezy Ci na dokladniejszej liczbie to szukaj stron z PR=6 i sprawdzaj ich linki, ale to i tak nic nie da, bo link linkowi nie rowny. Oprocz ilosci liczy sie tez jakosc.
Nie wiem po co Ci PR? On juz nie ma znaczenia przy ustalaniu pozycji. (chyba, ze chcesz zaszpanowac, to co inego
).
Nie wiem po co Ci PR? On juz nie ma znaczenia przy ustalaniu pozycji. (chyba, ze chcesz zaszpanowac, to co inego
Napisano 04 maj 2006 - 11:50
Nie wiem po co Ci PR? On juz nie ma znaczenia przy ustalaniu pozycji.
W takim arzie co ma znaczenie??
Napisano 05 maj 2006 - 12:02
Eh.. Wszyscy mowia ze PR nie ma znaczenia.. A czy ktos mi powie jak ustalany jest PageRank? Wlasnie! Jest to wspolczynnik sily-linkow, popularnosci danej strony/podstrony wyliczonej wlasnie na podstawie linkow ktore do niej prowadza. A jakie sa 3 elementy wazne w pozycjonowaniu?
1) wiek domeny
2) content strony
3) LINKI!
Czyli posrednio PageRANK ma wplyw na pozycje, skoro na pozycje maja wplyw linki... tak samo jak na PR...
Zreszta skad Wy to mozecie wiedziec ze nie ma znaczenia? Pracujecie w google i macie wglad do algorytmu? To ze ktos tak przypuszcza nie oznacza ze tak jest!
1) wiek domeny
2) content strony
3) LINKI!
Czyli posrednio PageRANK ma wplyw na pozycje, skoro na pozycje maja wplyw linki... tak samo jak na PR...
Zreszta skad Wy to mozecie wiedziec ze nie ma znaczenia? Pracujecie w google i macie wglad do algorytmu? To ze ktos tak przypuszcza nie oznacza ze tak jest!
jesli kogos obrazilem, przepraszam, nie takie byly moje intencje.. ;<<<
pozdrawiam ;>>
pozdrawiam ;>>
Napisano 05 maj 2006 - 06:30
Dokladnie. Od jakiegos czasu przyjelo sie ze kazdy dumnie rzuca na prawo i lewo tekstem ze PR sie nie liczy. I nie wiem jak wyobrazacie sobie zeby PR mial byc glownym czynnikiem ustalania rankingu? Jak mozna sortowac miliony stron wg. tylko jednego kryterium.
Tak jak napisal xinubu - mowcie co chcecie, ale wszyscy maja swiadomosc, ze w dzisiejszych czasach im wiecej linkow tym lepiej i im wiecej linkow tym wyzszy PR.
Do tego PR liczy sie przy ustalaniu wartosci danego linku a wiec moze nasz PR nie ma znaczenia przy pozycjonowaniu, ale za to PR stron linkujacych do nas - ma znaczenie!
Tak jak napisal xinubu - mowcie co chcecie, ale wszyscy maja swiadomosc, ze w dzisiejszych czasach im wiecej linkow tym lepiej i im wiecej linkow tym wyzszy PR.
Do tego PR liczy sie przy ustalaniu wartosci danego linku a wiec moze nasz PR nie ma znaczenia przy pozycjonowaniu, ale za to PR stron linkujacych do nas - ma znaczenie!
Napisano 05 maj 2006 - 10:37
gdzies w necie czy na aukcjach obiła mi się taka tabelka że ileś tam linków ze stron z np. PR4 daje PR5, ma ktos coś takiego aktualnego i na ile to jest wiarygodne?
Napisano 05 maj 2006 - 11:50
Wiarygodnosc = 0.
Link ze strony z PR5 majacej 0 linkow wychodzacych jest lepszy niz link ze strony z PR5 majacej 100 wychodzacych linkow.
Link ze strony z PR5 majacej 0 linkow wychodzacych jest lepszy niz link ze strony z PR5 majacej 100 wychodzacych linkow.
Napisano 05 maj 2006 - 11:51
Popieram Arivala, zreszta na swoich stronach Google sam pisze ze algorytm pagerank jest wykorzystywany do ustalania pozycji (ale ile w tym prawdy to nikt nie wie
) - wiadomo ze to nie jest jedyny czynnik.
co do tej tabelki to dane zostaly powyliczane z (nieoficjalnego?) uproszczonego wzoru na PR - kiedys ktos cos takiego udostepnil w sieci (a skad mial, nie wiem. moze wywnioskowal z lektory doktoratu zalozycieli G ).
edit:
Arrival - pewnie byla obliczana dla jakis srednich wartosci wychodzacych linkow :-) Ale racja, nie nalezy sie nia zbytnio sugerowac.
co do tej tabelki to dane zostaly powyliczane z (nieoficjalnego?) uproszczonego wzoru na PR - kiedys ktos cos takiego udostepnil w sieci (a skad mial, nie wiem. moze wywnioskowal z lektory doktoratu zalozycieli G ).
edit:
Arrival - pewnie byla obliczana dla jakis srednich wartosci wychodzacych linkow :-) Ale racja, nie nalezy sie nia zbytnio sugerowac.
asdfasdfasfasdfasfsadfasfd
Napisano 05 maj 2006 - 02:29
Zgadzam się z xinubu, że PR ma wplyw pośredni, bo jak zaczalem czytac na forach, ze PR nie ma wplywu, to zaczalem isc tym samym tokiem myslenia co xinubu i doszedlem do wniosku, ze jednak ma posredni(linki), ale po dluzszym zastanowieniu stwierdzilem, ze jezeli chcialbym sprawdzic moc strony i patrzyl na PR to był bym głupi, bo:
-pr jest teraz aktualizowany raz na kilka miesiecy, wiec ktos moze zdobyc wysoki pr, po updacie posciaga link i taka strona jest prawie nic nie warta(google podobno, a raczej to jest pewne robi update wewnatrz siebie czesniej niz dla publiki),
- po ostatnim updacie duzo nowych stron dostalo wysoki pr latwiej nic stare strony.
-pr jest teraz aktualizowany raz na kilka miesiecy, wiec ktos moze zdobyc wysoki pr, po updacie posciaga link i taka strona jest prawie nic nie warta(google podobno, a raczej to jest pewne robi update wewnatrz siebie czesniej niz dla publiki),
- po ostatnim updacie duzo nowych stron dostalo wysoki pr latwiej nic stare strony.
Napisano 05 maj 2006 - 06:09
Heh, PageRank pewnie mu potrzebny aby sprzedawać linki pozycjonujące, a pozatym nie ukrywajmy każdy chce mieć jaknajwyższy PageRank a co za tym idzie pozycje w google.
No więc aby uzyskać wyższy PR pododawaj swoją strone do katalogów, kup jakieś linki pozycjonujące.
P.S to mój pierwszy post
Pozdrawiam
No więc aby uzyskać wyższy PR pododawaj swoją strone do katalogów, kup jakieś linki pozycjonujące.
P.S to mój pierwszy post
Pozdrawiam
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc