Witam.
W tematykę pozycjonowania zagłębiam się od niedawna. Poszukując informacji na ten temat dotarłem właśnie na to forum. Mam nadzieję, że uzyskam odpowiedź.
Tak jak w temacie. Powiedzmy, że pozycjonuję stronę, np. gospodarstwo agroturystyczne na 14 słów. Z moich obserwacji wynika, że ogromną siłę ma meta title. Niestety nie mieści się do niego te 14 słów i pozycjonowane jest parę początkowych slow(nie pamiętam dokładnego limitu dla Google), które wygodnie siedzą na satysfakcjonujących mnie pozycjach, niestety reszta w ogóle nie istnieje w wynikach wysz. Google.
Moja taktyka to dodawanie do qlwebow, cncatow (chyba tak to sie pisze). Chyba złym pomysłem byłoby dodanie 14 wpisów z 14 rożnymi tytułami (każdy to jedno słowo kluczowe).
Nie mam pomyslu i wiedzy jak to rozwiązać :/
Kolejny, nurtujący mnie problem. Zlecono mi pozycjonowanie pewnej strony, która przed moimi działaniami była na 1 stronie wyników, na końcowej pozycji. Kiedy się zabrałem za podbijanie pozycji, poprzez precle, strona spadła na 3 stronę wyników wyszukiwania :/ Czy ktoś może powiedzieć dlaczego tak się stało?
Proszę o odpowiedzi i pomoc...
Strona 1 z 1
Pozycjonowanie >10 i więcej słów
Napisano 08 sierpień 2007 - 08:14
pod każde słowo osobna podstrona
darmowe ogłoszenia
ogłoszenia
K1 - K2
pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników tego wspaniałego forum
ogłoszenia
K1 - K2
Napisano 08 sierpień 2007 - 10:52
pod każde słowo osobna podstrona
Ok. Można tak zrobić jeżeli np pozycjonuje strone o tematyce np motoryzacyjnej, wtedy moge np kazda marke znajdujaca sie na innej podstronie pozycjonowac. A jak to rozwiazac kiedy pozycjonuje gosp agro, i podstrony to kontakt, oferta, mapka dojazdu, a pozycjonowanych slow jest 14 ?
Napisano 08 sierpień 2007 - 10:55
Title jest wazne 
Google nie bierze pod uwage 'meta-tagow', jezeli chodzi o pozycje.
Ok. Można tak zrobić jeżeli np pozycjonuje strone o tematyce np motoryzacyjnej, wtedy moge np kazda marke znajdujaca sie na innej podstronie pozycjonowac. A jak to rozwiazac kiedy pozycjonuje gosp agro, i podstrony to kontakt, oferta, mapka dojazdu, a pozycjonowanych slow jest 14 ?
W ogole bym tego tak nie rozwiazywal.
Linkowal bym tylko na glowna, bo reszta raczej nie ma sensu. (moze 'oferta' jeszcze).
Google nie bierze pod uwage 'meta-tagow', jezeli chodzi o pozycje.
W ogole bym tego tak nie rozwiazywal.
Linkowal bym tylko na glowna, bo reszta raczej nie ma sensu. (moze 'oferta' jeszcze).
Napisano 09 sierpień 2007 - 09:14
nie ma sensu pozycjonować kontaktu . mapy dojazdu i tak dalej , promuj każdą z „atrakcji” które posiadasz typu .. gospodarstwo agroturystyczne , jazda konna itd. a najlepiej to podaj te 14 fraz to ci je ładnie poczyścimy bo przypuszczam ze z tych 14 połowa nie nadaje się do użytku
darmowe ogłoszenia
ogłoszenia
K1 - K2
ogłoszenia
K1 - K2
Napisano 09 sierpień 2007 - 10:23
Jak neeon napisał pod każde słowo kluczowe stwórz osobną podstronę, dodaj do tego dobre linkowanie wewnętrzne, zewnętrzne, dobra optymalizacja kodu i gotowe
Biorąc pod uwagę że dopiero zaczynasz nie sądzę żeby udało Ci się zająć wysoką pozycję na konkurencyjne frazy, tym bardziej dlatego że zamiast zaplecza posłużą Ci wpisy do katalogów.
Napisano 09 sierpień 2007 - 03:55
Ok. Co jeszcze mozna zrobic oprocz skatalogowania kadej podstrony ze slowem kluczowym, zrobienie mapy strony w .xml?
Byc moze doswiadczenia nie mam. Ale niektore pozycjonowane przeze mnie slowa sa w przedziale 1-4 strony...
Byc moze doswiadczenia nie mam. Ale niektore pozycjonowane przeze mnie slowa sa w przedziale 1-4 strony...
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc