Cały czas pozycjonuję swoją stronę (ma ponad 2 lata), i nie moge zrozumieć tego google, jak nie dodawałem linków to strona była wyżej, jak zacząłem ostatni miesiąc dodawać to jej pozycja spadła o 5 miejsc w dół. Strony mojej konkurencji nieprzerwanie i stabilnie są na swoich pozycjach, a moja nie może zagrzać miejsca w pierwszej trójce (choć była przez pewien czas na 2 miejscu).
Czemu tak się dzieje?
Strona 1 z 1
Dodaję linki a strona spada
Napisano 23 wrzesień 2009 - 09:58
Zgaduję, że przyrost linków G uznał za nienaturalny.
Wymienię się linkami i artykułami presell page w różnych tematykach. Wiele domen, wiele IP. Zainteresowanych zapraszam na PW.
Web Systems Łódź: reklama online
Web Systems Łódź: reklama online
Napisano 28 wrzesień 2009 - 09:57
Jeśli dodałeś do sron o wątpliwej repiutacji, to mogłeś sobie tym jakoś zaszkodzić. Na Twoim miejscu nie przejmowałbym się i linkował dalej, ale dla pewności dodałbym do jakichś zaufanych miejsc, np. z dużym PR.
Napisano 18 styczeń 2010 - 09:33
A może chodzi o to że zaindeksowane wpisy w katalogach zaczynają lądować w Supplemental Index ( w wynikach uzupełniających ) - gdzie ich wartość jest jest bliska 0 ?
Napisano 19 styczeń 2010 - 03:59
Tak jak już ktoś wspomniał staraj się zdobywać dobre linki z wartościowych stron/katalogów. W tych ostatnich, pinguj zaakceptowane wpisy. Możesz też również poeksperymentować, zmniejsz albo zwiększ ilość zdobywanych linków i zobacz jak wyniki Twojej strony zachowają się przy takich działaniach.
a co do "Supplemental Index" to z tego co wiem dostaja się tam głównie strony nowe, choć mogę się mylić.
a co do "Supplemental Index" to z tego co wiem dostaja się tam głównie strony nowe, choć mogę się mylić.
Profesjonalne opisy do katalogów z synonimami
Sprzedam 2 miejsca w sygnaturce (10zł/miesiąc). Pisać na PW. Mam też inne wolne sygnatury na różnych forach.
Sprzedam 2 miejsca w sygnaturce (10zł/miesiąc). Pisać na PW. Mam też inne wolne sygnatury na różnych forach.
Napisano 20 styczeń 2010 - 07:02
juz wszystko jest ok, zauwazylem ze zawsze tak jest jak dodam kilka mocnych backlinkow, to strona najpierw spada, a pozniej wskakuje na wyzsze miejsca
Napisano 29 styczeń 2010 - 12:07
Zwykle tak się właśnie dzieje, że po dodaniu linków strona spada. Zawsze trzeba trochę odczekać - muszą się zmienić co najmniej dwie kopie google. Google musi przetrawić nowe linki. Tak jak wspomniano powyżej, warto, aby strony do których dodajesz linki miały wysoki PR.
Napisano 29 styczeń 2010 - 10:18
Zacząłem linkować ostatnio starą stronę z paroma dobrymi, starymi linkami, która trzymała się cały czas wysoko. Teraz zaczęła powoli spadać. Przypuszczam, że spowodowały to właśnie linki marnej jakości.
Zapraszam do dodawaniu unikalnych opisów w katalogach:
- PR3 kycu.pl
- PR2 eurokierowca.pl
- PR1 ivette.pl
- PR3 kycu.pl
- PR2 eurokierowca.pl
- PR1 ivette.pl
Napisano 30 styczeń 2010 - 11:11
Możliwe, ale możliwe też że to tylko chwilowe. Czyli poczekaj - linki muszą sie ustać i potem powinno sie podnieść
Napisano 30 styczeń 2010 - 11:56
jakis czas temu wyciagalem strone z filtra. Klient na wlasna reke podlinkowywal strone. Troche sie wkurwilem bo z top3 wyleciala na ponad 100. Ale lepiej jest utrzymywac trend i spokojnie czekac. Pamietaj, zeby roznicowac anchory. ? Jak wylapie filtr to na maxa zmieniaj anchor pomiedzy dobrymi stronami i nie przerywaj linkowania.
Black Hat - the only right way. <i>GCT</i>
Take your life in your own hands, and what happens? A terrible thing: no one to blame!
Take your life in your own hands, and what happens? A terrible thing: no one to blame!
Napisano 31 styczeń 2010 - 07:11
Też mialem niedawno stronę w filtrze.Najlepiej nic sobie z niego nie robić i dalej linkować różnicując frazy tak jak napisal remikp.W moim przypadku pomoglo strona wyszla z filtra a na niektóre frazy nawet znaleźć w google jej nie moglem.
Ubezpieczenia komunikacyjne - tanie ubezpieczenia komunikacyjne.
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc