Strona 1 z 1
Strona ciągle bardzo daleko w google
Napisano 25 listopad 2007 - 03:51
Witam,
Jest sobie storna www.solariumplatinium.pl
Próbuję ją już od pewnego czasu wypozycjonować na hasło niszowe "solarium kraków", ale nic z tego nie wychodzi. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, wszystkie strony z linkami do niej są wyżej aniżeli ona sama. Po jakim czasie mniej więcej można się spodziewać jakiegoś skoku na wyższe pozycje, bo już jestem totalnie zniecierpliwiony. Na innych wyszukiwarkach yahoo, onet etc strona na hasło solarium kraków pojawia się na 1 stronie wyników wyszukiwania, a w google na ostatniej stronie na ostatnim miejscu :/ to już w ogóle dla mnie jest jakaś porażka. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić i czym to jest spowodowane?
pozdrawiam,
goodghost
Jest sobie storna www.solariumplatinium.pl
Próbuję ją już od pewnego czasu wypozycjonować na hasło niszowe "solarium kraków", ale nic z tego nie wychodzi. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, wszystkie strony z linkami do niej są wyżej aniżeli ona sama. Po jakim czasie mniej więcej można się spodziewać jakiegoś skoku na wyższe pozycje, bo już jestem totalnie zniecierpliwiony. Na innych wyszukiwarkach yahoo, onet etc strona na hasło solarium kraków pojawia się na 1 stronie wyników wyszukiwania, a w google na ostatniej stronie na ostatnim miejscu :/ to już w ogóle dla mnie jest jakaś porażka. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić i czym to jest spowodowane?
pozdrawiam,
goodghost
Napisano 25 listopad 2007 - 04:00
Od jak dawna i w jaki sposób pozycjonowałeś? Wiesz, czym są filtry w googlu?
Napisano 25 listopad 2007 - 04:03
ta strona jest już zaindeksowana w google jakieś 2 m-ce, ale google sam ją zaindeksował kiedy jeszcze nie było linków. a linki dodawałem sam, napisałem kilka precli, dodałem do jakiś katalogów i w zasadzie tyle. kod strony został zoptymalizowany. a co to filtry to wiem. sądzisz, że strona mogła wpaść w jakiś filtr google? po czym wnosisz?
Napisano 25 listopad 2007 - 04:07
hmm... wątpię, dodawałem tak maxymalnie do 4 katalogów dziennie i to też nie codziennie. czy to dużo przy pozycjonowaniu?
Napisano 25 listopad 2007 - 09:09
a może warto zastosować jakiś anchor text w tym całym Twoim linkowaniu?
bo z tego co widzę w indeksie googli to stronke linkujesz po adresie (podjesz jako anchor adres strony) lub/oraz podlinkowac zapleze artykuly linkujące do Ciebie, tak żeby google uznało je za wartościowe.
od strony merytorycznej to wartosc strony głównej serwisu jest znikoma (więcej tekstu [da sie wcisnąć nawet w ten design], więcej slow kluczowych).
nie wiem czy stosowanie <br> w <h1> jest tak dokonca seo, te <h1> to jak byś sie uparl to mógł byś zaraz po <body> jakos dyskretnie wstawic a obecne <h1> zastapic <h2>
"title" jako atrybut linku nic Ci nie pomoze
zrob jakis artykul z duza ilością synonimow i przejedz mocne linki (dla mnie działanie najszybsze i najskuteczniejsze, bazę mocnych linków mogę Ci podeslac)
a swoja droga to powinieneś zacząć od najsilniejszych linków jakie możesz zdobyć a nie od katalogów, a ze śmieciami to po 2 miesiącach dopiero zacząć.
ale chyba najważniejsze żebyś wcisnął tam więcej treści.
ale za design u mnie ma witrynka 5/5:>
od strony merytorycznej to wartosc strony głównej serwisu jest znikoma (więcej tekstu [da sie wcisnąć nawet w ten design], więcej slow kluczowych).
nie wiem czy stosowanie <br> w <h1> jest tak dokonca seo, te <h1> to jak byś sie uparl to mógł byś zaraz po <body> jakos dyskretnie wstawic a obecne <h1> zastapic <h2>
"title" jako atrybut linku nic Ci nie pomoze
zrob jakis artykul z duza ilością synonimow i przejedz mocne linki (dla mnie działanie najszybsze i najskuteczniejsze, bazę mocnych linków mogę Ci podeslac)
a swoja droga to powinieneś zacząć od najsilniejszych linków jakie możesz zdobyć a nie od katalogów, a ze śmieciami to po 2 miesiącach dopiero zacząć.
ale chyba najważniejsze żebyś wcisnął tam więcej treści.
ale za design u mnie ma witrynka 5/5:>
Napisano 26 listopad 2007 - 05:14
prześlij w takim razie tą bazę mocnych linków jeśli możesz, byłbym wdzięczny
Napisano 26 listopad 2007 - 05:24
zobacz np. stopke Luk'a
Black Hat - the only right way. <i>GCT</i>
Take your life in your own hands, and what happens? A terrible thing: no one to blame!
Take your life in your own hands, and what happens? A terrible thing: no one to blame!
Napisano 30 listopad 2007 - 07:04
Wydaje mi sie, ze ciezko jest wypozycjonowac strone na slowo kluczowe, ktore kojarzy sie bezposrednio z zyskiem pienieznym. im wiecej kasy mozna zarobic, tym trudniej jest wzbic stronke wyzej, poniewaz kazdy z konkurencji chce byc jak najwyzej
Napisano 30 listopad 2007 - 01:13
pawel jakie to inteligentne, myslales nad tym pol roku? ... logiczne, ze im ciekawsza fraza (mozliwosc zarabiania) tym jest wieksza konkurencja bo wiecej osob chce na niej jechac... ale tak samo jest w realu..
Darmowe pozycjonowanie
Programowanie - eProg.pl - forum programistyczne dla zaawansowanych i początkujących
Opisy GG - Wyselekcjonowane najlepsze opisy w sieci!
Programowanie - eProg.pl - forum programistyczne dla zaawansowanych i początkujących
Opisy GG - Wyselekcjonowane najlepsze opisy w sieci!
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc