Na jakim skrypcie założyć zaplecze? Zastanawiam się nad blogiem na skrypcie wordpressa lud nad utworzeniem katalogu typu scuttle. Wiem, że sukces takiej witryny zależy między innymi od niepowtarzalnych wpisów, ale nie w tym rzecz. Chodzi mi bardziej np. o szybkość indeksacji podstron przez bota google. Proszę was o przedstawienie plusów i minusów tych dwóch skryptów.
Pozdrawiam.
Strona 1 z 1
Zaplecze - jaki skrypt
Napisano 30 kwiecień 2008 - 03:27
Wordpress indexuje sie dosc szybko,a dzieki wszelkiego rodzaju "przystawkom" mozna zbudowac naprade duze i dosc dobre zaplecze,jezeli chodzi o scuttle to wnioskujac z wypowiedzi na forum ,tez mozna zbudowac niezle zaplecze ,ja jak dotej pory jeszcze nie stawialem wlasnego "scuttla"
Napisano 30 kwiecień 2008 - 03:33
szybkość "indeksacji" zależy od jakości contentu, ilości/jakości linków do strony i miejsc na zapleczu gdzie te linki prowadza. Przy czym wordpress jak dla mnie ma troche kiepskie linkowanie wenetrzne (jak ma sie tam kilka kilkanaście tysięcy wpisów) nie wiem jak ten drugi. Na duze zaplecze wordpressa bym nie wybral.
Napisano 30 kwiecień 2008 - 08:32
To może trochę zmodyfikuje moje pytanie. To na jakim skrypcie najlepiej postawić stronkę pod zaplecze?
Napisano 30 kwiecień 2008 - 10:14
wp z wtyczkami, jak masz jakieś bazy to qlweb, scuttle, joomla + jakaś wtyczka do generowania treści, teksty piosenek (dostępne w innym temacie), skrypty własne, kopia youtube.com (dostępne w innym temacie), cokolwiek do czego zdobędziesz treść.
najogólniej to tyle.
najogólniej to tyle.
Sichuan nadzieję, że compatriots na gładko odpływu nad ich trudności, z wczesnym klęski! 全中国的人民都在为你们祈祷! Wszyscy ludzie są Chiński modląc się za was! ! ! 阳光总在风雨后 , W słońce po deszczu,
祝福四川! Sichuan błogosławieństwo! ! ! ! ! ! ! 祝福所有的四川人民平平安安! Pobłogosław wszystkich ludzi Sichuan bezpiecznie! ! ! ! ! ! !
祝福四川! Sichuan błogosławieństwo! ! ! ! ! ! ! 祝福所有的四川人民平平安安! Pobłogosław wszystkich ludzi Sichuan bezpiecznie! ! ! ! ! ! !
na moc unikalnego contentu, trafficu przybywaj !!!!!!!!
Napisano 01 maj 2008 - 12:36
Napisz najlepiej sam skrypt który ma dobre linkowanie wewnętrzne, unikalny content, lekka grafike, zoptymalizowany kod.
Na jakim skrypcie założyć zaplecze?
Nie ma znaczenia wybierz ten który znasz najlepiej i który pozwoli CI najszybciej postawic spore zaplecze.
wordpress indexuje sie dosc szybko,a dzieki wszelkiego rodzaju "przystawkom" mozna zbudowac naprade duze i dosc dobre zaplecze,jezeli chodzi o scuttle to wnioskujac z wypowiedzi na forum
Indeksuje się tak szybko jak dobrze go podlinkujesz w zasadzie nie indeksuje się szybciej bądz wolniej od innego skryptu z przyjaznymi linkami i unikalnym tym samym contentem.
Testowałem scuttle i pligga i wordpress jest o wiele bardziej przyjazny użytkownikowi bardziej konfigurowalny jest do niego więcej dodatków i pluginów i więcej osób z niego korzysta co w przypadku problemu ze skryptem oznacza szybszą pomoc.
Mam 1 scuttle'a i nei zamierzam wiecej stawaić.
Przy czym wordpress jak dla mnie ma troche kiepskie linkowanie wenetrzne (jak ma sie tam kilka kilkanaście tysięcy wpisów) nie wiem jak ten drugi. Na duze zaplecze wordpressa bym nie wybral.
Nonsens. Nieoprawionymi grabiami rolnik kilku hektarów pola nie zagrabi. Wordpress ma mase pluginów które wymagaja 5 minut instalacji. Wystarczy dodać 2 paginacje i related post + entries. pierwszy dodaje numery podstrony zamiast linka typu older posts a drugi konfigurowalna ilość postów związanych tematycznie z obecnie czytanym.
Sam mam wordpressy na ponad 30k i więcej postów i się iondeksuja bardzo dobrze bez tych dodatków.
