Jak to jest do końca z polskimi ogonkami w adresach. Pomaga czy nie? Wikipedia używa i jakoś żyje i się bardzo dobrze linkuje. W sumie największy problem to ff. W tej przeglądarce polskie znaki konwertują się automatycznie do ASCII. W sumie to nie duży problem. Ale czytając dalej znalazłem informacje o tym, że wczesne wersje IE poprostu nie wczytają takiej strony. Wiecie coś o tym?
Strona 1 z 1
Polskie znaki w linkach
Napisano 20 sierpień 2007 - 10:04
Wikipedia by miala rownie dobre pozycje gdyby linki byly bez polskich znakow.
Ja polecam uzywanie adresow bez polskich znakow, oszczedza klopotu
Ja polecam uzywanie adresow bez polskich znakow, oszczedza klopotu
Napisano 20 sierpień 2007 - 10:13
Ale nie mogę się powstrzymać, tak ładnie wyglądają
Ktoś może używał kiedyś polskich znaków w adresie?
Napisano 20 sierpień 2007 - 11:02
Póki co uważam że jest to jeszcze zbyt kłopotliwe rozwiązanie.
Użytkownik nonim edytował ten post 21 sierpień 2007 - 01:29
Napisano 21 sierpień 2007 - 12:52
posluze sie Twoja wypowiedzia
Po co tracic nawet kilku userow dla polskich znakow ktore oprocz wygladu nic nie daja?
W sumie największy problem to ff. W tej przeglądarce polskie znaki konwertują się automatycznie do ASCII. W sumie to nie duży problem. Ale czytając dalej znalazłem informacje o tym, że wczesne wersje IE poprostu nie wczytają takiej strony. Wiecie coś o tym?
Po co tracic nawet kilku userow dla polskich znakow ktore oprocz wygladu nic nie daja?
Napisano 15 wrzesień 2007 - 08:09
Wyobraź sobie, że ktoś pod FF wchodzi na Twoją stronę z polskimi znakami w adresie, znajduje coś ciekawego i wkleja linka np. na forum. Jak będzie wyglądał link? Będzie zawierał krzaczki, a to niezbyt dobrze wygląda.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc