Witam, jak w tytule: strona www.ebonsai.pl ruszyła w czerwcu tego roku, na początku w ogole nie byla pozycjonowana, google zaindeksowalo ja po okolo 2 tygodniach. Obecnie dodaje ja do 2-3 katalogow dziennie, oczywiscie wszystko recznie, oraz do pressel page, artykuly unikalne. Strona zaindeksowana w dmoz. Obecny page rank 2. Nie wiem dlaczego ale strony nie ma w google dla najwaznieszego slowa kluczowego "bonsai". Z filtrem na strony w jezyku polskim pod tym haslem strone zaindeksowalo na 153 miejscu. Czy ktos mi jest w stanie odpowiedziec dlaczego tak jest? Co robie zle? Z gory dzieki za odpowiedz
Strona 1 z 1
Problem z pozycjonowanie słowa
Napisano 25 październik 2008 - 04:26
Google daje filtry jeśli uważa że linki są zdobywane nienaturalnie. Pomyśl kiedy Ty na miejscu google uznał byś zdobywanie linkół za nienaturalne i jak byś to rozpoznawał.
Napisano 25 październik 2008 - 04:32
No tez o tym pomyslalem, jednak wszyskie linki byly dodawane recznie, nie korzystalem z zadnego addera czy tez sytemu wymiany linkow, a w koncu w google z filtrem na jezyk polski jestem na 153 miejscu. Wiec czy to napewno filtr? Co moge zrobic?
Napisano 25 październik 2008 - 01:54
No tez o tym pomyslalem, jednak wszyskie linki byly dodawane recznie, nie korzystalem z zadnego addera czy tez sytemu wymiany linkow, a w koncu w google z filtrem na jezyk polski jestem na 153 miejscu. Wiec czy to napewno filtr? Co moge zrobic?
Nic, linkuj dalej.
Kiedys google usunie twoj filtr - kiedy to bedzie? - niewiadomo. Moze byc miesiac, moze byc rok
Napisano 25 październik 2008 - 02:40
A czy mozna jakos sprawdzic w google czy to jest napewno filtr, czy moze problem lezy gdzie indziej? W google w narzedziach dla webmasterow nie mam zadej informacji na ten temat...
Napisano 01 listopad 2008 - 10:28
A czy mozna jakos sprawdzic w google czy to jest napewno filtr, czy moze problem lezy gdzie indziej? W google w narzedziach dla webmasterow nie mam zadej informacji na ten temat...
No pięknie, strona jest dobrze wypozycjonowana, 15 miejsce na http://search.live.com/
Google pisze:
Jeśli witryna nie jest wyświetlana w wynikach wyszukiwania Google lub zajmuje niższą pozycję niż dawniej, a Twoim zdaniem nie narusza ona naszych wskazówek dla webmasterów, możesz poprosić Google o ponowne rozpatrzenie jej zgłoszenia.
Proponuję skorzystać z informacji:
http://www.google.com/support/webmasters/b...py?answer=35843
To żądanie ponownego rozpatrzenia zgłoszenia usuniętej witryny.
Napisz, że twoja strona jest OK w stosunku do Google. To pomoże.
Autorski system automatycznego wysyłania wpisów do precli - tylko 100 złotych - szczegóły na PW.
Napisano 27 listopad 2008 - 01:58
Witam, od napisanie pierwszego posta zrobiłem tak jak pisaliscie, czyli przestalem dodawac linki do katalogow stron oraz pressel page, oraz napisalem do google prosbe o ponowane rozpatrzenie. Nie wiem czy google juz rozpatrzylo moja prosbe bo nie dostalem zadnej ospowiedzi ale wszystkie filtry puscily. Pod haslem "bonsai" strona wskoczyla na 13 miejsc, podobnie z innymi slowami kluczowymi. Mam teraz nastepujace pytanie, kiedy moge zaczac dodawac linki do katalogow i pisac artykuly do pressel page, jak powinienem teraz pozycjonowac strone zeby nie wpasc znowu w jakis filtr, co zrobic zeby strona wskonczyla do pierwszej "10" pod haslem bonsai. Dziekuje za poprzednie odpowiedzi, bardzo mi pomogly, pozdrawiam serdecznie.
Napisano 27 listopad 2008 - 03:10
narazie to się straszny śmietnik zrobił wiec cieżko cokolwiek powiedziec.
mnie dali na 40 pozycje z 1 ale i tak ich mam w dupie.
mnie dali na 40 pozycje z 1 ale i tak ich mam w dupie.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc