Kilka pytań odnośnie PR
Napisano 21 sierpień 2007 - 10:06
Wiem że Page rank nie ma właściwie wpływu na pozycjonowanie.
1.Kiedy bedzie następny update PR??
2.Czy można uzyskać PR4 linkując tylko do qlwebów do max PR3??
3.Ile potrzeba linków Z PR np5 by uzyskać równy czyli PR5 zakładając że strona nie posiada żadnych innych linków wychodzących.
4.Czy nadmiar linków z stron o niskim PR może go zaniżyć??
Z góry dzieki i pozdrawiam.
Jak tu ciemno... linków nie widze.
Napisano 21 sierpień 2007 - 11:27
moim skromnym zdaniem jest to nieprawda zwłaszcza na długim ogonku
ad1
za jakieś trzy miesiące będzie
ad2
tak oczywiście że można
ad3
kilka , nie pamiętam dokładnie ile
ad4
nie może
ogłoszenia
K1 - K2
pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników tego wspaniałego forum
Napisano 22 sierpień 2007 - 09:27
ad1
za jakieś trzy miesiące będzie
byłem pewien że niedługo. podobno update jest raz na kwartał czyli 4 razy w roku, a ostatni jaki pamietam był około 1 maja czyli 3 miechy to własnie był lub powinien być lada dzień a coś sie przeciąga. Chyba ze teraz jest 2 razy w roku. Mimo sporego linkowania i rozrostu strony powinienem mieć PR conajmniej 4 nadal jest 1. Zna ktoś dokładne daty tegoż goglowego fenomenu??
Napisano 22 sierpień 2007 - 11:44
Napisano 22 sierpień 2007 - 04:47
Nikt nie zna, nikt nic dokładnie o aktualnym stanie PR w pozycjonowaniu nie może Ci powiedzieć. Ale jak wcześniej napisałeś: Więc nie ma co się napalać. Już sam nie sprawdzam co chwila. Oczywiście ma to pewną wartość dla mnie, bo linkme korzysta z PR do punktacji, ale mam nadzieję, że w krótce to się zmieni.
Też mam taką nadzieje. Ale nie tylko w tym przypadku przydaje sie PR. W przypadku sprzedaży strony jest namacalnym dowodem jej jakości poza linkami i wiadomo że jest linkowana mocnymi linkami a nie śmieciami ze spamów i katalogów które i tak dostaną bana. Odnśnie poprzedniego postu czytałem że nie można dostać filtra za linki bo każda konkurencja by tak robiła by powalić rynek.
Moze jednak ktos coś wie o terminach updateów. Kiedyś trafiłem na strone z datami ale nie moge jej teraz znaleźć. Zakładając że jest co kwartał powinien być lada dzień ale jakoś się spóźnia. Pozdrawiam.
Napisano 26 sierpień 2007 - 12:51
a może zrezygnowali z PR ? :|
Napisano 26 sierpień 2007 - 08:25
Napisano 26 sierpień 2007 - 09:42
Napisano 26 sierpień 2007 - 12:20
Przestan uzywac tych zlodziejskich systemow wymiany linkow to pagerank nie bedzie Cie interesowal
no tak
sam rezygnuje z systemów wymiany
ale jakbym miał PR >=4 to można sprzedać na allegro parę linków :]
większość jak nie wszyscy sugeruje się właśnie PR :/ a nie wiedzą że tak na prawdę PR może być 5 a wartość strony prawie żadna
Napisano 26 sierpień 2007 - 12:57
Google zmieniło algorytm. Nowa stronka która powstaął później w narzedziach google wyswietla się że zanotowało ja z najwyższym pagerankiem. Portal ma PR1 i nic sie nie zmieniˇło tylko pozycja wskoczyła z czego się ciesze.
Forum dostało tylko PR0 a powinno mieć 3 lub 4. Linkm,e tak bardzo nie kradnie:)
Denerwują mnie tylko te gratisy. Jak pisałem do admina że mam za mało punktów to sie zasałniał regulaminami. Że to niby za słaba strona i masa gratisów a ci co ich nie chcą będą na tym tracić jak nie chcą to nie musza. Update Pr podobno zaczaęło sie juz na dniac hod 10 sierpnia. Tylko nic mi nie skoczyło mimo kilku tysięcy linków. JEszcze poczekam.
Napisano 26 sierpień 2007 - 09:45
ale jakbym miał PR >=4 to można sprzedać na allegro parę linków :]
było by na serwer
nonim
Systemy wymiany nie sa złe. Linkme mimo że zre punkty i mało dają to poza katalogami są tam wartościowe strony a jak ktos nie ma zcasu na spamowanie innych stron to ma za "prawie"
Napisano 27 sierpień 2007 - 09:57
no ok ... slim ale w elit też są katalogi, już nie raz mi przydzieliło link na tych śmietnikach
Napisano 14 wrzesień 2007 - 01:36
PR ma wpływ na moc linków wychodzących z linkującej strony.
"Teoretycznie można dostać filta, bana lub inne cudeńko od Google za linki ze stron z małym PR (śmieci), dzięki czemu możemy uzyskać PR=0"
A praktycznie?
"już nie raz mi przydzieliło link na tych śmietnikach"
Zgłaszałeś to do adminów? Powinni reagować na to. Mi przydzieliło linki na stronach linkujących do xxx.

Pomoc