Witam serdecznie forumowiczów pozycjonowanie.pl
Jestem nowy w branży, pozycjonuje tylko swoje serwisy.
Odpaliłem precelka Zaplecek.pl, jako projekt dla ludzi.
Mam problem z indeksowaniem go, podlinkowałem go z innych stron z pr > 0 (3-5), normalka.
Większość precelków (np: linki20.pl) ładnie się indeksuje w google i w blogsearch.google.com.
Chciałem osiągnąć podobną sytuację, że wpisy na zapleczku po paru minutach pojawiają sie na blogsearch.
Używałem pingowania, pingowałem zewnętrznie (ping.in, ping-o-matic, google manually ping) nie pomagało.
Zainstalowałem up smart pinger, mam dobrą listę ping (w logu ładnie widać, że przyjmują).
Mam feed'a rss i atom, w logach widzę że googlebot, yahoo slurp, yahoo feedseeker i inne feedseek-ery gonią po stronie.
Ręcznie zarejestrowałem się w technorati i dodałem blog. Podlinkowałem z paru innych precli do wpisów.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów, może mi powiedzieć co zrobić, żeby mój blog pojawił się w blogsearch?
Wiem, że to pomoże indeksować w błyskawicznym czasie nowe wpisy. Spotkałem się z opiniami, że google potrafi zaindeksować bloga nawet w 1 dzień na świeżej domenie. A u mnie się już pieprzy z ponad 2 tyg i nic :/
PS: aha, sitemap'a HTML i xml zrobiona, złapana w webmasters centrals.
Próbowalem scuttle żeby łapało, domena jest nowa - nie powinna? - być zbanowana bo site: jest (podstawowe strony)
Strona 1 z 1
Pingowanie nie pomaga - nic nie indeksuje Blogsearch google nie reaguje na pingi
Napisano 31 październik 2008 - 10:06
Podlinkowalem z pr5 + pare precli. Nie pomaga, a nie chce przesadzic z linkami zeby filtra nie dostac. Google szaleje. Co robic? ;-)
Napisano 03 listopad 2008 - 06:14
Jak wszystko robisz zgodnie ze sztuką... to poczekaj kolejne 2tyg
Wymienię się linkami i artykułami presell page w różnych tematykach. Wiele domen, wiele IP. Zainteresowanych zapraszam na PW.
Web Systems Łódź: reklama online
Web Systems Łódź: reklama online
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc