Jak skutecznie ukryć linki do sponsora lub innej strony przed google najlepiej za pomocą php ale nie koniecznie, tak by nie mógł na nie wejść bot? Ktoś może mógłby mi podpowiedzieć coś w tym temacie? Z góry wielkie dzięki.
Strona 1 z 1
ukrywanie linków przed wyszukiwarkami
Napisano 23 sierpień 2007 - 07:26
Pewnie się da ale4 robisz w wała sponsora i gogla. A zapewne i tak taka praktyka bedzie wykryta i zaowocuje banem jak w przypadku teksty 1px
Nie będzie rusek pluł nam w twarz i wyzywał od lamerów, polski my naród polski ród królewski szczep spamerów.
Jak tu ciemno... linków nie widze.
Jak tu ciemno... linków nie widze.
Napisano 23 sierpień 2007 - 08:27
Jak skutecznie ukryć linki do sponsora lub innej strony przed google najlepiej za pomocą php ale nie koniecznie, tak by nie mógł na nie wejść bot? Ktoś może mógłby mi podpowiedzieć coś w tym temacie? Z góry wielkie dzięki.
a taki sam sposob jak wykrywa sie obecnosc bota na stronie + dodatkowa instrukcja if dla algorytmu ukrywania linku, jesli masz dzialac na jakims wiekszym free hoscie to i tak ci sie nie uda. swoja droga to zwykle zlodziejstwo
tablica $_SERVER
googlebot ip
googlebot user_agent
jesli sam umieszczasz link, moze zrob link we flashu
Napisano 23 sierpień 2007 - 01:08
Strasznie nieuczciwa praktyka i do tego łatwa do wykrycia, ciekaw jestem jak wytłumaczysz osobie z która się wymieniasz linkami, że google w cachu ma coś innego niż ty na stronie. Myślę że też samo google da ci bana gdy się zorientuje.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc