Zainteresowałem się niedawno ofertą pewnej firmy hostingowej, która proponuje "katalogowanie" czyli dodanie twojego linku na 1000/10000/500000 katalogach w zależności od kwoty jaką się zapłaci.
Czy taka forma umieszczania własnego linku w Internecie przynosi jakieś korzyści?
Domyślam się że te katalogi raczej dobrej jakości nie są ;]
Jaki procent np z zamówionych 1000 linków TAK NAPRAWDĘ pojawia się w Google?
Wysłałem zapytanie do tej firmy ile "ich" katalogów jest zaindeksowanych i czy można prosić o jakiś przykład takowego - nie dostałem odpowiedzi ;]
Jednak jestem ciekawy czy chociaż trochę taka forma promocji wpłynęłaby dobrze na pozycję strony? :>
Pozdro
Strona 1 z 1
Katalogowanie - czy warto korzystać z ofert katalogowania?
Napisano 19 październik 2008 - 04:50
Wiesz... jak to juz kiedy ktos powiedzial link to link 
)
Link nie musi byc pokazany w google pod funkcja link: zeby robot go widzial i uznawal.
Co do takiego katalogowania to jestem przekonany ze jest ono robione jakims systemem typu adder wiec zamiast szukac rozwiazan w firmach zobacz na allegro ile to kosztuje efekt bedzie taki sam.
Nie traktuj przypadkiem katalogowania jako metody na wypozycjonowanie strony... to juz nie te czasy
Link nie musi byc pokazany w google pod funkcja link: zeby robot go widzial i uznawal.
Co do takiego katalogowania to jestem przekonany ze jest ono robione jakims systemem typu adder wiec zamiast szukac rozwiazan w firmach zobacz na allegro ile to kosztuje efekt bedzie taki sam.
Nie traktuj przypadkiem katalogowania jako metody na wypozycjonowanie strony... to juz nie te czasy
Napisano 19 marzec 2009 - 06:55
Zależy co to za oferta z allegro nie warto bo to wpisy w śmietnikach, warto natomiast u firm zajmujących się pozycjonowaniem mających dostęp do tych lepszych katalogów.
Kosztuje to dużó więcej ale i efekty tego są. Na słabsze frazy można i stronę wbić do top10 a także masz ruch z katalogów bo wbrew temu co sądzą co poniektórzy te popularne zadbane dobre katalogi są też odwiedzane przez internautów a nie tylko boty i spamerów.
Kosztuje to dużó więcej ale i efekty tego są. Na słabsze frazy można i stronę wbić do top10 a także masz ruch z katalogów bo wbrew temu co sądzą co poniektórzy te popularne zadbane dobre katalogi są też odwiedzane przez internautów a nie tylko boty i spamerów.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc