Witam!
Chciałbym zakupić konto na serwerze wirtualnym z domeną. Chcę w ten sposób trochę ograniczyć koszty związane z utrzymaniem kilku osobnych kont i domen. Czy jeżeli na jednym koncie stworzę kilka niezależnych od siebie serwisów internetowych z których każdy będzie określany poprzez subdomenę to czy będzie to miało wpływ na pozycjonowanie tych stron?
Pozdrawiam
Strona 1 z 1
Subdomeny a pozycjonowanie
Napisano 29 wrzesień 2008 - 06:49
zaraz pewnie napisze ktoś coś innego, ale moim skromnym zdaniem, na samo pozycjpnowanie wpływu ujemnego mieć nie będzie, natomiast inna sprawa jak przegniesz z czymś i google może zbanować Ci cała domenę, a nie tylko jeden serwis 
ja osobiscie doradzalbym kilka domen
juz nie mówie o tym, ze 100 .pl jest w OVH za free teraz, ale przeciez w takim az.pl czy tam gdzies indziej tez sa promocje i mozna kupić domeny za grosze. Jedynie w ramach cięcia kosztów nie polecam zakupu domen .info ;D
ja osobiscie doradzalbym kilka domen
Pozdro, Toy
Przeczytaj !!! *** Aktualnie pozycjonuję: zakłady sportowe i przemysłowe hehe...
jak słowo daję, PUSTE SERPY, nisza czeka :) *** że co, że jak, no właśnie :) YEAH
Przeczytaj !!! *** Aktualnie pozycjonuję: zakłady sportowe i przemysłowe hehe...
jak słowo daję, PUSTE SERPY, nisza czeka :) *** że co, że jak, no właśnie :) YEAH
Napisano 29 wrzesień 2008 - 07:05
Strony umieszczone na tym koncie w wykupionej domenie nie mają raczej zawierać treści która może być za jakiś czas zbanowana. Chodzi raczej o kilka zwyczajnych stron internetowych. Jeśli chodzi o konta w OVH czy AZ to sama domena może i jest za symboliczną 1 zł ale często sprzedawane są właśnie razem z kontem www i koszt wzrasta do ok 50 zł za konto + domena.
Napisano 29 wrzesień 2008 - 07:08
w home masz chyba za 99 groszy *.pl bez hostingu i nie trzeba przedluzac
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc