Pozycjonowanie.pl: zmiana nazwy podstrony - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

zmiana nazwy podstrony jakie będą skutki? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   pavlus007 

• Member
  • PipPip
  • Grupa: Members

Napisano 15 listopad 2009 - 08:23

Witam, mam do Was pytanko.
Chciałbym zmienić nazwę podstrony z (na przykład) "telewizory" na "telewizor", bo pozycjonuję ją pod frazę "telewizor", a jak wiadomo, adres podstrony ma bardzo duże znaczenie (proszę mnie poprawić jeśli się mylę smile.gif)
Czytałem sprzeczne opinie, niektórzy mówią, żeby na starą podstronę wstawić przekierowanie 301 na nową, wtedy linki prowadzące do starej podstrony przeniosą całą swoją moc na nową podstronę. Przeprowadzał ktoś może coś takiego? Jak dokładnie Google reaguje na takie coś? Czy coś stracę na takiej zmianie?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   jsmp 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 16 listopad 2009 - 09:02

1. najlepiej nie zmieniaj, bo to zmiana wyraźnie kosmetyczna.
2. 301 jest bezpieczne i właściwe. Raz na zawsze.
3. stratne jest to, że linki prowadzące gdzieś tam w internecie się na ogół nie zmienią więc będziesz musiał takie przekierowanie utrzymywać stale. Ogólnie przy takiej zmienie jaką proponujesz to bardzo słaby pomysł, bo ty chcesz zmienić tylko jdną literę.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   pavlus007 

• Member
  • PipPip

Napisano 16 listopad 2009 - 10:13

A czy ta litera nie liczy się przy ustalaniu pozycji?
Jak wiadomo, wyniki dla fraz różniących się nawet o jedną literę są bardzo różne. Może mam braki w wiedzy, ale zawsze myślałem, że adres strony ma bardzo duża wagę.
Czy w moim przypadku będzie jakaś różnica?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   jsmp 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 17 listopad 2009 - 08:49

Oczywiście, że jedna litera czyni różnica. Ale zrozum, tak samo jak witryna już jest w sieci i nie zmienia się jej _podrkeśliników na -myślniki, bo tylko myślniki oznaczają odstęp - nie jest opłacalne zmienanie architektury, dla pojedyńczych przypadków.

A nie pomyślałeś o czymś prostszym? stworzenie nowej podstrony, telewizor ktora to będzie zawierać podobne (nie identyczne by uniknąć duplicated) treści.

zyskasz podstronę, będziesz miał nowe słowo w url'u a jednocześnie nie będziesz robił dużego zawirowania dla jednej pierdółki. Moim zdaniem na tak popularną frazę zmiana tylko w adresie to niestety nie zbyt adekwatne działanie, tu potrzeba dużo linków, mocnych linków a nie zmian kosmetyki.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1