Pozycjonowanie.pl: Updaty contentu spamow - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Updaty contentu spamow + metody spamowania Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Noobie 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa: Members

Napisano 09 marzec 2006 - 09:12

Hej

Czy jak postawicie spam to co jakis czas robicie jego "aktualizacje"
Nie mowie tu o rozwijaniu spamu poprzez dodawanie nowych podstron... ale takie dzialanie jak na normalnych stronach :
- np dorzucac co kilka dni do losowych stron jakies kawalki tekstu (update)
- podmieniac kawalki tekstow - zalozmy z 10% na losowych stronkach co jakis czas...

Czy jak stawiacie spam - linkujecie przez jakis czas - zalozmy codziennie xx linkow do roznych subdomen/podstron...
To czy tak linkowac wypada systematycznie?
Czy stawiacie i po zalozmy tygodniu linkowania zapominacie o istnieniu takowego

Szukam przyczyn czestych banow moich dorow... i ciekaw jestem jak rozwiazujecie te kwestie

Pozdrawiam
Jak slac traffik to tylko do PeakClick.com - SignUp
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   azypka 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 10 marzec 2006 - 01:18

Od jakiegos czasu dorzucam powiedzmy rand(4) razy na dobe pare linijek tekstu na 1 domene i nie zauwazylem zeby to cos dawalo.

Mam domeny na ktorych codziennie dodaje oryginalny content na glowna strone, do tego dodaje nowe podstrony - nie zauwazylem zeby to mialo wplyw na moj trafik.

Wszystko to bylo ostro spamowane, czesc domen weszla czesc nie, ale update contentu nic nie zmienil w stos do nieupdatowanych domen.
To sa stare sajty, majace jeszcze po kilkadziesiat tysiecy podstron wiec to tez pewnie wplynelo na niska efektywnosc.

Mimo to uwazam ze warto z tym poprobowac, w koncu dazymy do perfekcji czyli tworzenia domen ktore dla bota w perspektywie czasu wygladaja jak legalna strona.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   creep 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 08 kwiecień 2006 - 06:08

osobiscie scrapuje kontent z kanalow RSS, co jakis czas same sie zmieniaja, wyglada to jakby strona byla akutalizowana w miare czesto - takie spam-blogi wink.gif
Jakis czas temu mixowalem to jeszcze markov'em i cachowalem, ale nie odczulem wielkiej roznicy, spowolnialo tylko serwer i generowanie stron wink.gif

na niektorych spamach nawet kiepsko polinkowanych mam PR4, wydaje mi sie, ze google lubi moje strony wink.gif
gg 1 1 2 6 0 4 0
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1