Mam pytanie skąd bierzecie treść na swoje spamy, pisano o piosenkach, rssach ale czy są jeszcze inne rzeczy ogolna dostępne?
Skąd brać content
Napisano 08 marzec 2006 - 05:23
Mam pytanie skąd bierzecie treść na swoje spamy, pisano o piosenkach, rssach ale czy są jeszcze inne rzeczy ogolna dostępne?
Napisano 08 marzec 2006 - 05:36
mozna to zrobic na wiele sposobow..
np.
- pobierac z innych stron (pobierasz, obrabiasz, zapisujesz
- wykorzystywac ebooki - wg mnie lepsze to niz losowy rand, masz ladne pelne zdania miedzy ktore ladujesz interesujace Cie klucze
- zwykly random ze slownika - sam juz tak nie robie, mam jeszcze takie stare spamy
glownie robie na zasadzie tych 2ch pierwszych, spamy bardzo dlugo mi sie utrzymuja. mam wiele domen utrzymujacych sie juz od 2-3 lat
Napisano 08 marzec 2006 - 07:28
Napisano 08 marzec 2006 - 07:48
SOAP ?
czy zwykle explode(".", $content) i losowanie ?
co do skryptow.. to ja napisalem taki ktory wyciaga jednoczesnie content z 4 innych serwisow i laczy je w sensowny sposob, co sprawia ze moje spamy praktycznie w ogole nie przypominaja spamow
no i wlasnie.. poruszyles kwestie DB.. mysql ?
mam np. takiego duala p4 2x3ghz, 4gb ramu wiec okazuje sie spoko sprzet.. ale nie do konca.. przy duzej ilosci stron (a wiec tresci) baza co chwila sei wykrzacza.. load ..uuuu.. wiecie o czym mowie.. tak wiec robie raz na plikach raz na bazie.. i sie przekonalem ze w jednym katalogu mozna utworzyc max 32.000 podkatalogow..
tim wiecej spamu tym wiecej sprzetu trzeba posiadac..
tak wiec pojawia sie problem optymalizacji.. czy ktos do uzywal wiecej niz 2 serwerow DB ? jakies problemy integralnosciowe ..?
bo powiem wam ze ciezko jest gdy baza dla jednego serwisu przekracza 3GB.. bo taka jest cena 'dobrego spamu'.. ze tak powiem robisz raz a dobrze (i dlugo sie trzyma)
na jednym serwerze okreslona ilosc domen .. potem kolejny serwer itd.......
#7 Guest_Maddox_*
Napisano 08 marzec 2006 - 08:05
Był taki matematyk, a dokładnie to dwóch ojciec i syn o nazwisku Markov, specjalizowali się w algorytmach i funkcjach losowych. Generalnie ostra jazda z prawdopodobieństwem. Ale to mało istotne
No to moze zapostujesz tutaj jako spakowane archiwum?
Ja content pobieram z findarticles.com, mam skrypt ktory dla doorwaya o tematyce QWERTY zapodaje szukanie do findarticles.com na ten keyword i ze znalezionych artykulow wyciaga tekst, miesza i wklada na spama. Oczywiscie nie na zywo w czasie generacji, tylko dla kazdego keyworda mam juz bazy tematycznego tekstu przygotowane. Robie tak ze jak mam spama np o phentermine to caluy tekst na stronie jest z podobnego tematycznie tekstu robiony
Napisano 08 marzec 2006 - 08:13
Polecam zrobic tak jak mowi maddox, najpierw pobieramy z findarticles artykuly dotyczace interesujacego nas kw a pozniej przy pomocy dadadodo pomnazamy sciagniete zasoby
Napisano 08 marzec 2006 - 09:40
tutaj wersja perl:
http://s1.upload.sc/request/111048f74ce35a0eb0af5ba266b42d0e
a tu php:
http://s1.upload.sc/request/10f791402dddf462691b177328e27cc1
#10 Guest_Maddox_*
Napisano 08 marzec 2006 - 09:52
sub dadadodo {
my ($words, $AdditionalKeys) = @_[0,1];
$tmp = '';
for ($i=0; $i<$words ;$i++) {
$tmp2 = $AdditionalKeys[rand(@AdditionalKeys)];
s/\s+$//, s/^\s+//g for $tmp2;
if ($tmp =~ /\. $/) {
$tmp2 = ucfirst($tmp2);
}
$tmp .= $tmp2.' ';
}
s/\s+$//, s/^\s+//g for $tmp;
$tmp = ucfirst($tmp);
if ($tmp !~ /\.$/) {
$tmp .= '.';
}
return $tmp;
}
poza tutaj jeszcze mozna pobrac dwa skrypty, jeden do wyciagania linkow do stron z googla a drugi z dmoza, dobre jak chcemy linki zewnetrzne na spamy wsadzic...
http://itcg.pl/LINKI-DMOZ.gz
http://itcg.pl/LINKI-GOOGLE.gz
Napisano 08 marzec 2006 - 10:11
Dadadodo jest zajebiste ale rowniez ZAJEBISCIE WOLNE!!! tak ze nie uzywam go
dadadodo jest zajebiscie szybkie tylko trzeba go uzywac w ten sposob
plik.in - to jest plik z jakims randomowym tekstem
odpalamy dadadodo w ten sposob
dadadodo -o plik.out plik.in
otrzymujemy w ten sposob plik.out ktory jest juz przetworzonym plikiem z lanuchami markova
no i teraz
dadadodo -p 0 -l plik.out - i cieszymi sie dowolna iloscia randomowych zdan. Paramter -p 0 jest bardzo wazny bo bez niego skrypt dziala faktycznie jak slimak
Napisano 08 marzec 2006 - 10:51
Rownie szybko jakbym bral losowe wyrazy ze slownika :-)
Napisano 09 marzec 2006 - 08:38
Czy wsadzanie zzew. linków ma jakiś sens? Chyba nie?
Napisano 09 marzec 2006 - 08:40
I wtedy mamy linki zew. w dodatku te o których nam zależy?
#20 Guest_Maddox_*
Napisano 09 marzec 2006 - 08:42
Ale spamami linkujemy do własnych stron, zgadza sie?
I wtedy mamy linki zew. w dodatku te o których nam zależy?
Linkujemy zarowno do wlasnych stron (doorwayow) jak i do stron tematycznie zwiazanych z dana strona i najlepiej wysoko ustawionych w googlu pod keywordem tematycznie zwiazanym

Pomoc