HTTP/1.1" 200 11264 "-" "DoCoMo/2.0 N905i(c100;TB;W24H16) (compatible; Googlebot-Mobile/2.1; +http://www.google.com/bot.html)
Taki robot szarżuje po moich spamach od ostatniego miesiąca. Odwiedza około 16k podstron dziennie i większość nie pojawia się w indeksie. Czy podstrony przez niego odwiedzone pojawią się w indeksie czy tez nie. Ktos wie coś więcej o tym?
Strona 1 z 1
Roboty google mobile
Napisano 24 marzec 2009 - 01:37
Nie będzie rusek pluł nam w twarz i wyzywał od lamerów, polski my naród polski ród królewski szczep spamerów.
Jak tu ciemno... linków nie widze.
Napisano 24 marzec 2009 - 10:04
CYTAT(melus @ Mar 24 2009, 01:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
HTTP/1.1" 200 11264 "-" "DoCoMo/2.0 N905i(c100;TB;W24H16) (compatible; Googlebot-Mobile/2.1; +http://www.google.com/bot.html)
Taki robot szarżuje po moich spamach od ostatniego miesiąca. Odwiedza około 16k podstron dziennie i większość nie pojawia się w indeksie. Czy podstrony przez niego odwiedzone pojawią się w indeksie czy tez nie. Ktos wie coś więcej o tym?
Za wiele Ci chyba nie pomogę swoją odpowiedzią, ale u mnie też sporo tego bota widuję, tylko, że w towarzystwie innych botów. Wszystko wchodzi w index.
Wymienię się linkami i artykułami presell page w różnych tematykach. Wiele domen, wiele IP. Zainteresowanych zapraszam na PW.
Web Systems Łódź: reklama online
Web Systems Łódź: reklama online
Napisano 24 marzec 2009 - 10:11
tez mam tego robota, nie martw sie
Black Hat - the only right way. <i>GCT</i>
Take your life in your own hands, and what happens? A terrible thing: no one to blame!
Take your life in your own hands, and what happens? A terrible thing: no one to blame!
Napisano 25 marzec 2009 - 03:49
nie martwię się tylko zależało mi na transferze bo odwiedza mnie bardzo często kilka tysięcy odwiedzin dziennie a nic się w indeksie nie pojawia. Dobrze podlinkowane...
Nie będzie rusek pluł nam w twarz i wyzywał od lamerów, polski my naród polski ród królewski szczep spamerów.
Napisano 25 marzec 2009 - 08:15
Roboty mobile najprawdopodobniej sprawdzają użyteczność strony dla korzystających z tel kom jak Ci na tym ruchu nie zależy to je wytnij w robot.txt
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc