Pozycjonowanie.pl: feedy retoryczne pytanie - Pozycjonowanie.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

feedy retoryczne pytanie czy to jest tak jak myśle?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   jchirillo 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa: Members

Napisano 20 luty 2010 - 08:35

Witam,
Od paru dni przeglądam forum pod kątem peakclicka, to mój pierwszy post. Mam kilka pytań.
1. Pytanie retoryczne. Czy pieniążki za klika są naliczane za kliknięcie w link podany przez feeda? Czy w tym jest jakiś haczyk? smile.gif
2. Czy jeśli użytkownik po przekierowaniu np: na http://www.find.fm/search.php?**** nie poprzestanie na jednym kliknięciu i wróci i będzie buszował po wyszukiwarce dalej to liczone są wszystkie jego kliknięcia? Ewentualnie, jak ja mam to w zwyczaju, jeśli otworzy kilka linków z pierwszego wyszukania na kartach, jak są liczone kliknięcia?
3. Jeśli można zapytać jak mocno linkujecie doory?

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   kermo 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 21 luty 2010 - 08:07

1. Tak, tego typu programy płacą za kliknięcie linku, który znajduje się w feedzie. Ale w większości programów akceptowany jest tylko ruch z wyszukiwarek.
2. Nie mam pojęcia, chyba zależy to od programu. Powinno być w sumie napisane w FAQ albo regulaminie.
3. Musisz sam wyczuć swoje dooy wink.gif

PS. Wg. mnie peakclick ma już słabe stawtki, lepszy wydaje mi się program partnerski polecany przez iglowa.
Agencja Interaktywna - jeśli potrzebujesz strony www, wydruki cyfrowe, bądź projekt reklamy.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   jchirillo 

• Newbie
  • Pip

Napisano 21 luty 2010 - 10:25

dziękuje za odpowiedz tak wcześnie rano biggrin.gif
Co do linkowania chciałbym tylko mieć jakiekolwiek przybliżone informacje, jakiekolwiek pojęcie. Każda informacja na początku idzie później do kwadratu.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kermo 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Napisano 21 luty 2010 - 10:50

Spróbuj zrobić tak. Postaw np. 9 spamów:
- 3 podlinkuj mało ale z jakiś miejsc co mają moc
- 3 podlinkuj średnio paroma linkami ze stron co linkowałeś punkt wyżej i linami z ksiąg gości, for itp.
- 3 podlinkuj "na chama"

Odczekaj okres czasu potrzebny wujkowi G. i porównaj co dało lepszy efekt w postaci ruchu. W między czasie poczytaj np. jakiś forum/blog o black hat seo, albo poucz się php.
PS. liczbe 3 możesz zastąpić 90, dostaniesz wtedy bardziej wiarygodne wyniki wink.gif
Agencja Interaktywna - jeśli potrzebujesz strony www, wydruki cyfrowe, bądź projekt reklamy.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   jchirillo 

• Newbie
  • Pip

Napisano 21 luty 2010 - 11:24

Wielkie dzięki, zrobię dokładnie tak jak napisałeś. Mały problem bedzie z linkowaniem, nie wiem za bardzo od czego zacząć, gdzie można spamować linkami. Php znam tylko jeszcze dość średnio szybko mi idzie programowanie w nim, preg_match i curl znam, html i css znam choć nie jestem wirtuozem w dobieraniu układu i kolorów, perla już zacząłem zapominać kiedyś cos w nim programowałem.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych