Pozycjonowanie.pl: linki z gbookow VS linki z allegro - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

linki z gbookow VS linki z allegro Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   pook 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Members

Napisano 07 maj 2006 - 12:01

jak oceniacie wartosc takich linkow ?
i czy ze spamowaniem gbookow nie macie zadnych problemow ? ja sie kiedys w to bawilem, ktos sie wkurzyl
napisal do serwisu na jakim mialem konto i chcial zeby mi je usuneli mad.gif
i po drugie jakia jest wartosc takiego linka, tak przegladam sobie znane skrypty bookowe i tak patrze na takie stronie jest kliladziesiat spamowanych linkow i trzeba miec szczescie zeby google zaindeksowal booka kiedy jest na nim nasz link.
czy moze ostro kombinujecie, zeby odkryc jakies dziewicze gbooki, a takie standardowe zostawiacie w pokoju ?
a jak z allegro, oplaca sie kupowac ?
0

#2 Guest_Noobie_*

• Grupa: Guests

Napisano 07 maj 2006 - 12:20

linki z guestbookow i innych tego podobnych miejsc - za darmo - praktycznie nie ograniczona ilosc... mala moc (moc stanowi ich ilosc)

linki kupowane - niestety kosztuja... im lepszy link tym wiecej sie placi... maja wieksza moc do indeksacji... ich pozyskiwanie zajmuje o wiele wiecej czasu niz spamowanie linkow po gb skryptem...

PS zawsze mozna mieszac... ogolnie im wiecej linkow tym lepiej... to jest zlota zasada... i 80% sukcesu w spamowaniu... szkoda iz tak pozno to do mnie dotarlo... wink.gif

Pozdrawiam
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   trakker 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Members

Napisano 07 maj 2006 - 05:00

Jeśli gdziekolwiek kupujesz linki to zwróć uwagę na PR (jak będzie kosmiczny PR to od razu widać, że zrobiony sztucznie), sprawdz archive.org dla tej strony, sprawdź site: w Google, MSN, Yahoo (i innych jak Cię interesują). Gdy sprawdzasz site: w Google przeleć się po kolejnych stronach, zobacz jaki jest content i zobacz jak dużo stron z site: jesteś w stanie wyświetlić. Dlatego ja zawsze mam ustawione wyszukiwanie w Google na 100 wyników, przelatuje na 9 podstronę site:, a potem na sam dół.

Mały przykład:

Jedna z moich stron, site: pokazuje 28,600:

Aby pokazać najbardziej trafne odpowiedzi, pominięto kilka bardzo podobnych stron do tych 994 już wyświetlonych.
Jeśli chcesz, możesz powtórzyć szukanie we wszystkich stronach razem z pominiętymi wcześniej.

Taka strona jest dobrze zindeksowana (najczęściej Google wyświetla dla takich 970-999 stron).

===

Losowo wybrana strona kogoś z PiO z sygnatury:
pobieralnia.com, site: 30,600

Aby pokazać najbardziej trafne odpowiedzi, pominięto kilka bardzo podobnych stron do tych 7 już wyświetlonych.
Jeśli chcesz, możesz powtórzyć szukanie we wszystkich stronach razem z pominiętymi wcześniej.

Cieńko zindeksowana strona. Nie znaczy to wcale, że ta reszta stron jest niewidoczna, ale tak naprawdę nie mają takiej mocnej wagi.

To jest podstawowe kryterium, które trzeba stosować kupując gdzieś linki i targetując się na Google. Ostatnio widziałem, że ktoś na Allegro sprzedawał linki na stronie z site: prawie 500,000. Na podstronach były dmozy i jakieś same gówna, które wiadomo, że dostaną duplicate content. Wyświetlić można było tylko około 100 stron z site:, a po 2-3 tygodniach site: zaczęło się ostro redukować. Zwróć uwagę czy strona nie reklamuje viagry/kasyn/seksu (no chyba, że też celujesz w taki target, wtedy to jest plus). Zobacz ile jest linków wychodzących i koniecznie zapytaj się sprzedawcy ile linków ma zamiar sprzedać (niektórzy potrafia sprzedać ich ogromne ilości, wystarczy zobaczyć stopki niektórych stron - koszmar wink.gif no, chyba, że tanie).

██████ PeakClick ██████
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1