Przynajmniej wiesz co możesz naprawić.
wgrywasz wszystko raz na serwer poza szablonem i jedziesz Cpanelem dowolna ilosć katalogów.
Załozenie takiego zaplecza na 60-100 wordpressów zajmuje około 1 dzien z konfiguracją. Reszta to tylko przychylność google.
Jeśli ne zamierzasz generowac tekstu tylko psiać dziennie po 1 poście to nie ma to znaczenia bo wystarczy tylko kilka linków a będzie sie indexowało na bierząco.
Pozdrawiam,
Na jakim skrypcie założyć zaplecze?
Nie ma znaczenia wybierz ten który znasz najlepiej i który pozwoli CI najszybciej postawic spore zaplecze.
wordpress indexuje sie dosc szybko,a dzieki wszelkiego rodzaju "przystawkom" mozna zbudowac naprade duze i dosc dobre zaplecze,jezeli chodzi o scuttle to wnioskujac z wypowiedzi na forum
Indeksuje się tak szybko jak dobrze go podlinkujesz w zasadzie nie indeksuje się szybciej bądz wolniej od innego skryptu z przyjaznymi linkami i unikalnym tym samym contentem.
Testowałem scuttle i pligga i wordpress jest o wiele bardziej przyjazny użytkownikowi bardziej konfigurowalny jest do niego więcej dodatków i pluginów i więcej osób z niego korzysta co w przypadku problemu ze skryptem oznacza szybszą pomoc.
Mam 1 scuttle'a i nei zamierzam wiecej stawaić.
Przy czym wordpress jak dla mnie ma troche kiepskie linkowanie wenetrzne (jak ma sie tam kilka kilkanaście tysięcy wpisów) nie wiem jak ten drugi. Na duze zaplecze wordpressa bym nie wybral.
Nonsens. Nieoprawionymi grabiami rolnik kilku hektarów pola nie zagrabi. Wordpress ma mase pluginów które wymagaja 5 minut instalacji. Wystarczy dodać 2 paginacje i related post + entries. pierwszy dodaje numery podstrony zamiast linka typu older posts a drugi konfigurowalna ilość postów związanych tematycznie z obecnie czytanym.
Sam mam wordpressy na ponad 30k i więcej postów i się iondeksuja bardzo dobrze bez tych dodatków.
Przynajmniej wiesz co możesz naprawić.
wgrywasz wszystko raz na serwer poza szablonem i jedziesz Cpanelem dowolna ilosć katalogów.
Załozenie takiego zaplecza na 60-100 wordpressów zajmuje około 1 dzien z konfiguracją. Reszta to tylko przychylność google.
Jeśli ne zamierzasz generowac tekstu tylko psiać dziennie po 1 poście to nie ma to znaczenia bo wystarczy tylko kilka linków a będzie sie indexowało na bierząco.
Pozdrawiam,
Nie będzie rusek pluł nam w twarz i wyzywał od lamerów, polski my naród polski ród królewski szczep spamerów.
Jak tu ciemno... linków nie widze.
Jak tu ciemno... linków nie widze.
Napisano 01 maj 2008 - 03:22
Bardzo wam dziękuję za odpowiedź, w w szczególności dziękuję melusowi, który wiele wyjaśnił mi swoją wypowiedzią.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano 06 maj 2008 - 02:55
z wordpresami uważaj
są strasznie zasobożerne i bez dedyka ani rusz w tym temacie, nawet z wp super cache (ktore jest maksymalnie upierdliwe) itp.
zalezy w jakim jezyku zaplecze i jakiej wielkosci
ja proponuje jakis gen dobry (np. ten co pitero zrobił) + napisać do tego jakis system linkow dla siebie
są strasznie zasobożerne i bez dedyka ani rusz w tym temacie, nawet z wp super cache (ktore jest maksymalnie upierdliwe) itp.
zalezy w jakim jezyku zaplecze i jakiej wielkosci
ja proponuje jakis gen dobry (np. ten co pitero zrobił) + napisać do tego jakis system linkow dla siebie
Napisano 07 maj 2008 - 09:52
Ja proponuję własne rozwiązania dla zapleczy, zawsze to zapewnia jakąś unikalność ( http://www.pozycjonowanie.pl/index.php?showtopic=4235 ).
Napisano 01 wrzesień 2008 - 12:17
Przy większej ilości WP nie jest ciężko o zarżnięcie mysqla na dedyku. Postaraj się o duuużo ramu dla mysqla:)
Wymienię się linkami i artykułami presell page w różnych tematykach. Wiele domen, wiele IP. Zainteresowanych zapraszam na PW.
Web Systems Łódź: reklama online
Web Systems Łódź: reklama online
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc