Pozycjonowanie.pl: Pozycjonowanie - Co robie zle? - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Pozycjonowanie - Co robie zle? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   pulstar 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa: Members

Napisano 15 październik 2008 - 12:15

Witam,

Od niedawna zaczalem "pozycjonowac" swoja strone (www.pulstar.pl <-- jesli nie musicie, nie wchodzcie, nie jestem tu, zeby sie reklamowac). Oczywiscie jak na poczatkujacego przystalo, w glowie roi sie od pytan.
Wczoraj skorzystalem z narzedzia (http://www.google-pagerank.pl/backlinks-li...tne-google.html) do wyszukiwania linkow zewnetrznych prowadzacych do mojej strony. Ku mojemu zdziwieniu bylo zaledwie 10 (pomimo, ze od jakiegos czasu regularnie dodaje strone do katalogow), ale to nie koniec. Dzisiaj, zamiast rosnac, liczba ta spadla do 8 (cofam sie w rozwoju?).
Moze cos nie tak robie dodajac ta strone do katalogow? na okolo 200 dodanych zatwierdzilo moj wpis niewiele ponad 30. Ciezko mi okreslic czy to dobrze, czy zle, bo poraz pierwszy zajmuje sie czyms takim.
EDIT: dodam jeszcze, ze boty google odwiedzaja moja strone dosc czesto, przewaznie widze jak przegladaja 3-6 URL (kazdy ma inne IP).

Zauwazylem jeszcze jedna ciekawa rzecz. Na tej samej stronie jest drugie narzedzie do badania proporcji slow kluczowych. Jesli mozecie, to wejdzcie tutaj: http://www.google-pagerank.pl/proporcje-sl...h-keywords.html i wpiszcie www.pulstar.pl, a potem np. www.onet.pl czy jakakolwiek inna strone i zobaczcie jakie beda roznice w slowach kluczowych. U mnie jakby cos blokowalo, ze nie znajduje pozostalych, nie mam pojecia co :|

Jest jeszcze jedna sprawa, dokladniej katalog dmoz.org - kolega dodal juz strone do tego katalogu, a ja nic o tym nie wiedzac dodalem ja rowniez. Co prawda do innej kategorii ale jednak. Zastanawia mnie jak ta sprawa sie skonczy.. Myslicie, ze usuna i jeden i drugi wpis? Czy moze tylko jeden (ten drugi?). A jesli usuna to czy bede mogl sprobowac ponownie? Podobno to najwazniejszy katalog i obecnosc w nim jest praktycznie obowiazkiem.

Narazie to chyba tyle, co mnie trapi smile.gif Z gory dziekuje za wszelkie sugestie smile.gif

Pozdrawiam!
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   kuborg 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 15 październik 2008 - 01:24

Siteexplorer pokazuje 11 linków do twojej strony. Google (zapewne pod nią optymalizujesz stronę) zindeksowało pewnie więcej linków smile.gif. Napisałeś, że pozycjonujesz ją od niedawna. Daj robotom chwilę na znalezienie linków, nie zrobią tego błyskawicznie. Pozycjonowanie opiera się głównie na cierpliwości. Jeżeli boty odwiedzają Twoją stronę to oznaka, że jest dobrze. smile.gif)

S
P
A
M
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   pulstar 

• Newbie
  • Pip

Napisano 15 październik 2008 - 01:40

No to troche mnie uspokoiles ;] ale jak myslisz dlaczego te linki znikaly? Przegladalem katalogi, ktore przyjely moja strone i oni nie jej nie usuneli. I w ogole znaczenie katalogu dmoz.org faktycznie jest na tak duze, jak o tym pisza? Szkoda by bylo stracic ta szanse :/
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   zibideusz 

• Member
  • PipPip

Napisano 01 listopad 2008 - 10:31

QUOTE(pulstar @ Oct 15 2008, 01:40 AM) Wyświetl post

No to troche mnie uspokoiles ;] ale jak myslisz dlaczego te linki znikaly? Przegladalem katalogi, ktore przyjely moja strone i oni nie jej nie usuneli. I w ogole znaczenie katalogu dmoz.org faktycznie jest na tak duze, jak o tym pisza? Szkoda by bylo stracic ta szanse :/

A sprawdź czy nie mają czasem atrybutu rel=nofollow
Autorski system automatycznego wysyłania wpisów do precli - tylko 100 złotych - szczegóły na PW.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1