Pozycjonowanie.pl: PP Klub Zixo - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

PP Klub Zixo Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   triq 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa: Members

Napisano 20 październik 2008 - 08:09

Poniższy tekst pochodzi z tego bloga o programach partnerskich

KlubZixo.pl - na czym to polega.
KlubZixo.pl jest platformą na łamach której każdy partner ma możliwość sprzedaży publikacji cyfrowych. Główną platformą sprzedażową tej firmy jest www.Zixo.pl

Jak to działa:
Na stronie www.KlubZixo.pl każdy użytkownik może założyć dowolną ilość sklepów internetowych z publikacjami elektronicznymi, przy czym można współpracować z nimi na kilka sposobów:
1. Zakładamy sklep z publikacjami elektronicznymi w subdomenie: nazwa_mojego_sklepu.klubzixo.pl lub nazwa_mojego_sklepu.zixo.pl
2. Zakładamy sklep internetowy na naszej domenie - wrzucamy na serwer jedynie skrypt
3. Jeśli już posiadamy sklep internetowy na którym sprzedajemy jakieś produkty, możemy za pomocą API zintegrować produkty z naszego sklepu z produktami oferowanymi przez KlubZixo.pl
4. Jeśli posiadamy już stronę internetową możemy utworzyć na jednej z podstron (np. nazwa_mojej_strony.pl/sklep lub sklep.nazwa_mojej_strony.pl) sklep internetowy, który zostanie dopasowany do naszej szaty graficznej.

Dosyć ciekawą funkcją jest to, że użytkownik wchodząc na utworzony przez nas sklep (czy to w subdomenie nazwa_sklepu.zixo.pl, na naszej domenie nasza_domena.pl czy też za pomocą systemu API czy w jakikolwiek inny sposócool.gif nie znajdzie informacji, że sklep należy do PP Zixo.pl / KlubZixo.pl
Jest to o tyle nowatorskie rozwiązanie, że za pomocą innych PP tego typu, jako partnerzy nie promujemy swojej marki, a markę firmy macierzystej.

Przykładowy sklep w tym PP: http://e-booki.klubzixo.pl
Na czym zarabiamy?
Oczywiście nasze zarobki są bezpośrednio uzależnione od ilości sprzedanego przez nas towaru.
Zarabiamy na sprzedaży każdego e-booka minimum 20%
Sprzedawać możemy:
- ebooki
- audiobooki
- aplikacje
- dokumenty
Możemy również zarabiać polecając znajomych. Za sprzedaż partnera poleconego bezpośrednio przez nas ( I’szego stopnia - otrzymujemy 10% jego obrotu, za partnera II’go stropnia otrzymujemy 5% z jego obrotów) przy czym nie uszczupla to przychodów poleconego przez nas partnera.

Ciekawostki:
Po rejestracji w programie partnerskim KlubZixo.pl mamy dostęp do panelu administracyjnego, który oferuje nam bardzo dużo możliwości. Poniżej postaram się kilka przedstawić:
- możliwość zmiany ceny - dosyć innowacyjne rozwiązanie. Jako właściciele sklepów możemy zmieniać ceny oferowanych przez nas produktów. Odpowiednio do zmienianej ceny zmienia się rónież wysokość naszej prowizji.
- ustawianie wyglądu sklepu - mamy również możliwość zmieny graficznego wyglądu naszego sklepu. Oprócz 4 podstawowych szablonów możemy również rotować kolorami, czcionkami, etc. już bezpośrednio w naszym sklepie.
- dobór asortymentu - i to jest moim zdaniem jeden z większych plusów. W tym PP mamy możliwość dowolnego doboru asortymentu. Możemy na przykład (jeśli prowadzimy stronę nt. biznesu) dodać publikacje z kategorii BIZNES lub wybrać kilka produktów, które chcielibyśmy sprzedawać.
- promocje - w naszym sklepie możemy ustalać promocje (dla konkretnych produktów, lub dla wszystkich w naszym asortymencie).
- 50 pln na start - rejestrując się teraz “trzymujemy” 50 pln, które możemy wypłacić dopiero po tym jak sami zarobimy 50 pln (czyli wypłacając 100 pln)

Podsumowanie:
O ile Program Partnerski KlubZixo.pl wydaje się być bardzo ciekawym, zastanawia jedna rzecz. Czy nie jest to firma niewypłacalna? Przecież dostajemy 20% z eBooków oraz 10% lub 5% zarobków partnerów przez nas poleconych. W chwili obecnej jeszcze tego nie zweryfikowałem, ponieważ dopiero rozpocząłem testowanie tego programu (już się uzbierało 3,79 smile.gif ), niemniej jednak wiary w firmę daje fakt, że należy ona do Grupy Money.pl

Przydatne linki:
Strona główna KlubZixo.pl
Regulamin
Sklep Zixo.pl

W chwili obecnej, jak wspomniałem wcześniej, prowadzę testy, ponieważ program jest stosunkowo młodym i nie ma jeszcze zbyt wielu opini w Internecie na jego temat.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   triq 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa: Members

Napisano 19 marzec 2009 - 11:32

Została właśnie udostępniona pierwsza wersja (beta) skryptu dzięki któremu można zainstalować w/w sklep na własnym serwerze.

Dokładniejszy opis na tym 'seo blogu'
Link do pobrania skryptu.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1