Strona 1 z 1
Jaki wpływ na pozycjonowanie ma hosting?
Napisano 18 wrzesień 2007 - 08:45
No właśnie - jak w temacie.
... bo to zastanawiające, ale wiekszosc stron ktore sa wysoko w google (pozycjonowane spamem) sa hostingowane na serwerach gdzie z 1 IP korzysta wiele innych serwisow.
Jakie sa wasze doswiadczenia w tej sprawie.
Gdzie wy hostingujecie swoje strony? POLSKA czy moze USA?
Osobiscie korzystam z home.pl i o ile polskie frazy pozycjonuja sie dobrze, to juz anglojezyczne gorzej.
... bo to zastanawiające, ale wiekszosc stron ktore sa wysoko w google (pozycjonowane spamem) sa hostingowane na serwerach gdzie z 1 IP korzysta wiele innych serwisow.
Jakie sa wasze doswiadczenia w tej sprawie.
Gdzie wy hostingujecie swoje strony? POLSKA czy moze USA?
Osobiscie korzystam z home.pl i o ile polskie frazy pozycjonuja sie dobrze, to juz anglojezyczne gorzej.
Napisano 18 wrzesień 2007 - 12:22
ja nie zauważyłem jakiegoś gigantycznego wpływu miejsca hostowania
hostuje w usa bo taniej i szybciej sie troche użyszkodnikom z usa otwierają
hostuje w usa bo taniej i szybciej sie troche użyszkodnikom z usa otwierają
Napisano 18 wrzesień 2007 - 01:18
Wyczytałem że lokalizacja serwera ma leciutką róznice w pozycji serwera więc jeśli serv w pl to wyżej w serpach polskich a jeśli w usa to wyżej w serpach amerykanów.
DOBRY I TANI HOSTING na którym znajduję się ładny precelek o nazwie Ciekawe strony z zabezpieczeniem antybotowym.
Książki o pozycjonowaniu tylko te najlepsze.
Napisano 18 wrzesień 2007 - 01:43
zauważyłeś to u siebie? tak pytam zupełnie bez złośliwości bo u mnie różnicy nie ma
Napisano 18 wrzesień 2007 - 04:58
U siebie tego nie zauważyłem.Ja ogólnie mało testów przeprowadziłem.
DOBRY I TANI HOSTING na którym znajduję się ładny precelek o nazwie Ciekawe strony z zabezpieczeniem antybotowym.
Napisano 18 wrzesień 2007 - 06:40
Największy wpływ jaki hosting może mieć na pozycję strony jest wtedy, kiedy serwer jest mało stabilny i często przy wizytach robotów strona nie działa.
Napisano 18 wrzesień 2007 - 06:44
hmm, ja zauwazylem (moze to przypadek), ze na duzo popularnych fraz serwisy sa hostingowane na serwerach gdzie na jednym IP jest wiele serwisow.
Nie mowie tu o lokalizacji ale o ilosci serwisow na jednym IP.
Napisano 18 wrzesień 2007 - 07:55
hmm, ja zauwazylem (moze to przypadek), ze na duzo popularnych fraz serwisy sa hostingowane na serwerach gdzie na jednym IP jest wiele serwisow.
Ja natomiast zauważyłem że większość serwisów korzysta z serwerów na których jest wiele innych stron (nie każdego stać na dedyka). Nie chodzi tu o to że są one wysoko na popularne frazy, tylko że po prostu 90% wybiera właśnie taki hosting.
Napisano 18 wrzesień 2007 - 09:45
Jarosz - mowimy o popularnych haslach, a wiec o duzych $$$
takie osoby tac na hosting z wlasnym IP lub dedyka
takie osoby tac na hosting z wlasnym IP lub dedyka
Napisano 19 wrzesień 2007 - 08:42
ja zmienilem hosting z takiego gdzie na jednym ip stalo wszystko na taki gdzie moj serwerek dostal wlasne IP i odrazu mialem skok w rankingu google, naprawde warto wydac 400 zl wiecej niz na jakims gownie stronke stawiac.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc