Domena. Im krótsza, tym lepsza w pozycjonowaniu ?
Napisano 11 sierpień 2007 - 05:57
Czy ilość znaków w domenie przesądza o jej popularności bardziej niż jeżlei miałaby więcej znaków ?
Napisano 12 sierpień 2007 - 12:52
Jeśli zaś chodzi o pozycjonowanie, nie ma różnicy. Co innego, gdy chodzi o ilość subdomen, katalogów.
Napisano 15 wrzesień 2007 - 08:04
Podobno jest różnica i krótsze adresy są lepsze.
Napisano 15 wrzesień 2007 - 10:11
Podobno jest różnica i krótsze adresy są lepsze.
Hmm... Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że jeszcze nie zauważyłem różnic w pozycjonowaniu domeny xx.pl i xxxxxxxxxxxxx.pl
Także google chyba nie patrzy na długość.
Napisano 15 wrzesień 2007 - 11:18
Pytanie dotyczyło tak naprawdę popularności, a popularna jest domena krótka i łatwa do zapamiętania.
Napisano 19 wrzesień 2007 - 12:39
Użytkownik nonim edytował ten post 19 wrzesień 2007 - 03:03
Napisano 19 wrzesień 2007 - 10:46
Napisano 19 wrzesień 2007 - 10:52
Google nie lubi bardzo długich adresów i podstrony mogą wtedy łatwiej wpaść w SI, a wtedy to już nic te strony nie będą warte.
powiedz to milliondollarhomepage.com
Napisano 20 wrzesień 2007 - 10:40
powiedz to milliondollarhomepage.com
Albo www.abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijk.com
Napisano 21 wrzesień 2007 - 08:34
Napisano 21 wrzesień 2007 - 09:31
nonim, po 1 to nie jest aż tak długi adres, a po 2 sprawdź sobie liczbę jego podstron w SI.
Mystique nie twórzmy zabobonów, dlugość domeny nie ma nic do rzeczy pod względem pozycjonowania/indeksowania, nie znam nikogo kto doszedł był do takich wniosków po testach.
a i sprawdź dlaczego on a podstrony w SI, bo to raczej nie jego wina, że gbot indeksuje wszystko jak leci
a no i Suruburu podał Ci chyba jeden z dłuższych adresów jakie kojarze, poszukaj haków na to
a to, że krótkie domeny są popularniejsze to znaczy tylko, że ludzie starają się myśleć przy ich doborze, wszak nie samym pozycjonowaniem strona musi żyć
Napisano 21 wrzesień 2007 - 01:26
Nie, bo jej moc rozkłada się na więcej wyrazów.
hm, a wyjasnisz to ?
Przeczytaj !!! *** Aktualnie pozycjonuję: zakłady sportowe i przemysłowe hehe...
jak słowo daję, PUSTE SERPY, nisza czeka :) *** że co, że jak, no właśnie :) YEAH
Napisano 21 wrzesień 2007 - 07:32
Jak pozycjonuje się pod kilka słów to mimo że to robi kilka osób to trudniej jest to zrobić niż jakby sie to robiło samemu i pod jedno słowo.
Książki o pozycjonowaniu tylko te najlepsze.
Napisano 22 wrzesień 2007 - 11:29
I właśnie o to mi chodzi. Pytanie dotyczyło samej popularności, która nie ma związku tylko z pozycją strony w wyszukiwarkach.
Co do związku długości adresu i SI, poczytaj sobie artykuły http://www.ittechnology.us/wyniki-uzupelniajace-google/ i http://mkane.antygen.pl/seo/wyniki-uzupelniajace/
"to raczej nie jego wina, że gbot indeksuje wszystko jak leci"
Ale jego, że lecą do SI a nie do głównego indeksu.
"Suruburu podał Ci chyba jeden z dłuższych adresów jakie kojarze"
I co mam mówić na temat strony z marnymi 7 podstronami?
"jak może moc domeny rozkładać się na ilość wyrazów ?"
Moc słów w domenie - na tej samej zasadzie co moc słów w anchorze. To chyba zbyt banalne, aby to dokładniej opisywać ;-)
Napisano 23 wrzesień 2007 - 12:17
Moc słów w domenie - na tej samej zasadzie co moc słów w anchorze. To chyba zbyt banalne, aby to dokładniej opisywać ;-)
nie no, opisz dokładnie, być może jest to tak banalne ze kompletnie pominałem to na moich stronach. poza tym raczej nie zdarza mi sie pozycjonować stron pod frazy uzywane w domenie
Przeczytaj !!! *** Aktualnie pozycjonuję: zakłady sportowe i przemysłowe hehe...
jak słowo daję, PUSTE SERPY, nisza czeka :) *** że co, że jak, no właśnie :) YEAH
Napisano 23 wrzesień 2007 - 03:33
I właśnie o to mi chodzi. Pytanie dotyczyło samej popularności, która nie ma związku tylko z pozycją strony w wyszukiwarkach.
Co do związku długości adresu i SI, poczytaj sobie artykuły http://www.ittechnology.us/wyniki-uzupelniajace-google/ i http://mkane.antygen.pl/seo/wyniki-uzupelniajace/
cytat z mkane:
cytat z ittrchnology:
Robotom Google duże trudności mogą sprawiać adresy url, które zawierają dużo zmiennych lub też są bardzo długie. W takim przypadku podstrony takie również mogą trafić do indeksu uzupełniającego."
hmm chyba że Ty nie widzisz różnicy pomiędzy domeną a adresem?
I co mam mówić na temat strony z marnymi 7 podstronami?
no to nie ja forsuje tezę, że dłuższa domena sprawia trudności w pozycjonowaniu
hmm chyba na onecie? bo w G to niezbyt
ps tak wiem jestem złośliwy

Pomoc