czy ktoś z was miał może taką sytuację, że musiał korzystać z dwóch serwerów do obsługi tej samej strony(domeny) ? Ja taką mam i chciałbym wiedzieć jak Google reaguje w takiej sytuacji, gdy jeden adres posiada 2 adresy IP ? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Strona 1 z 1
Jedna domena na 2 IP
Napisano 02 październik 2007 - 04:03
Powiedz mi jak jedna domena może mieć jednocześnie dwa IP? Komputery userów będą pobierały dane z dwóch serwerów jednocześnie?
Napisano 02 październik 2007 - 05:08
DNS clustering. Większe serwisy posiadają kilka komputerów, każdy podpięty pod jedną domenę. AFAIR wystarczy dodać kilka wpisów A, a klient przy pobieraniu IP będzie losował do którego ma się połączyć. Oczywiście wtedy korzysta tylko z jednego serwera.
Napisano 02 październik 2007 - 06:15
dziękuje za wyjaśnienie jaroszowi, powiedz mi '****' czy może to mieć wpływ na Google ?
Napisano 03 październik 2007 - 11:42
Tego nie badałem, ale większym serwisom to nie przeszkadza. O ile content będzie w miarę ten sam, powinno być ok.
Napisano 04 październik 2007 - 04:30
didablju - moim zdaniem jak już jest taka sytuacja to nie ma związku ! domena sie liczy a nie IP na jakim siedzi , inna sprawa że przecież możesz przenosić serwer od jednego do drugiego , i dlaczego miało by mieć to jakikolwiek wpływ na cokolwiek
darmowe ogłoszenia
ogłoszenia
K1 - K2
pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników tego wspaniałego forum
ogłoszenia
K1 - K2
pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników tego wspaniałego forum
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc